SUV marki ©koda (dopiero za 5 lat)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pabi18
    Classic
    • 2012
    • 20

Kiniu, ładnie,
  • kytutr
    Rider
    • 2011
    • 327

Zródło: http://auto.idnes.cz/forbes-sef-skod..._ak_aktual_ptp

Tłumaczenie własne

Forbes: Szef ©kody potwierdził, że szykuje się nowy większy terenowy samochód

©koda Auto planuje nowy model - samochód terenowy, który będzie o klasę większy od Yeti. W rozmowie dla magazynu Forbes ogłosił to szef ©kody Winfired Vahland. Po raz pierwszy ktoś z firmy potwierdził wcześniejsze spekulacje.

Według Vahlanda auto typu SUV miałoby konkurować z autami takimi jak na przykład Kia Sorento, który jest o pół metra dłuższy niż yeti, a w podstawowej wersji kosztuje prawie 600 tysięcy koron.

Tworzenie nowej "¹kodovky" dopiero się zaczyna, na rynku pojawi się najwcześniej za pięć lat. "Na początku musimy zmienić wszystko to, co mamy teraz. To jest priorytet numer jeden. Tak więc większy SUV nie pojawi się od zaraz, ale jednocześnie nie jest umieszczony w jakiejś nieokreślonej przyszłości," powiedział Vahland w nowym wydaniu Forbesa, który wychodzi w ten czwartek.

Za stworzeniem nowego auta przemawia według Vahlanda fakt, że wszędzie na świecie rośnie popyt na samochody terenowe, włącznie z Rosj i Chinami, gdzie ©koda chce zwiększać sprzedaż. Szef ©kody powiedział, że nowe modele i ekspansja na światowe rynki mają doprawadzić firmę do roku 2018 do tego, aby wytwarzała 1,5 miliona samochodów (rocznie) w miejsce dzisiejszych 800 tysięcy. W rozmowie dla Forbesa Vahland wyjaśnia również, jak chce ten cel osiągnąć.
    korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ciekawie wygląda... Typowo skodowski design. Na pewno - o ile Skoda rozpocznie za te 5 lat produkcję SUV-a - będzie on wyglądał inaczej. Gdyby teraz wprowadzili takie auto na rynek, a cena była atrakcyjna - auto zrobiłoby furorę.
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

PHOTOSHOP:P

To jest przeróbka Sorento! Tej fotki dokładnie:P

pic hosting

:P
        Adam

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Faktycznie... Ale jaja :shock: Zmieniony tylko przód... A ja "popisałem się" pisząc o skodowskim designie... Kia powinna sklepać michę autorowi fotki z artykułu Skody :box2
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Komentarz

• Octavianos
            L&K
            • 2010
            • 1130

Żeby Skoda nie przespała premiery tego auta... Powinni odświeżyć i to znacznie Fabię w środku i na zewnątrz, bo rośnie popyt na małe auta...
            SIMPLY CLEVER
            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

Zamieszczone przez Eidos71
              Faktycznie... Ale jaja :shock: Zmieniony tylko przód... A ja "popisałem się" pisząc o skodowskim designie... Kia powinna sklepać michę autorowi fotki z artykułu Skody :box2
              Forbsa:P

(autorem ilustraèní fotomontá¾e není ©koda Auto, ale magazín Forbes)
              Adam

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

szczerze mówiąc, to liczyłem na wcześniejszą niż 2015 premierę tego auta...

Komentarz

• wasyl
                  L&K
                  • 2005
                  • 1084

przeca to moje sorento hwhehehhe chyba Skoda śni że zerżnie projekt !!!
                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                  www.wasilewski-foto.pl
                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

mnie juz Skoda nieco irytuje z tymi niejasnymi informacjami... nie wiadomo co, kiedy, gdzie... tak samo jak z tym rapidem nieszczesnym... nie wiem po co to robia prawde mowiac...
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez marlej108
                      mnie juz Skoda nieco irytuje z tymi niejasnymi informacjami... nie wiadomo co, kiedy, gdzie... tak samo jak z tym rapidem nieszczesnym... nie wiem po co to robia prawde mowiac...
                      Wprowadzają w błąd konkurencję :diabelski_usmiech Bo wiadomo - konkurencja nie śpi :twisted:
                      MOJA FURKA

Komentarz

Pracuję...