Logan sąsiada ma 6 lat, lakier czerwony i stoi pod chmurką. Oprócz jednej plamki rdzy od obicia drzwi (mechaniczne uszkodzenie) nie widziałem jakiejś korozji
Dziś kolejny raz obejrzalem Citigo - tym razem jakąś wypaśniejszą wersję na Skoda AutoLab.
No i wytłumaczcie mi ten postęp: jak kiedyś miałem Matiza, to mogła za mną usiąść dość wygodnie dorosła osoba - a w Citigo to jest bez żadnych szans (zupełny brak miejsca na nogi). Mega zabawne są te jednoczęściowe fotele przednie lub sposób "otwierania" tylnej półki..
No i potwierdzam: brzydkie toto w środku (nawet z beżowym wnętrzem) jak diabli - choć trzeba przyznać, że twarde plastiki sprawiają o wiele lepsze wrażenie niż to, co Dacia wkłada do swojegpo "flagowego" modelu Duster (też dziś macanego). No ale jak Rapid utrzyma styl wnętrza Citigo to ja dziekuję...
jak kiedyś miałem Matiza, to mogła za mną usiąść dość wygodnie dorosła osoba - a w Citigo to jest bez żadnych szans (zupełny brak miejsca na nogi).
Czy ty aby na pewno siedziałeś w Citygo ? Bo akurat miejsca z tyły jest tam, jak na auto klasy A, bardzo dużo, a na 200% więcej niz w Matizie.
Zamieszczone przez Agamek12
Mega zabawne są te jednoczęściowe fotele
Dodatkoo bardzo wygodne.
Zamieszczone przez Agamek12
sposób "otwierania" tylnej półki..
No tu troche Skoda przyoszczędziła (tak samo jak Fiat w Pandzie II) bo zamontowanie 2 nitek ciągnących półkę do góry, to chyba nie jest duzy koszt. To samo brak wykładziny na ściankach bocznych bagażnika - trochę zbyt duża oszczędnosć.
Big, jeśli odległość pomiędzy kanapą a oparciem to mniej więcej 10cm, to zdecydowanie mniej, niż w Matizie - ale trzeba przyznać: w Matizie siedzi się wygodniej, bo jest poprostu wyższy i wyżej się siedzi (nawet O1 jest od Mietka w tej kwestii ciaśniejsze).
A co do Twojego pytania czy siedziałem w Citigo: cóż, w pierwszym namiocie Autolab stała Octavia i Citigo - raczej innego wozu tam nie było :lol:
To takie same pierdoły jak Octavia CC, Octavia Boneville 4x4 czy mega ekspresyjny dizajn przyszłego Superba :szeroki_usmiech To tylko piarowe puszczanie bąków aby podtrzymywać w społeczeństwie napięcie w stosunku do rozpalającej zmysły marki Skoda
Niedawno w warsztacie leżał staaaary auto świat, przejrzałem i tam pisali że Skoda planuje nowy extra miejski model - Joyster :szeroki_usmiech (rysunek był super!) A potem z tego wyszło Citigo, tak samo emocjonujące jak karton po butach :szeroki_usmiech
Nic nowego... Już od dawna trąbią o Up! GTI z silnikiem 1.0TSI.
A jak zawita pod strzechy tak małych aut to można się spodziewać, że z czasem trafi i do większych, więc za kilka lat niczym niezwykłym może być Octavia z silnikiem... 1.0TSI.
Chris11, Up miał już być jakieś 2 lata temu, ale wstrzymali projekt. Konkurencja idzie jednak do przodu, więc muszą wprowadzić mocniejszą wersję. Ciekawe jaka będzie cena...
Ja to jestem ciekaw w ogóle, jak będzie się sprawdzał ten 1.0TSI. I oczywiście nie myślę tu o Citigo i Up!, ale o większych autach, bo że do nich wejdzie to więcej niż pewne.
Ja to jestem ciekaw w ogóle, jak będzie się sprawdzał ten 1.0TSI. I oczywiście nie myślę tu o Citigo i Up!, ale o większych autach, bo że do nich wejdzie to więcej niż pewne.
czasy silników na 500 kkm i więcej, działających po 10-15 lat w miarę bezawaryjnej jazdy już dawno minęły... :evil: jeb...y dałnsajzing, ekoterroryzm i inne tego typu bzdury... chyba tylko w USA i Australii mają na to wyjeb..e :diabelski_usmiech
BTW, Citigo i TSI 110KM...
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz