Dołączam się do podziękowań jako kolejny zadowolony amator elektromechanik Z takim opisem naprawa to porostu bajka! A jaka frajda, że człowiek sam zrobi i działa! Wielkie dzięki Shico
Filtr czastek stalych dla TSI
Zwiń
X
-
Filtr czastek stalych dla TSI
Organizacje srodowiskowe,oczekuja wprowadzenia filtrow czastek stalych,do
silnikow benzynowych z wtryskiem bezposrednim.
Pomiary silnika 1.2TSI Golf,oraz 116 i BMW,wykazaly zwiekszona emisje tychze czastek
niz jest to dopuszczone.
W normie Euro 6 zostanie zapisany poziom maksymalny...i bedzie problem od roku 2014.
info....Auto Bild nr.28 www.autobild.deTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
-
-
tak się zastanawiam, dlaczego na myśl o ekologach otwiera mi się scyzoryk w kieszeni???
Ktoś kiedyś pięknie stwierdził:
1. Suma wydzielanego dwutlenku węgla przez motoryzację to coś koło 2% światowej emisji (nie czepiać się dokładnie procentu plis), więc ekolodzy zamiast dokładnie przeanalizować pareto powstawania zanieczyszczeń idą tam gdzie łątwiej wyciągnąć kasę od kierowców.
2. Producenci aut prawdopodobnie mają w dupie ekologię (dokładnie tak jak ja ). To tylko przykrywka do produkowania jak najbardziej zawodnych aut.
Za kilka lat 10 letnie 5.7 HEMI będzie droższe niż nowe 2.0 TFSI (o ile będzie jeszcze robione) ... i to jest paranoja.
Zastanawiam się jak z tymi eko przygłupami można by walczyć. Ale widzę, że marne szanse. Za 10 lat będziemy pomykać elektrycznym gównem, które zużywa akumulatory i elektrownia emituje więcej CO2 niż dzisiejszy samochód, ale who cares?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZastanawiam się jak z tymi eko przygłupami można by walczyć.
Zamieszczone przez EnriquezZa 10 lat będziemy pomykać elektrycznym gównem, które zużywa akumulatory i elektrownia emituje więcej CO2 niż dzisiejszy samochód, ale who cares?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulAle one zabijają.
Nie jestem zaślepiony hasłem "chrońmy drzewa", ale chciałbym poznać statystyki do ilu wypadków, kiedy auto uderzyło o drzewo, dochodzi z winy kierowców.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueztak się zastanawiam, dlaczego na myśl o ekologach otwiera mi się scyzoryk w kieszeni???
Ktoś kiedyś pięknie stwierdził:
1. Suma wydzielanego dwutlenku węgla przez motoryzację to coś koło 2% światowej emisji (nie czepiać się dokładnie procentu plis), więc ekolodzy zamiast dokładnie przeanalizować pareto powstawania zanieczyszczeń idą tam gdzie łątwiej wyciągnąć kasę od kierowców.
2%... zgadza się... ale to jest udział transportu drogowego w całej emisji CO2 na naszej planecie.. nie tylko tego co wytwarza człowiek, ale i zwierzęta, wulkany itp itd... WSZYSTKO.
Problem jest taki że ziemia to co wytworzy POCHŁANIA. BA... pochłania więcej niż wytwarza... czyli w tym naszą emisje. Tylko człowiek wytwarza CO2 i go nie pochłania...
Transport stanowi około 30-40% emisji człowieka z czego 80% to transport drogowy.
Pyk:
Emisja ocenaów 90 mld ton wegla
ale pochłaniaja 92 mld ton
Biosfera 60+60+1,6=121,6mld ton
ale pochłania 121,3+5,5=121,8
Nasze emisja 5,5mld ton... pochłaniamy ZERO
Oczywiście to dość stary diagram... nasza emisja teraz jest duuuuzo większa.Adam
Komentarz
-
-
Są inne teorie wyjaśniające tak dużą aktywność ,,ekologów":
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Zacytuję podręcznik do nauki biologii z liceum:
,,Normalne stężenie CO2 w atmosferze jest niskie i wynosi ~ 0,03%. Jest to wartość poniżej optymalnej, ponieważ główny enzym fazy ciemnej fotosyntezy -rubisco- znacznie wydajniej przeprowadza asymilację CO2, gdy stężenie tego gazu jest wyraźnie większe." Fotosynteza jest podstawowym procesem umożliwiającym syntezę związków organicznych na Ziemi. Dzięki niej możliwy jest rozwój roślin zielonych. Dlaczego zmniejszać stężenie CO2 w imię ochrony środowiska, skoro jego zwiększenie spowodowałoby szybszy wzrost i rozwój roślin?
Mało kto zadaje pytanie, na co właściwie wydawane są pieniądze ściągane za ,,wyemitowane do atmosfery CO2" i kto jest odpowiedzialny za tworzenie takich bzdur. Dla chętnych:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Ale to tyle, bo to forum motoryzacyjne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez watchmanTu nie chodzi o popieprzonych ekoterrorystów tylko o pieniądze. Jakieś usprawiedliwienia dla dojenia klienta musi być. Nie chcę tu tworzyć teorii spiskowych ale innego uzasadnienia po głębokim namyśle nie widzę.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydDPF w benzynie .....
Jak do tego dojdzie to moja skoda będzie ostatnim nowym autem jakie kupiłem.
No chyba, że zamierzasz jeździć swoim aktualnym autem co najmniej 20 lat, do czasu wynalezienia i upowszechnienia alternatywnych silników :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz