Rok modelowy 2012

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hEllo)
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 741

Rok modelowy 2012

Zamieszczone przez krzysiekd1991
    Big Listwy progowe kupowałeś w ASO Renault, czy znasz może sklep z owymi akcesoriami?
    Listwy kupowane były w ASO. Kosztowały cos ok. 150 zł jak dobrze pamietam
    usrany pracą po same pachy
  • tomek
    L&K
    • 2005
    • 1078

Rok modelowy 2012

Na stronie skody (jeszcze nie w polsce) pojawiła się informacja o zmianach w roku modelowym 2012.

Moim zdaniem nie ma cięcia wyposażenia w skodzie. Niech na ten przykład świadczy ten akapit:
    The owners of Superbs will appreciate the launch of a front seat ventilation system, an innovation that will be particularly pleasant in summer. The exterior accessories portfolio will be extended with 17“ (Laurel) and 18“ (Luxon) lightweight alloy wheels.
    całość tutaj: http://www.skoda-auto.com/COM/about/...year-2012.aspx
    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

chłodzenie dupska :szeroki_usmiech
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez tomek
        Moim zdaniem nie ma cięcia wyposażenia w skodzie.
        zdaję się, że jakieś cięcia już nastąpiły, więc jak "nie ma"?!
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2497
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

dobrze, że kolega przytoczył fragment n/t SuperBaśki, bo to jest prawdziwe auto klasy średniej/premium. Octavia, nieważne co by miała za wyposażenie i silnik, nadal jest tylko "dobrze" zaprojektowanym kompaktem, którego wielkim + jest bagażnik. porównując OI/OII do Toledo/Bora/Jetta/Golf to nasze furaki wychodzą na "taczki". rozpiętość wyboru wersji silnikowych jest mała, wyposażenie nie powala na kolana /ot, spełnia obecne standardy/ i tyle. "panowie z niemiec" nie pozwolą na odbieranie klientów przez wwnętrzną konkurencję, więc nadal będzie to co było, czyli bez rewelacji. już jakiś czas temu czytałem/słyszałem o zamiarze pozycjonowa skody w vag-u jako auta użytkowe, czyli woły roboczy. pragnienia ekipy ze skody o posiadaniu w palecie typów takich jak SUV, VAN czy nie daj bóg COUPE pozostaną pragnieniami... tak sądzę, ehhh... parę osób zapewne kojaży coś takiego jak TUDOR, czyli SUPERB COUPE. rysunki były bardzo ładne i co z tego...?
          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
          @ by Tune-up Gdańsk
          TDI VP++ i jeszcze rośnie
          Antek

Komentarz

• Cordi
            Drive
            • 2010
            • 92

[quote=" parę osób zapewne kojaży coś takiego jak TUDOR, czyli SUPERB COUPE. rysunki były bardzo ładne i co z tego...?[/quote]
            Nie tylko rysunki, bo był prototyp pokazywany w Genewie i wyglądał zaje...fajnie :slinka

Komentarz

• kropeck
              RS
              • 2009
              • 2319
              • Octavia II (1Z3)
              • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez Cordi
              parę osób zapewne kojaży coś takiego jak TUDOR, czyli SUPERB COUPE. rysunki były bardzo ładne i co z tego...?
              Nie tylko rysunki, bo był prototyp pokazywany w Genewie i wyglądał zaje...fajnie :slinka
              Auto jest do obejrzenia na żywo w muzeum Skoda w Mlada Boleslaw :-) naprawdę wygląda fantastycznie. Żałuję, że nigdy nie weszło do produkcji. Podobno cena gotowego modelu byłaby zaporowa, dlatego nie weszło do produkcji.

Nie mam potwierdzenia tego faktu, ale podobno gość, który zaprojektował tę TUDOR (2002r.) zaprojektował później Bentley'a na tej podstawie (albo Bentley kupił ten projekt). Może to 'urban legends'.

Natomiast w 2004r. powstał projekt TUDOR 2 .... ech .... szkoda, że nie wszedł do produkcji :-)
              Pozdrawiam,
              Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez kropeck
                TUDOR 2 .... ech .... szkoda, że nie wszedł do produkcji
                śliczny i z klasą ... pewnie tego VW się obwawiał :P
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Morgoth
                  L&K
                  • 2010
                  • 1116

Musicie zrozumieć jedną rzecz - Skoda w koncernie Panzerwagena pełni rolę taniej masówki dla ubogich, w tym dla Europy Środkowej i Wschodniej. Projektanci mogą sobie ćwiczyć takie bardzo skądinąd ciekawe, zgrabne i ładne wprawki jak Tudor, ale koncern Mutter nie pozwoli na ich realizację.

Jedyny plus tego modelu jest taki, że ktoś zauważył zdolnego projektanta i zabrał go do siebie.
                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                  G.B.Show

Komentarz

• Tony065
                    RS
                    • 2009
                    • 2497
                    • Octavia I (1U2)
                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

wracając do TUDOR-a I to przypomniałem sobie, że na tej wystawie co był prototyp, chętnych na auto od zaraz było ok. 150 osób, więc cena nie była aż tak zaporowa, szkoda... a jeśli chodzi o popularność skody w europie, to co możecie powiedzieć n/t ilości RS w anglii lub GT w grecji. sporo tego modelu i nie tylko było/jest ściągane z francji/włoch, więc chyba skoda nie jest produktem tylko na nasz region.
                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                    @ by Tune-up Gdańsk
                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                    Antek

Komentarz

• Morgoth
                      L&K
                      • 2010
                      • 1116

Zamieszczone przez Tony065
                      a jeśli chodzi o popularność skody w europie, to co możecie powiedzieć n/t ilości RS w anglii lub GT w grecji. sporo tego modelu i nie tylko było/jest ściągane z francji/włoch, więc chyba skoda nie jest produktem tylko na nasz region.
                      ja tylko cytowałem wysokiego dyrektora Panzerwagena, który kilka lat temu tak się wypowiedział, gdy trzeba było długo czekać na auta Panzerwagena - one miały iść na Zachód, a my Polacy mieliśmy kupować Skody. Bezczelny szkop.

Anyway, największym rynkiem Skody stały się Chiny, potem bodaj Niemcy, UK i Czechy. Angole i niemiaszki mogą sobie pozwolić na wypasione "drogie" Skody, Grecy chyba jeszcze też, ale jak popatrzysz na ilość sprzedanych sztuk, to liczby nie powalają
                      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                      G.B.Show

Komentarz

• Biszczu
                        RS
                        • 2011
                        • 5567

Zamieszczone przez Morgoth
                        ja tylko cytowałem wysokiego dyrektora Panzerwagena, który kilka lat temu tak się wypowiedział, gdy trzeba było długo czekać na auta Panzerwagena
                        jakoś cytatu w Twojej wypowiedzi nie widzę tylko parafrazowanie :diabelski_usmiech
                        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

Zamieszczone przez Biszczu
                          jakoś cytatu w Twojej wypowiedzi nie widzę tylko parafrazowanie :diabelski_usmiech
                          Ten typ tak ma, szczególnie gdy można dokopać nielubianym panzerwagenowcom :diabelski_usmiech
                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Tudor II miodzio co do Skody tak jak pisza koledzy zdobywa klientów w całej Europie , sam jak byłem w Danii to byłem w ciężkim szoku ile Octavii śmiga także podbija cała Europe i to jest wielki
                            +.
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Biszczu
                              RS
                              • 2011
                              • 5567

Zamieszczone przez daneczek76
                              podbija cała Europe
                              i zaczyna Azję
                              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

Zamieszczone przez Tony065
                                SuperBaśki, bo to jest prawdziwe auto klasy średniej/premium
                                Jak SupreB jest klasą premium to jaką klasą jest A6/ BMW 5 itp ??

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

loyd, a jest cos takiego jak "SuperB"??? Bo ja słyszałem tylko o modelu Superb
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

Big, no ok - pokazałeś jaki jesteś dokładny - gratuluję !

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

loyd, nie chce nikomu docinać, ale doprowadza mnie do szewskiej pasji jak niektórzy nazywają model Superb Skody, superB :evil: No ni choroby tego nierozumiem, co niby te super "b" ma oznaczać?? Bo Superb, to słowo z j. angielskiego oznaczajace coś świetnego i podnadstandartowego, a co niby miało by oznaczac "Super B" ?? że "B" jest super?? a dlaczego "A" jest mniej super niż "B" ??
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• Al_Capone
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 80

no właśnie nie do końca pasuje to bycie octavki autem dla ubogich. Poprzednie octavki...moze. Mialy super design, ale bida we wnetrzu. Ale jezdzilem trochę golfem VI w jakiejś Europcarowej wesji i moja octavka Ambiente jest jakosciowo bez porównania lepsza. Jakość materiałów, deski rozdzielczej... inna klasa. No i w octavce z tylu jedzie sie jak król nic dziwnego, że skoda chce ją wpychać jako konkurencje paska Octavka jest moim zdaniem gdzies pomiedzy golfem i paskiem.
                                        Jest z tego co kojaze drozsza od Focusa (przynajmniej w konfiguracjach jakich sprawdzalem) ale jakos lepiej sie sprzedaje. Skądś to sie bierze
                                        Mam i ja

Komentarz

• macluke
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 875

Zamieszczone przez Big
                                          a dlaczego "A" jest mniej super niż "B" ??
                                          ponieważ gdyby mówiło sie super-A, łatwo mogłoby dojść do nadużyć i przejęzyczeń typu supra, a takie auto już było (toyota) :diabelski_usmiech
                                          Dlatego łatwiej powiedzieć super-B - i wszyscy wiedzą o co chodzi

A poważnie - tez mnie bawi nazywanie tego auta super-b

Komentarz

• Morgoth
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1116

Zamieszczone przez Al_Capone
                                            No i w octavce z tylu jedzie sie jak król nic dziwnego, że skoda chce ją wpychać jako konkurencje paska Octavka jest moim zdaniem gdzies pomiedzy golfem i paskiem.
                                            Jak jaki król? Chyba jakiś nikczemnego wzrostu, bo tam po prostu nie ma miejsca na nogi, ot co. W Superbie to rozumiem, ale nie w Oktavce.

A pozycjonowanie Octavii między Golfem i Passatem, to już chyba jakiś środkowoeuropejski passus, tylko dla "biednych". To jest zwykły kompakt (tak zwykły i to ze środka stawki) z dużym bagażnikiem. Ani to prestiżowe, ani modne, ani z klasą, za to zajedwabiście praktyczne.

Już skandalicznie krótki rozstaw osi uniemożliwia pozycjonowanie Octy powyżej kompaktów.
                                            Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Al_Capone
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 80

ja nie wiem który wymiar trzeba mieć rozrośnięty, żeby z tyłu było za mało miejsca
                                              Ja mam 187cm i chuchro to raczej nie jestem. Miejsca na nogi mam w ch.. jak siedziałem za zona (180cm) to miałem jeszcze daleko do dotknięcia do fotela. Rozstaw osi, ok, niewielki, ale jeżeli mówisz, ze octa jest w środku stawki kompaktów, to.... który jest większy? Który ma więcej miejsca? (nie mówię tu o bagażniku bo ten to wiadomo, że deklasuje)

Jeżeli chodzi o jakość wykończenia to wyłączając marki premium to octa raczej jest w czołówce. porównuje tu te co znam: astra, focus, megane, kia. Bardziej zachowawcza niż np. megane, ale tam rządzi plastik.
                                              Mam i ja

Komentarz

• Morgoth
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1116

Zamieszczone przez Al_Capone
                                                ja nie wiem który wymiar trzeba mieć rozrośnięty, żeby z tyłu było za mało miejsca
                                                Już ci pokazuję :

Octavia vs. Fluence - porównaj rozstaw osi, szerokość wnętrza, odległość między oparciami, długość siedzisk, długość oparć, itp.

Oba auta są dość porównywalne (długość, szerokość, wysokość) z lekkim wskazaniem na Renówkę, bagażniki są przepastne w obu przypadkach, ale wymiary wnętrz różnią się najbardziej. Oba są przedstawicielami segmentu C (kompakty).
                                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• AdamB
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 8038
                                                  • Octavia IV (NX3)
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Morgoth, tylko przyznasz mi rację, że w tym przypadku rozstaw osi nie inie w parze z ilością miejsca po długości auta.

Porównując np. do Meganki II np. 5D która ma wymiary szerokości auta większe od OII jak i rozstaw osi również ( i to sporo), to Meganka II jest strasznie ciasna w porównaniu do OII. To samo dotyczy Meganki III.
                                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...