Nowy Seat Leon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gilosław
    Classic
    • 2010
    • 35

Nowy Seat Leon

kazik4x4, ja to doskonale rozumiem i jestem wdzięczny za każdą opinię - napisałem to co napisałem (z linkami do blogów/tematów) aby uświadomić niektórym że mniej więcej wiem na co się piszę (rzeczywistość sprostuje me wyobrażenia) i np. gdyby nie druga połówka Tadż Mahal minąłbym szerokim łukiem i skupił się na czymś innym.

Mamy tu w Irlandii łącznie 4 znajomych którzy tam byli na 1~4 miesiące i np. każdy radzi 1: unikać miast bo tak jak piszesz: bród, smród i ubóstwo + wyzysk itp itd. ale np. wieś i mniej turystyczne rejony wspominają bardzo ciepło... powiem więcej: mam w moim teamie 3 Hindusów i 1 (który jest w IE od ~10lat) od razu powiedział "stary nie jedź tam" więc nie wątpię że coś w tym jest, ale z drugiej strony od nich zasięgnąłem informacji o tym jak tam podróżować, czego unikać itp itd tylko... żaden nie zna mapy na androida :szeroki_usmiech

O wspomnianym przez Ciebie Podróżniku czytałem już wcześniej i fakt - facet miał cojones (czyt: "kochones") ale dla niego był to po prostu sposób na życie - podążał za marzeniem.

Ciekawostka:
    Nie mam pojęcia czy orientujecie się choćby pobieżnie w ich historii ale jeśli przeczytacie zapiski Marco Polo dowiecie się że kiedyś ten kraj był "kolebką cywilizacji" - w czasach gdy w Polsce były drewniane grody tam już wznosili budynki z cegły/kamienia, z zapisków M.P. ulice były czyste i zadbane, wysokiej jakości drogi, parki, a ludzie szczęśliwi - było tak ponieważ kraj był podzielony na księstwa którymi zarządzali bodajże Maharadżowie to oni dbali o swoje włości. Tak były kasty ale jednocześnie był tam porządek. Kilka wieków później wybuchła tam swego rodzaju rewolucja - część społeczeństwa miała dość kastowości i w dużym skrócie Maharadżowie utracili swoje wpływy i powoli kraj popadał w recesję (że nie wspomnę o licznych najazdach/wojnach/grabieżach itp. - jakby nie patrzyć Indie były kolonią Anglii). - Jeśli jest na forum jakiś historyk może to sprostować gdyż nie mam pod ręką żadnych źródeł historycznych a jedynie powtarzam to co wyczytałem ~3 miesiące temu korzystając z różnych źródeł.

Bądź co bądź choć obecnym Indiom daleko do czasów swojej świetności, wciąż uważam że mają sporo do zaoferowania i warto zanurzyć się w ich świecie, choćby po to żeby przekonać się na własnej skórze jak się żyje poza wygodną Europą - a czy wyniosę z tego pozytywne czy negatywne wrażenia... zobaczymy
    (na szczęście na odstresowanie zostają Malediwy które lecąc stamtąd wychodzą bardzo tanio (porównując z cenami z PL))

[ Dodano: Wto 16 Kwi, 13 12:29 ]
    tom.tom, przyznam Ci jedno - Twój opis robi wrażenie i naprawdę daje do myślenia (tym bardziej że moja kobita za nic nie chce zostawić w domu Canona 7D na rzecz powiedzmy RX100 (lubimy dobrej jakości zdjęcia i wiemy jak je robić).
    Gdybym jechał sam - pewnie skusiłbym się na Twoje metody, jadąc z nią... nie wyjdzie (to nie "piesek salonowy" pod namiotem spaliśmy nie raz nie dwa ale doskonale znam ograniczenia) bądź co bądź na pewno dam jej do przeczytania Twój tekst - dziękuję

Dodatkowe pytanie:
    Czy w Indiach sprawdzi się model podróżowania: pojechać z miasta A do B -> transport do Hotelu (dobre opinie o hotelu podstawa przed wynajmem) zostawienie 90% bagażu, pieniądze, karta, dokumenty ukryte przy sobie i w drogę zwiedzać wybrane punkty/atrakcje?

ps:
    W IE można wykupić ubezpieczenie podróżne na cały sprzęt - wystarczy później powiedzieć że skradzione wypłacają wszystko co do centa - nie jest drogie, nasz dobry kolega pracuje w 1 z takich firm (tu podejście do poszkodowanego jest zupełnie inne niż w PL - przeważnie dostajesz trochę więcej niż straciłeś żebyś przypadkiem nie chciał się procesować) - jeszcze 1: zawsze dostajesz kasę na NOWY sprzęt, nie ważne że twój był używany. a tablet chcę choćby po to żeby codziennie zgrać zdjęcia na serwer na wypadek właśnie kradzieży (z którą się liczę)
  • Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

Nowy Seat Leon

Do wczoraj po zdjęciach mało mi się podobał. Dziś, więcej wiadomo, podoba się bardziej. Jakby nie potrzeba było bagażnika, dobra alternatywa się szykuje...

Read all about the latest news and events from the world of SEAT. You can also learn about our award winning model range and corporate values and activity here.

Komentarz

• yogi_at_pozen
      Rider
      • 2011
      • 418

swiatla wygladaja rewelacyjnie - nie czytam za duzo gazet wiec pewnie mi umknelo, ze są "ukradzione" z jakiegos wyzszego/drozszego modelu - nie mniej jednak az sie prosi zeby "odkrecic" takim samochodem

Komentarz

• Dejwid
        Rider
        • 2010
        • 416
        • Octavia II (1Z3)
        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Przód nowego Leona przypomina mi trochę, nową Ibizę
        Fabia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 2.0 TSI V/RS

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

dla mnie przód (przynajmniej na fotkach) wygląda tak se :| Kolega Dejwid, wcześniej wspomniał, a ja się zgodze, że ten przód to nowa ibiza... Nie wiem jak leon będzie prezentować się na żywo ale jak dla mnie ze zdjęć średnio :roll:

Co mnie się jednak podoba to środek....baaardzo fajny i myslę, że dobrze bym się w takim czuł :P

ps. leon poprzedniej generacji z zewnatrz piękny za to środek kicha....z obecnym modelem jest odwrotnie :roll:
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Luk@s
            Ambiente
            • 2010
            • 212

jeszcze jak jezdziłem Ibizą to miałem słabość do Leona wtedy tego z roczniku 2000 i delikatnie wzwyż później jakby za bardzo go utuczyli wyglądał jak jakieś toledo etc, a teraz widzę wraca coś co znów może się podobać
            service by Auto Tar

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wizualizacje Nowego Golfa, Leona i A3 już są. A co z O3 ?
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• dryblaspl
                Drive
                • 2012
                • 75

Widze że Seat strasznie stylizuje sie do Audi...dla mnie plus, choć zielone podświetlenie ma swój smak
                Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Dobry jest ten leon, żeby sie nie okazało że właściciele starszych skód beda się przesiadać na seaty bo VW przykręci skodzie śrubę :|
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Luk@s
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 212

piramida to jest w ogóle ciekawe jak to będzie. Dzisiaj z kolei jak rozmawiałem z ludźmi z byłego ASO Seata ( gdzie aktualnie prowadzą niezależny serwis) to właśnie przez politykę cenową VW sprzedawali tyle co nic seatów - bo Ibiza a Fabia różnica cenowa znaczna a autka różnią się tylko designem, i tak każdy model po kolei, ciekawe co teraz wymyśli VW, może chcież odwrócić karty.
                    service by Auto Tar

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Luk@s
                      ciekawe co teraz wymyśli VW, może chcież odwrócić karty
                      to czego na pewno nie zrobią: obniżenie cen VW...
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• phoneman
                        RS
                        • 2008
                        • 3374
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                        to czego na pewno nie zrobią: obniżenie cen VW...
                        I seat tez bo go ustawili w grupie Audi. Ale jakoś mi nie szkoda, po tym jak olali nas w salonie Seata Kuzyn zapytał o upust, to się go wprost zapytali czy pełni jakąś funkcje publiczną. Zgroza :!:
                        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• gebek
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1214

Jak podaje Auto Bild,to pierwsze auto w tej klasie do ktorego mozna zamowic
                          pelnodiodowe swiatla mijania i drogowe :shock: .
                          Ale jest tez druga strona medalu...wersje drozsze maja tylne zawieszenie niezalezne,
                          a wersja podstawowa belke :roll: .
                          Ale poza tym fajny furak
                          Tato,tato...czy to auto jest chore?
                          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• Bili
                            Rider
                            • 2010
                            • 373
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

jak dla mnie prezentuje się bardzo ciekawie nie tylko z zewnątrz. Podoba mi się również wnętrze bo obecne osobiście w ogóle mi się jakoś nie podoba.
                            Pozdrawiam.
                            Michał

Komentarz

• arturo_freestyl
                              Rider
                              • 2010
                              • 704

Re: Nowy Seat Leon

Zamieszczone przez hotrain
                              Do wczoraj po zdjęciach mało mi się podobał. Dziś, więcej wiadomo, podoba się bardziej. Jakby nie potrzeba było bagażnika, dobra alternatywa się szykuje...

http://www.seat.co.uk/content/uk/bra...seat-leon.html
                              fajniejszy napewno niz a3 nowa
                              ciekaw jestem cupry R
                              Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                              ET 14,607 - Bemowo 2011
                              ET 13,482 - Ryki 2012
                              ET 13,014 - Ełk 2013
                              ET 12,939 - Ryki 2015
                              0-200km/h - 13,2s
                              2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Re: Nowy Seat Leon

Zamieszczone przez arturo_freestyl
                                Zamieszczone przez hotrain

http://www.seat.co.uk/content/uk/bra...seat-leon.html
                                fajniejszy napewno niz a3 nowa
                                ciekaw jestem cupry R
                                cupra ma mieć 260koni
                                cupra R 280koni
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• R(+)ammsPaul
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 111

ja dalej czekam na O III skoro nawet nie ma wizualizacji to może jej nie być :/ fakt skoda nie wycofała by octavii ale skoro ma wejść coś niszowego pomiędzy octavie a fabie ... mi sie wydaje że skoda sie sama podcina

Komentarz

• sew1981
                                    RS
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2009
                                    • 10917
                                    • Fiat

bardziej mi się podoba ten nowy od aktualnego leona
                                    mimo że przypomina ibize i audi przodem, to jednak jest dużo ładniejszy taki przód i w całokształcie
                                    fajowskie autko

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

Zamieszczone przez piramida
                                      żeby sie nie okazało że właściciele starszych skód beda się przesiadać na seaty
                                      no jednak bagażnika octavii nic nie przebije a wiele osób kupuje octavie tylko dlatego... .
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• daneczek76
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 3642
                                        • Toyota

nie podoba mi sie , no może wersja FR wpadła trochę w oka jeszcze jak by był 3 drzwiowy.
                                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...