VW Polo R WRC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vipireneo
    Classic
    • 2010
    • 14

VW Polo R WRC

Alonzo_,
  • bohen
    L&K
    • 2009
    • 1260
    • Audi
    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

VW Polo R WRC

Volkswagen Polo R WRC wykorzystywany w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC) dysponuje mocą 315 KM. Volkswagen oferuje jednak, noszącego tę samą nazwę, kuzyna rajdowego samochodu: Polo R WRC do poruszania się po drogach publicznych.

Ta cywilna wersja rajdówki pokryta jest białym lakierem z charakterystycznymi, szaro-niebieskimi pasami. Posiada zderzaki w rajdowej stylistyce i 18-calowe obręcze kół ze stopu metali lekkich. Za napęd odpowiedzialny jest 2-litrowy silnik TSI o mocy 220 KM z momentem obrotowym 350 Nm. Przyspiesza od 0 do 100 km/h w 6,4 sekundy. Seryjne Polo R WRC pojawiło się w niemieckich salonach 11 grudnia 2012 roku, pierwsze modele trafią do klientów we wrześniu 2013 roku.

Źródło: onet.pl

Cena w Niemczech to 33900 € ≈ 141000 zł :shock:

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

widziałem to maleństwo dzisiaj na onecie - robi wrażenie :shock: To jednak mały może więcej. Co prawda najnowsze Polo jest chyba wielkości Golfa III
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• arkan
        Drive
        • 2011
        • 89

Nawet fajny, ale cena to chyba z kosmosu :roll:
        Czytałem o nim test w Motorze, gdzie redaktorzy stwierdzili, że w prowadzeniu jest "bardziej dziki" od nowego Golfa VII GTI.
        A nowa polówka to wymiarami zewnętrznymi zbliżyła się właśnie do Golfa III, a w środku to jest coś pomiędzy III a IV, tylko bagażnikiem przegrywa :cry:
        Wyrosły teraz te małe autka :lol:
        Golf VII TDI Variant

Komentarz

• Sev
          L&K
          • 2007
          • 1295

Dobry dawca do swapa w Fabii :twisted:
          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• zepter00
            RS
            • 2008
            • 2304

tylko że ten cywilny (R WRC) ma wspólne z WRC reflektory przednie i lampy tylne, być może tylna szyba jeszcze :wink:
            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• K13
              Classic
              • 2012
              • 31

Za nie wiele większą kase można mieć to małe cudo

2.0 450Nm 360KM do 100 w 4,6 sec

Nie jest to namiastka WRC, na pewno inne brzmienie i kultura jazdy jak w Polo. Pytanie czy lepiej jechać szybko czy głośno :diabelski_usmiech
              "Nie wściskaj gazu w zakręcie jeśli będziesz musiał go odjąć..."

Komentarz

Pracuję...