Promocja w serwisie Skody - kontrola za 1zł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq
    Ambiente
    • 2009
    • 129

Zamieszczone przez xtremesystems
    prowadzil bym statystyki gdybym nie mial maxi dota. jednak komputer rozleniwia
    Jak liczy dobrze to ok, moje BKD oklamywalo o jedyne 1-1,5l oczywiscie na swoja korzysc :lol:
    VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM
  • Neeoo
    Classic
    • 2007
    • 3

Widzieliście promocję na stronie Skody - Wizyta w autoryzowanym serwisie Skody nie boli?

Słyszałem też dzisiaj reklamę w radio, że kontrola 11 punktów za 1zł i opony od 133zł.
    Za 1 zł warto jechać i sprawdzić wóz po zimie
    Neo

Komentarz

• freekon
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 424

ja jestem umówiony na jutro, więc się okaże jak to wygląda
      Ambiente + pakiet na bezdroża
      było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• Wojtas_Poznań
        RS
        • 2010
        • 2822

freekon, czekamy na "relację"
        SPOT Poznań:
        .....
        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

bylem 2 lata temu. stracone 15 min mojego życia. chcieli mi tarcze wymienic bo zasniedziale po deszczu.
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• pablo2374
            Drive
            • 2011
            • 76

ta zaraz wiele elementów do wymiany znajdą, przecież muszą sobie odbić tą złotówkę

Komentarz

• suchy
              Rider
              • 2009
              • 682

Sądzę, że ta złotówka może obowiązywać tylko np. w wypadku wymiany/naprawy/itp. niesprawnych elementów na łączna kwotę minimum dajmy na to 500zł :wink:

Ale jestem ciekaw czy rzeczywiście przegląd kosztuje 1zł bez rzadnych zobowiązań, bo jak tak to sam chętnie podjade
              Było, minęło:
              RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

Eeee tam,

Kontrola 11 punktów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo za 1zł!
                Za symboliczną złotówkę sprawdzimy w Twojej ©kodzie m.in. układ wydechowy, hamulcowy, olejowy, kierowniczy i chłodzenia, a także zawieszenie, opony i oświetlenie.

Wezmą auto na jakiś podnośnik i stażysta w ASO obada czy coś jest zardzewiałe, przetarte itp. Całość potrwa max 2 min.

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez loyd
                  Eeee tam,

Za symboliczną złotówkę sprawdzimy w Twojej ©kodzie m.in. układ wydechowy, hamulcowy, olejowy, kierowniczy i chłodzenia, a także zawieszenie, opony i oświetlenie.

Wezmą auto na jakiś podnośnik i stażysta w ASO obada czy coś jest zardzewiałe, przetarte itp. Całość potrwa max 2 min.
                  doladnie tak to sie odbywa a kto wierzy ze w polsce jest cos za darmo.... niech wierzy dalej
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• dziadekk
                    Rider
                    • 2011
                    • 355
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rkb
                    Zamieszczone przez loyd
                    Eeee tam,

doladnie tak to sie odbywa a kto wierzy ze w polsce jest cos za darmo.... niech wierzy dalej
                    Wiara cuda czyni z z portfelem

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

Zamieszczone przez loyd
                      Eeee tam,

Tak samo miałem jakieś 5 lat temu, gdy "gratis" sprawdzałem auto w Norauto... Umówiłem sie na konkretną godzinę, przyjechałem, oczekiwałem jakieś pół godziny (bo oczywiście serwis miał "obsuwkę" - i to mimo, że umówiłem się rano), po czym sprawdzenie trwało może 5 minut (i to razem z podniesieniem/opuszczeniem auta)...

Czas i paliwo stracone na dojazd i oczekiwanie są warte dużo wiecej niż to sprawdzenie...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• samuraj
                        Drive
                        • 2009
                        • 80

a ja się przekonam we wtorek, podobno to trwa około 40 min.

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przeciez to chodzi o to zeby klientów na serwis "załapać", bo jaki % z tych za 1 zł później zostawi xxx$$
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez samuraj
                            a ja się przekonam we wtorek, podobno to trwa około 40 min.
                            za 40 min to zaoferują ci wymianę połowy auta
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• abstinent
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4842
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrek_os, na pewno nie ja :P
                              ale co by wymienić(połowa penie na wyrost) to bym chętnie się dowiedział

Komentarz

• ciuk15
                                Rider
                                • 2009
                                • 406

Panowie, ja pamietam jak były darmowe przeglady sezonowe w Skodzie. Sprawdzali podobnie ( chyba) jak teraz. Ojciec pojechal 3 letnia Felicja z przebiegiem ok 20 tys km. Mechanik stwierdził na takim przegladzie ,że jest do wymiany przekładnia kierownicza. Ojciec poprosił "Głownego majstra" jak tamten mechanik odszedł od samochodu aby zerknął ta przekładnie i usłyszał " Prosze pana taki luz przekładnia ma jak samochody wyjezdzaja z fabryki, więc u Pana jest jak nówka i nie ma co wymieniać" . Po chwili podszedł mechanik ktory stwierdzil luz i przy Majstrze głupio było mu se przyznac do błędu. Obecnie Fela ma obecnie 155 tys. km i jeszcze orginalną przekładnie.

Ja tam sądze ze można jechać na taki przegląd jak ktos chce, przecież nie ma przymusu , że trzeba robic u nich jak cos wyjdzie. A sądze ,że wiekszośc zwas wie co trzeba poprawic albo wymienic w waszych samochodach aby elegancko jezdzily i były bezbieczne.

Ja osobiście planuje podjechac na taki przegląd pod koniec marca, ale z ciekawościa poczytaam jak u was on przebiegał.

Pozdrawiam
                                1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
                                2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
                                3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
                                4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• kower
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 54
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

przegląd

Byłem wczoraj w Sopocie, przegląd trwał ponad godzinę, łącznie zapłaciłem 16zł (1zł serwis+ 15 dolewka płynu do wspomagania).

Sprawdzili dość gruntownie, o większości rzeczy wiedziałem (serwo, amortyzatory, łączniki stabilizatorów, sprzęgło, opony). Dodatkowo okazało się, że trzeba będzie wymienić mcpherson'y i jakieś drobiazgi (lampka podświetlenia schowka itp.).

Ogólnie świetna akcja jak ASO się przyłoży. Polecam.

//edit Szczególnie jak ktoś kupuje Skodę
                                  W oczekiwaniu na 2.0 tsi w O3 scout...

Komentarz

• Bili
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 373
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Czyli nie wygląda to tak jak pisano wyżej. troszkę się chyba przyłożyli w Twoim przypadku.
                                    Pozdrawiam.
                                    Michał

Komentarz

• macluke
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 875

byłem dzisiaj.
                                      Najpierw zadzwoniłem, żeby się umówic. Okazało się, że nie ma żadnych zapisów, po prostu się podjeżdża. No to byłem wieczorem i czekałem prawie godzinę aż ktoś się zajmie autem.
                                      Jak już auto wzięli to trwało to jakieś 30 minut.
                                      W tym czasie było na ścieżce diagnostycznej - tak jak przy przyglądzie okresowym, potem pojechali na halę, wzięli na podnośnik.
                                      Dostałem kartkę, gdzie jest napisane co sprawdzono:
                                      układ wydechowy, zawieszenie, układ hamulcowy, układ olejowy, układ chłodzenia, opony, zasilanie, spryskiwacze, układ kierowniczy, wycieraczki, światła.
                                      Pod każdym z tych punktów ocena typu: wszystko ok/wymienić/nieszczelność/ - różne opcje w zależności od sprawdzanego elementu.

W sumie nie powiedziano mi nic nowego.
                                      Ale fajna akcja, szczególnie dla starszych samochodów, więc polecam. Tylko musi sie ASO sprężać, jak ludzie zaczną zjeżdżać na ten niemal darmowy przegląd.

I nie zapłaciłem nic

Komentarz

• sebu
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1304
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dzwoniłem do Skody dzisiaj,kobieta która odebrała telefon powiedziała,że można z dnia nadzień się umówić,tylko przeglądy robią od poniedziałku do piątku i ma to potrwać około 1,5-2 godzin
                                        Tak więc w przyszłym tygodniu też się wybiorę
                                        Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                        jak pomogłem to daj punkcik
                                        sprzęgło od G 60

Komentarz

• freekon
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 424

ja też już po, ale nie wiem jak to wyglądało bo w tym czasie byłem obok na jeżdzie próbnej nową C5, dostałem kartkę,że wszystko ok
                                          Ambiente + pakiet na bezdroża
                                          było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• daneczek76
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 3642
                                            • Toyota

Ja kiedys byłem pan w OI przesmarował zamki uszczelki i ściągną tylne bębny przedmuchał i sprawdził stan. Także OK
                                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

A mi się wydaje, że to bardzo dobry sposób na powiększenie bazy danych osobowych i tak naprawdę to tyle.

Co to za kontrola jest za 1 PLN. :roll:
                                              A bazy danych są zdaje się dosyć drogie......

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14148
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wszystko zależy od podejścia :!: tak jak pisze ciuk15, też jezdziłem na takie przeglądy i miałem następujący przypadek.
                                                w okresie letnim lipiec lub sierpień nie pamiętam już teraz dokładnie byłem na serwisie w Skodzie. Przypadał termin wymiany płynu hamulcowego który serwis podobno wykonał i za który zostałem skasowany finansowo :!: Po około 3 miesiącach była akcja skody "jesień ze skodą" (tak to się chyba wtedy nazywało) więc umówiłem się na darmowe sprawdzenie (u tego samego dilera). Jakież było moje zdziwienie gdy przy odbiorze na specjalnej kartce na której były punkty które podlegały sprawdzeniu było że mam płyn hamulcowy do wymiany :!: Zaraz oczywiście spytałem kierownika serwisu jak to możliwe skoro dopiero co była wymiana i na dowód tego pokazałem fakturę z ostatniego przeglądu. Płyn oczywiście wymieniono, mechanik dostał zjebkę i takie tam różne tłumaczenia. I teraz powstaje pytanie czy dokładniejszy był przegląd płatny czy darmowy.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4829
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kurcze tak sie zastanawiam bo znalazłem jedna o2 do kupienia mój emchanik eni ma czasu zeby ze man podskoczyc ale jakbym z nia zajechał do aso to za tego 1 zeta by mi dokładnie sparwdzili. jak to jest z autami które jeszcze nei sa w polsce zarejstrowane. ewentualnie ile kosztuje dokłądne sparwdzenie auta w aso szczególnie chodzi mi o wiarygodnośc pzrebiegu. koleś mówi ze na 100 % jest autentyk.
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6
                                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

Pracuję...