Nowe Megane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

Zamieszczone przez Maicroft
    perfex, Chyba zapomniales, ze Renault wyprzedzilo VW z tymi hiper silnikami juz o kilka lat, gdy na przelomie 2000 roku zaczeli montowac 1.9dci i 2.2dci do Laguny 2 :lol: Przy tych silnikach slynne 2.0TDI to pikus :diabelski_usmiech
    Nie wydaje mi się by miały one tak skandaliczne (i kosztowne!) usterki jak 2.0tdi. Jest ono chyba na poziomie 3.0cdti konstrukcji Isuzu (opel, saab). Zresztą 1.4tsi turbo+kompressor to tez koncepcja której nawet nie beta ale alfatesterami byli klienci :szeroki_usmiech Teraz to auta jako używane w zasadzie niesprzedawalne

ps. Wiadomo, że większość producentów miewa jakies wpadki, mi chodzi raczej o PR lub ślepą miłość do wyrobów VW. Panom dziennikarzom nawet przez gardło nie przejdzie, że 2.0hdi PSA to lepiej pomyślana konstrukcja i dużo wcześniej wymyślona bez piarowskiego pieprzenia Jeździłem kiedyś 1.9tdi 90km i potem spróbowałem chwilę 2.0hdi 90km. Kulturą pracy, sposobem rozwijania mocy, przyjemnością po prostu różniły sie o lata świetlne. Ale u nas wiadomo... 1.9tdi debesciak :lol:
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Turbiny, dwumasy, EGRy, uklad CR to przeciez pryszcz.

Te nasze 2.0TDI to mialy problem z turbinami i dwumasami oraz glowicami.

Te lepsze w Audi dodatkowo uklad smarowania, wiec czy Renault czy VAG taki sam smietnik od lat :lol:

Zamieszczone przez perfex
      Jeździłem kiedyś 1.9tdi 90km i potem spróbowałem chwilę 2.0hdi 90km. Kulturą pracy, sposobem rozwijania mocy, przyjemnością po prostu różniły sie o lata świetlne. Ale u nas wiadomo... 1.9tdi debesciak
      Ta... ale co tu porownywac 1Zta ktory jezdzi do dzis jest glosny, odpala zawsze, naprawia go kazdy magik, do silnika CR, bo takim jest HDI
      Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...