Zamieszczone przez marlej108
Nowy stary 1.6 MPI w Rapidzie 2014....
Zwiń
X
-
Profil O2 Tour'ek -> http://www.autocentrum.pl/awc/bezele...-octavia-2012/
-
-
Zamieszczone przez bezelexStatystyki nie kłamią , Skoda będzie musiała zmienić palate silników oraz na nowo ceny skalkulować bo inaczej w Polsce i nie tylko będzie licho dalej . A Polska lpg stoi :diabelski_usmiechArtur
Komentarz
-
-
a jednak faktycznie w tym linku co Enriquez zapodal nie ma.
Zmylil mnie w nim fragment: "W cenniku Rapida pojawią się m.in. nowe reflektory ksenonowe. Poza tym nowością będzie 90-konny ropniak. Silnik o pojemności 1,6 litra będzie sparowany z 5-biegową przekładnią manualną lub 7-biegową DSG. " Ale tu jest mowa o 1.6 tdi a nie mpi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezdobra, nie ma się co tym przejmować, przecież i tak nikt z nas nie planuje chyba kupić Rapida...i ciekawią mnie te zmiany jakie będą od sierpnia jak i ta nowa wersja nadwoziowa.
Chciałbym O3 ale różnica w cenie tych wersji obu aut co bym chciał jest jednak dość spora. Dlatego też rozważam Rapida. Zobaczę też jak będzie wyglądać wyprzedaż rocznika i jakie będą wtedy upusty bo ewentualny zakup rozważam właśnie w okresie wyprzedażowym i coś co będzie na placu. Jak O3 1.2 TSI 105 KM 6 biegów (najlepiej Ambition) będzie w sensowniej cenie to wezmę O3. Jeśli Rapid będzie dużo tańszy zostanie Rapid.
Komentarz
-
-
wg dzisiejszego Auto Świata, w Rapidzie od wakacji maja montowac lepsze materialy deski rozdzielczej. Aha i Rapid hatchback wg gazetki to prawie VW Golf, tyle ze wiekszy i tanszy... (nie komentuje nawet tego typu rewelacji, ale juz widze oczami wyobrazni te tlumy Niemcow kupujacych zamiast Hitlerwagena Golfera - to Rapida 5d.... ;-)
ps. Grzesk, na Jowisza - opamietaj sie z tym Rapidem :-) jak go sobie troche doposazysz to z 1.2 tsi 85 kucy wyjdzie Ci pewnie podobnie co podstawowa wersja z tym samym silnikiem i pewnie podobnym wyposazeniem O3, albo niewiele taniej. No chyba ze skusilbys sie na ten 3-cylindrowy 1.2 htp, przepraszam mpi (fuj, o nie).
ps.2 a jesli Rapid by Ci wychodzil tak ponizej ledwo 50k to juz nie lepiej Forda Focusa, Citroena C4, albo Chevroleta Cruze'a??? Albo po prostu dolozyc niewiele i kupic O3 1.2 tsi 85 KM Active bez dodatkow, albo tylko z tym pakietem co tam teraz jest... Czasem warto od razu zaplacic troche wiecej i nie zalowac ze sie zaoszczedzilo powiedzmy 5k zl ale samochod duzo gorszy... (???). Z drugiej strony w sumie jak Ci sie jakos wyjatkowo podoba (zboczeniec ;-) to kup tego Rapida - bedziesz pierwszym na forum z tym wozidlem bo chyba od przelomu pazdziernika/listopada 2012 od kiedy go mozna u nas kupic to nikt sie z OCP nie skusil....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzeskA ja nadal zastanawiam się nad tym autemi ciekawią mnie te zmiany jakie będą od sierpnia jak i ta nowa wersja nadwoziowa.
Zamieszczone przez grzeskChciałbym O3 ale różnica w cenie tych wersji obu aut co bym chciał jest jednak dość spora.Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezW najnowszej ELSIE jest Rapid 1.6 MPI
Silnik ma oznaczenie CLSA 77kW / 153 Nm
Romster 1.6 16V
Komentarz
-
-
a tak bo 1.6 MPI wystepowal w wersjach 8v oraz 16v. Oba MPI.
Akurat z jakiegos powodu w octaviach wersja 16 zaworowa sie rzeczywiscie nie pojawiala. Bylo natomiast sporo 16v w leonach, tolkach i golfach.
Czyms innym jest dopiero FSI, ktorego jednak nikt na pewno nie wskrzesi.Jest mini cooper 1.6 115, był zbyt słaby 1.6 102 BGU.
Komentarz
-
-
Silnik 1.6 MPI już jest w Rapidzie ale na Ukrainie.
Dziś znalazłem film na YT gdzie testują Rapida 1.6 MPI Ambition i pod maską właśnie jest 1.6
Rapid 1.6 MPI Ambition Cz. 1
Rapid 1.6 MPI Ambition Cz. 2
Komentarz
-
Komentarz