Nowa, sportowa linia modeli VW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gkris
    Classic
    • 2012
    • 30

Zamieszczone przez tomekjmopl
    kurczak1985, prawdopodobnie jest twarda, w ostatnich O2 FL tez podobno jest twarda, ja w swojej z 2009 jeszcze mam mieka, ale pozniej byly juz chyba twarde, chodzi o gorny pas drzwi pod szybą
    Przynajmniej nie będzie dziury od łokcia :wink:
    taaa, tylko troche lokiec bedzie bolal... :twisted: jak sie ma kosciste lapki...
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Sportowe wersje niemieckich marek sedanów, lub kombi można rozpoznać m.in. po dodatkowym, literowym oznaczeniu: M w BMW, RS w Audi i… R w Volkswagenie. A właściwie R-Line, czyli nadanie „zwykłej” wersji auta bardziej sportowego wyglądu, oraz zastosowanie ulepszonego zawieszenia, jednak bez „modów” w silniku. Nowy Passat, dostępny zarówno w wersji sedan, jak i kombi, zawiera nowy zestaw aerodynamiczny (kompletny ze sportowymi zderzakami z przodu i z tyłu, spoilerami, dyfuzorem z tyłu i lotką na pokrywie bagażnika), 17-calowe felgi aluminiowe, sportowo zestrojone zawieszenie, zaś wewnątrz znajdują się sportowe fotele, kierownica o spłaszczonym w dolnej części kole, oraz dodatkowe elementy ozdobne ze stali nierdzewnej. Model R-Line stanowi osobną wersję wyposażeniową.

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

Eidos71,stara polityka koncernów z DE.
      Jednak należy poczynić pewne rozróżnienie i to zasadnicze.
      Rozumiem że będzie to wersja wyposażenia typu "r-line" a czym innym będzie pewnie później odmiana "r" - czyli najmocniejszy model - tak jak to ma miejsce w wypadku vw golfa r
      Co do BMW było tak kiedyś też (nie wiem jak jest teraz), że można było nabyć w każdym modelu tzw. M-Pakiet, który obejmował wygląd (m.in. spojlery, wnętrze) oraz zawiechę i heble, a silnik był "zwykły", a równocześnie można było nabyć topowe M3 czy M5 z koksowym silnikiem też i jeszcze bardziej sportowo wyglądające.
      W Mercach był "Sportline", a co do Audi to się mylisz, bo RS to topowa wersja - np RS6 i to odpowiednik np. M5. W Audi sam pakiet sportowy się nazywa S-line a nie RS.
      :wink:

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

Ciekawe czy w Pasku też tak wali z klimy...?

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

pandzik, mój kumpel ma b6 ja miałem b5, nigdy nic w pasku z klimy nie waliło mi i jemu też nie wali. W nowych pewnie podobnie. Jedynie mu walnął kompresor klimy - lipa, bo te nowe są tak zrobione, że chodzą cały czas, a nie jak w b5, że tylko jak włączysz klimę

Komentarz

• K4mils
            Rider
            • 2011
            • 278
            • Renault

Potwierdzam sam mam B5 i nic z klimą złego się nie dzieje.
            Co do tych R line to całkiem całkiem
            B5 FL 1.9 TDI '05
            Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• Flame
              Elegance
              • 2010
              • 898

Nie rozumiem jak w wersji ze sportowym charakterem znalazły się felgi 17" :shock:
              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

Flame, a ja rozumiem...bo np. jak pod maską będzie 1.9 tdi o mocy 105 koni w pakiecie "r" to nie pojedzie na większej feldze, 17 to już i tak za dużo na taką moc :wink:

Komentarz

• Flame
                  Elegance
                  • 2010
                  • 898

No dobra, ale kupując auto takiej wielkości i wagi z silnikiem 105KM to raczej nikt cudów nie oczekuje w zakresie osiągów.
                  ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• pawel934
                    Rider
                    • 2007
                    • 344

W ogóle nie wiem, czy to nie jest jakaś pomyłka w tekście.. Te na zdjęciach wyglądają bardziej na 18".
                    BMW 130i - klik
                    kiedyś: Octavia 1.4 TSI - klik
                    BMW E36 '92 na tor

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez pawel934
                      W ogóle nie wiem, czy to nie jest jakaś pomyłka w tekście.. Te na zdjęciach wyglądają bardziej na 18".
                      Może i jest jakiś błąd. Tekst na podstawie artykułu http://www.autoblog.com/photos/2012-...#photo-5015234
                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

tak na marginesie to ten "r pakiet" jest sensowny w jednym wypadku, jak ktoś kupi najmocniejsze enginy dostępne pod niego i jeszcze je "rozdbłubie" na więcej (np. 1.8 tsi, 2.0 tsi,albo 2.0 tdi 170 ps). Bo jak to ma tylko wyglądać jak r, a nie jechać to nie ma imo sensu - np. jak ktos będzie miał 1.4 tsi lub 1.6 tdi pod maską w tym pakiecie :wink:

Komentarz

• Mr0czny
                          Elegance
                          • 2009
                          • 948
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

sew1981,
                          tak na marginesie to ten "r pakiet" jest sensowny w jednym wypadku, jak ktoś kupi najmocniejsze enginy dostępne pod niego i jeszcze je "rozdbłubie" na więcej (np. 1.8 tsi, 2.0 tsi,albo 2.0 tdi 170 ps)
                          najmocniejsze to:
                          - 2.0 TSI 210 KM
                          - 3.6 V6 300 KM

i z ropniaka 2.0 TDI CR 170 KM

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez sew1981
                            tak na marginesie to ten "r pakiet" jest sensowny w jednym wypadku, jak ktoś kupi najmocniejsze enginy dostępne pod niego i jeszcze je "rozdbłubie" na więcej (np. 1.8 tsi, 2.0 tsi,albo 2.0 tdi 170 ps). Bo jak to ma tylko wyglądać jak r, a nie jechać to nie ma imo sensu - np. jak ktos będzie miał 1.4 tsi lub 1.6 tdi pod maską w tym pakiecie
                            dlaczego nie ma sensu ??? a popatrz na kolegów którzy zakladaja "pakiety stylistyczne" w postaci zderzaków i końcówek wydechów od RS-a do O II z 1.9 TDI czy 1.6.
                            A popatrz na Opla i linię OPC Line, która z mocą Opli OPC ma niewiele wspólnego. A popatrz na Audi i linię S-line, która wielką mocą modeli Audi S czy RS ma niewiele wspólnego.
                            Wszystkie te linie stylistyczne nawiązują wyglądem do najmocniejszych aut danego producenta, a dostępne są z "cywilnymi" silnikami dla zwykłego Kowalskiego.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

Big, wcześniej pisałem o "s-line" itp, wiem o co chodzi, nie to mam na myśli, możesz wyżej przeczytać. A więc:
                              1. auto które wygląda i ma właściwości jezdne (hamulce) prawie jak r36, a jedzie jak 1.4 tsi to imo nie ma sensu....moim zdaniem lepiej zamiast tego pakietu włożyć te pieniądze w mocniejszy silnik.Generalnie : primum - jedzie, secundum - wygląda - taka kolejność winna być zachowana, a jak ktoś ma więcej kasy to najlepiej jak te punkty są połączone (i wtedy kupić najmocniejszą dostępną z pakietem motorownie :twisted:, żeby to miało ręce i nogi, a nie przypominało lata 90 te i golfa III 1.4 cl zrobionego ala 2.8 vr6
                              2. I mimo wszystko jak chłopy u nas w OII wymieniają zderzaki i wydechy, to nie są to koszta tego pakietu w nowym passku, a poza tym przeważnie też u nich idzie za tym zmiana softu silnika, lub jakieś inne usprawnienia związane z mocą auta (poza paroma wyjątkami na forum)

Komentarz

Pracuję...