Test Skoda Yeti 2.0 TDI 4x4 Ambition

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wp74
    Classic
    • 2011
    • 17

sazad, niestety powoli zaczyna :/
  • darek_wawa
    Drive
    • 2010
    • 75

Wklejam relacje z tygodniowego testu (mojego autorstwa), 170 konnej Skody Yeti. Mam nadzieje, że przyda się forumowiczom rozważającym zakup tego modelu....

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

darek_wawa, fajny test z tym, że wpadło mi w oko:

Lakier Biel Candy - 1 850,00 zł IMO jest bez dopłat, jeśli piszesz o Biel Candy 9P9P, podobnie jak Błękit Pacific Z5Z5 (bodajże dwa kolory nie wymagające dopłaty w Yeti)

Stalowe nakładki na pedały - 400,00 zł te nakładki są chyba aluminiowe ale to nie uwaga do Ciebie a do SAP raczej :wink:

Komentarz

• BADYL
        RS
        • 2011
        • 2396
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Bardzo fajna recenzja :wink: Zastanawia mnie tylko konfiguracja modelu...mianowicie czy nie byłoby taniej skonfigurować auto zaczynając od wyższej wersji, później dodatki :?: Nie porównywałem ale na pierwszy rzut oka wydaje mnie się że byłoby taniej :diabelski_usmiech taka mała dygresja....ale sama recenzja spoko
        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

BADYL, dużo zależy czego potrzebuje.
          Tu masz porównanie wersji ambition i experience
          Adam

Komentarz

• darek_wawa
            Drive
            • 2010
            • 75

Zamieszczone przez hotrain
            darek_wawa, fajny test z tym, że wpadło mi w oko:

Lakier Biel Candy - 1 850,00 zł IMO jest bez dopłat, jeśli piszesz o Biel Candy 9P9P, podobnie jak Błękit Pacific Z5Z5 (bodajże dwa kolory nie wymagające dopłaty w Yeti)

Stalowe nakładki na pedały - 400,00 zł te nakładki są chyba aluminiowe ale to nie uwaga do Ciebie a do SAP raczej :wink:
            Według specyfikacji którą otrzymujemy od Skody razem z samochodem wynika, że lakier był za dopłatą, a nakładki były stalowe Specyfikacja prasowa Skody poniżej: http://img851.imageshack.us/img851/3249/specv.jpg

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

Bo dostaliście dość wiekową testówkę IMHO.
              Obecnie przednie czujniki są niedostępne w wersji Ambition.

Redaktor powinien być dociekliwy i nie patrzeć na specyfikacje, a na aktualny cennik i sprawdzać czy wszystko się trzyma kupy bo inaczej robią się błędy.
              Specyfikacje są opracowywane w chwili dodania auta do parku... potem nikt już nie sprawdza czy jest aktualna czy nie.

Wiem o czym mówię bo sam w to się bawię:P
              Jako fotograf i "tester dla siebie:
              Ten Chevrolet gościł w naszej redakcji prawie dwa lata temu. Był wówczas prawdziwą nowością zastępującą średnio udanego Lacetti, nie cieszącego się uznaniem wśród europejskich klientów. Mowa o modelu Cruze, który od niedawna dostępny jest z nowym silnikiem i skrzynią biegów.

Europa jest dla Chevroleta ważną areną walki o klientów, kto wie, czy nie równie istotną jak Stany Zjednoczone. Ambitny plan poprawy jakości i zmiany wizerunku marki rozpoczęto kilka lat temu. Nadchodzi moment weryfikacji, czy i w jaki sposób wspomniane obietnice zostały dotrzymane.

Wszyscy dobrze znamy powiedzenie, że lepsze jest wrogiem dobrego. W coraz szybciej kręcącym się i zabieganym świecie, nabiera ono szczególnego znaczenia, bo dotyczy każdej dziedziny życia - również motoryzacji. Widać to doskonale na przykładzie nowego Jeepa Grand Cherokee.

oraz od niedawna jako autor tekstów:

o Yeti będzie więcej
              A dzisiaj zdałem do salonu baaaaaaaaaaardzo fajna testówkę montowaną w tej samej fabryce co GT-R...
              pzdr
              Adam

Komentarz

• darek_wawa
                Drive
                • 2010
                • 75

przyczepiliście się tego białego lakieru , z drugiej strony ciesze się, że jednak niektórzy czytają testy do końca i z taką uwagą :wink:

Zamieszczone przez b707
                A dzisiaj zdałem do salonu baaaaaaaaaaardzo fajna testówkę montowaną w tej samej fabryce co GT-R...
                pzdr
                Infiniti FX ??

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

darek_wawa, czekamy na kolejne ciekawe testy :szeroki_usmiech
                  b707, bardzo fajne zdjęcia i dobry tekst o Yeti-ch
                  Kiedyś byś na spot podjechał, zrobił trochę zdjęć :P

Komentarz

• darek_wawa
                    Drive
                    • 2010
                    • 75

Zamieszczone przez hotrain
                    darek_wawa, czekamy na kolejne ciekawe testy :szeroki_usmiech
                    Proszę bardzo, też biały ale bardziej egzotyczny niż Yeti: SsangYong Korando http://www.info-ekspert.pl/pl/artykul-924.html

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Zamieszczone przez darek_wawa
                      bardziej egzotyczny niż Yeti: SsangYong Korando
                      Dla mnie to taka egzotyka, że nie mentalnie nie mam w sobie zgody na miano "samochód" dla niego :wink:

Komentarz

• zepter00
                        RS
                        • 2008
                        • 2304

Wielka szkoda. Korando przynajmniej jest o wiele ładniejsze bo yeti wygląda jak jakiś mały dostawczak :?
                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• marektbg
                          Elegance
                          • 2010
                          • 861

Zamieszczone przez zepter00
                          Wielka szkoda. Korando przynajmniej jest o wiele ładniejsze bo yeti wygląda jak jakiś mały dostawczak
                          Dokładnie. Yeti Skodzie wybitnie nie wyszedł.
                          Korando jest całkiem przyjemny, ale Kia Sportage rządzi

Komentarz

• BADYL
                            RS
                            • 2011
                            • 2396
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez marektbg
                            Dokładnie. Yeti Skodzie wybitnie nie wyszedł.
                            hmmm o gustach się nie dyskutuje i tak np. mojej żonie Yeti wogóle się nie podoba, a mnie osobiście TAK choć ciutkę ma za mały bagażnik :P i gdybym mial kupić sobie nie za drogie auto z napędem na 4x4, które podchodziłoby pod miano "suv-a" to zastanawiałbym się między kia, a skoda
                            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

Pracuję...