"10 mniej ratuje życie. Zwolnij!"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kylo76
    Rider
    • 2013
    • 743
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Efekt akcji będzie taki jak zwykle. Spotka się paru polityków, policjantów, prawników, redaktorów telewizji śniadaniowych, ofiar wypadków, psychologów i psycholożek, porobią trochę smutnych min, powiedzą parę truizmów. Na koniec organizatorzy podsumują że akcja byłą wielkim sukcesem, spotkała się z dużym zrozumieniem ze strony społeczeństwa, wywarła duże wrażenia, firmy (oczywiście jedyne słuszne) które przygotowały spoty podliczą zyski (pewnie spore, bo kasa publiczna to kto by ją liczył).
    A na koniec organizatorzy popiją, wsiądą do samochodów i pojadą w miasto. Ci z wysokich stołków pojadą w obstawie BOR, mając w d---e przepisy dotyczące ograniczeń prędkości, bo niebieska szklanka na dachu to można wszystko.
    Dobrze to zilustruje tekst "Elektrycznych gitar" - "wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie dalej tak jak jest".
    O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Przez ostatni miesiac z kawalkiem przejechalem po naszych drogach ponad 4000 km.
      Niestety wciaz liczba wariatow za kolkiem przeraza.
      Bez wyobrazni, agresywnie, na chama - to styl jazdy bardzo czesto spotykany na drogach.
      Drogi wcale nie sa juz takie zle. Ale wciaz jest fatalny styl jazdy sporej liczby polskich kierowcow.
      Rozumiem gaz do dechy na autostradzie. Ale gaz do dechy i wbijanie sie na chama w sznur samochodow na zwyklych szosach to jakis tubylczy absurdalny obyczaj.
      Gratuluje tez niektorym pieszym, spacerujacym wieczorami szosa... ktorym do łba nie przyjdzie, ze ich po prostu nie widac.
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Alonzo_, były z roku 97 bez abs , w 98r już był standartem w każdej OI nawet tej najuboższej LX.

Ja osobiście uwazam że zmniejszanie prędkości nie zwiększy bezpieczeństwa. Powinni robic jak najwięcej dróg dobrej jakosci i nie stawiać po 10 znaków koło siebie które wzajemnie się wykluczających.

co do tych reklam jak oglądam przypomina mi się zakazana reklama Mercedesa z Adolfem z systemem wczesnego wykrywania niebezpieczeństwa.
        [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MZGPz4a2mCA[/youtube]

[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 15:24 ]
        Zamieszczone przez trooper
        Zamieszczone przez Alonzo_
        Były "jedynki" bez ABS-ów?
        Były, te w przedliftowej desce.
        tu raczej nie deska a raczej rocznik tak jak pisałem wyżej 97 rok podświetlanie pomarańczowe miały i był wersje bez abs, roczniki 98 ze stara deską były z abs.
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Garret
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1196
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Agamek12, ja rok temu jadąc Zakopianką w dół z Góry Borkowskiej musiałem ostro dać po hamulcach po jakiś pieszy kretyn postanowił przebiec przez podwójną dwuspasmową jezdnię rozdzieloną szykaną betonową :shock: co gorsza zrobił to z iście samobójczą desperacją :diabelski_usmiech :
          krótki opis sytuacji:

Jadę wieczorem, jesienną porą w dół lewym pasem wyprzedzając pojazdy jadące prawym, w dole przede mną autobus zjeżdża na pas do skretu w lewo (do zajezdni). Spryciarz stał przyczajony okrakiem na barierze betonowej i jak tylko autobus go minął postanowił dziarsko wmaszerować mi przed maskę. Dodam, iż wcześniej go nie widziałem (był zasłoniety przez ww autobus) a i ostatniej rzeczy jakiej bym się spodziewał do atak pieszego od strony bariery betonowej. W sumie gdyby było mokro to pewnie bym go trzepnął a tak szerokie gumy zrobiły swoje i wyhamowały auto na tyle, że umknął memu podwyższonemu zderzakowi...
          i pewnie byłbym kolejnym wariatem drogowym do statystyki, bo miałem na blacie więcej niż te dozwolone 70 :?
          Garret

-----------
          Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• mbart20
            Drive
            • 2009
            • 90
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BGU 1.6 MPI 102 KM

...moja przedliftowa octavia 1,9 tdi AGR GLX z 2000 roku z poliftową deską, ABS-u nie posiada
            www.kalt.net.pl - klimatyzacja, chłodnictwo

Komentarz

• Hunter
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1655

słusznie kilku kolegów napisało odnośnie kamizelek czy odblasków. Sam często występuję zarówno w roli kierowcy jak i pieszego. Problem zauważam z każdej strony. Kierowcy faktycznie w wielu przypadkach nie myślą o tym, że mają przewagę w postaci samochodu, ale i piesi potrafią być bez winy. Kierujący często nie chcą przepuścić pieszego, który musi bardzo długo czekać przed przejściem. Sam wyrobiłem sobie taki odruch - jeżeli zobaczę zielone światło, to nie startuję od razu... rozglądam się i jeżeli czysto to ruszam. Ktoś zapyta dlaczego? Widzę coraz więcej kierowców przelatujących na czerwonym i dlatego. Kilka razy na pasach, prawie ktoś mi po palcach przejechał, więc trzeba uważać. Od jakiegoś czasu biegam. Zakładam ciuchy z odblaskami i dla pewności jeszcze opaska na ramię - niech mnie widzą inni! Podczas biegania po mieście (chodniki, pobocza mało uczęszczanych ulic, gdzie niestety brak chodnika), zauważyłem, że kultura i w tej materii, też jest obca zarówno kierowcom jak i pieszym. Auta zaparkowane na całej szerokości chodnika, trzeba się przeciskać bokiem przy ogrodzeniu albo omijać, wbiegając na jezdnię :evil: Piesi z psami na długich smyczach, na którym można oberka wypier..., bo akurat pies pcha się pod nogi, albo 2-3 pieszych idących obok siebie tzw. "święte krowy" i nie pomyślą, że inni też chcą skorzystać z chodnika :x Rowerzyści na tych mało ruchliwych ulicach też jeżdżą obok siebie (2-3 rowery) i śmigają 30-50 cm obok biegaczy. Czy tak ciężko zachować bezpieczny odstęp? Z kolei jadąc za kółkiem, widzę "dziwne" zachowania pieszych. Ma dosłownie 10 metrów do pasów, ale nie... skoczy przed maską, bo co będzie drogi nadkładał. Przez cały dzień pod sklepem będzie stał i go nogi nie bolą, ale tu akurat tak :evil: Orły zdarzają się i przy przejściu - podchodzi i od razu wyskakuje na pasy, bez spojrzenia w prawo i lewo. I chociażby ktoś miał 30km/h na budziku, to na 2 metrach nie ma szans się zatrzymać - to powinno się wpajać pieszym. Nie ma auta, które może się zatrzymać w miejscu :idea: I kamizelki, odblaski powinny być obowiązkowo stosowane. Moim pomysłem jest taka akcja - zamiast stawiać kolejne fotoradary, przeznaczyć te pieniądze na odblaski i opaski odblaskowe i rozdawać je uczniom, studentom, w firmach itd. Bądźmy widoczni na drodze - obciachem jest bycie niewidocznym :!: Spędziłem pół roku w Kopenhadze - tam większość ludzi jeżdżących na rowerach, zakłada kamizeli odblaskowe, opaski odblaskowe i kaski

A wracając do akcji z tv - wg mnie kasa wywalona w błoto... Ale ktoś w końcu musi wypchać kieszenie i o to chodzi. Najbardziej chore w tych wszystkich wywodach jest porównywanie Polski do zachodu, ale na zasadzie wybiórczych rzeczy. Czemu nie porównują od A do Z? Bo to by pokazało jak daleko za nimi jesteśmy...
              ...nie ma to jak Octavia :drive:
              >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Przem78
                Rider
                • 2013
                • 561

Zamieszczone przez bishop
                i przepuszcza pieszych , bo jest kulturalny, albo musi , a pipa na drugim pasie omija ten pojazd... i to jest q...a główny problem, bo tam giną ludzie ,a nie 50 czy 60,
                Ja właśnie w takich sytuacjach coraz częściej się zastanawiam czy się zatrzymać przed przejściem czy trąbić, bo patrząc na to co wyprawiają kierowcy może się okazać, że nie zatrzymując się uratujesz komuś życie lub unikniesz wizyty innego auta w swoim bagażniku :twisted:

[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 18:57 ]
                Zamieszczone przez rafiki
                kamizelka jak kamizelka, wystarczy kilka odblaskowych pasków na plecaku albo opaska na ramieniu
                Ale tego trzeba uczyć od małego ja juniorowi (2.5 roku) pokazywałem jak fajnie widać odblaskowe światełka w świetle latarki i bez, po czym przychodzi któregoś dnia do mnie i mówi tata ale jak świece na wózek to jest ciemno i co i sam przyniósł folię odblaskową i osobiście wyklejał wszystko co się dało łącznie z kolami. I mam nadzieję, że zapamięta to do końca życia i zawsze coś się będzie świeciło.
                Pozdr. Przemek

Komentarz

• Waśka
                  Rider
                  • 2013
                  • 552
                  • Mitshibishi

jest 100 powodów wypadków, które są znacznie bardziej ważne niż 50 czy 60 km/h, a imię ich BEZMYŚLNOŚĆ. o tym zresztą też jest ten klip, choć o tym się tam nie mówi - matoł wszedł na pasy BEZMYŚLNIE, nie patrząc. kierownik jechał BEZMYŚLNIE nie zwracając uwagi na chodnik w okolicy przejścia.
                  Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• mariush19
                    Rider
                    • 2009
                    • 634
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Waśka
                    jest 100 powodów wypadków, które są znacznie bardziej ważne niż 50 czy 60 km/h, a imię ich BEZMYŚLNOŚĆ. o tym zresztą też jest ten klip, choć o tym się tam nie mówi - matoł wszedł na pasy BEZMYŚLNIE, nie patrząc. kierownik jechał BEZMYŚLNIE nie zwracając uwagi na chodnik w okolicy przejścia.
                    I BEZMYŚLNIE jest zrobiony ten klip, przez BEZMYŚLNYCH urzędników/polityków wymyślony, BEZMYŚLNIE zaakceptowany i BEZMYŚLNIE wyemitowany. Forsa wzięta mordy zalane za nasze pieniądze i po sprawie. Za rok znów tym razem 15 mniej.

Komentarz

• Waśka
                      Rider
                      • 2013
                      • 552
                      • Mitshibishi

Obrazem sprzed 20 min: dziadek jakiś przechodzi przez pasy na czerwonym. Niezbyt szybko. Nadjeżdża z daleka Fabia (z rozsądną prędkością). Widziałem ją jak jeszcze była daleko, ale dziadek ją zauważył dopiero kiedy jest o kilkanaście m od niego. Ostatnie metry zebry pokonał biegiem, ledwie wskoczył na krawężnik, Fabia przejechała po zebrze.
                      Szkoda, że o tym klipów nie kręcą. Ale nie, wróć. Nie oglądam TV więc nie wiem, ale w warszawskich tramwajach od dłuższego czasu wyświetlane są reklamy obrazujące skutki bezmyślnego przechodzenia/przejeżdżania przed jadącym tramwajem.

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Waśka
                        skutki bezmyślnego przechodzenia/przejeżdżania przed jadącym tramwajem.
                        w tym temacie to kolega cezary 70 może mieć sporo do powiedzenia (z perspektywy tramwaju :diabelski_usmiech)
                        رافال
                        Spoty
                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Waśka
                          Rider
                          • 2013
                          • 552
                          • Mitshibishi

tam z kolei zagrał chyba Mondek mk2 kombi. też budżet był ograniczony :P

Komentarz

• bobolino
                            Rider
                            • 2010
                            • 392

Zamieszczone przez marlej108
                            Przez ostatni miesiac z kawalkiem przejechalem po naszych drogach ponad 4000 km.
                            Niestety wciaz liczba wariatow za kolkiem przeraza.
                            Bez wyobrazni, agresywnie, na chama - to styl jazdy bardzo czesto spotykany na drogach.
                            Bo samo auto, takiemu półgłówkowi, zbyt wiele wybacza.
                            Ma idiota wielowahaczowe zawieszenie, ABSy, SREsy, i inne PIZdesy i mu się udaje uniknąć wypadku.
                            Gdyby taki debil (nie bójmy się użyć tego słowa) jeden z drugim, jeździli tak F126p, F125p, czy innym Polonezem to, co prawda, więcej krzyży byłoby przy drogach, ale raczej krzyży upamiętniających tych pseudokozaków.
                            A teraz pier**lnie taki w inne auto i mu się poduszka otworzy, i z reguły jest tak, że taki skurw**** przeżyje, czego nie można powiedzieć o innych uczestnikach wypadku, którzy jechali Oplem Corsa.
                            I tutaj apel, do osób posiadających rejestratory jazdy - wysyłać takie filmy na policję! Bo taki skurw*** wcześniej, czy później, kogoś albo zabije, albo, co gorsze, spowoduje, że ktoś będzie do końca życia na wózku jeździł.
                            Ja mam rejestrator od trzech dni i nie zawaham się użyć go w celu wyeliminowania przynajmniej paru potencjalnych chu ów, którzy jeżdżą, jak chcą.

Komentarz

• pandzik
                              RS
                              • 2011
                              • 2254
                              • Seat

Pewien byłem, że znajdą się znowu forumowi hajterzy, "miszcze" kierownicy i jeżdżący z dużymi prędkościami po mieście - ale w ich mniemaniu ciągle bezpiecznie...
                              Polska to kraj chamów. Przejawia się to wszystkich aspektach życia.

10 mniej ratuje życie ale... o i le więcej istnień uratuje akcja 20 mniej ? Jakbyśmy zrobili 40 mniej i do tego jakies 8 tys fotoradarów robiących zdjęcia wszystkiemu co sie porusza z prędkością wieksza niz 30km/h można by chyba liczbę ofiar zredukować do zera. To moj nowy pomysl na kampanię społeczną dla tej Krajowej Rady.. :evil:
                              Choćby jedno istnienie gimbusie. Choćby jedno.

30km/h w mieście to maksymalna prędkość z jaką powinny się poruszać samochody.

Komentarz

• adi747
                                L&K
                                • 2008
                                • 1138

Polska to kraj chamów zgadzam sie w 100procentach też nie lubie gości (nie ważne w jakim wieku bo w każdym idiotów jest pełno) którzy zadupcają po mieście :evil: ale nawet jakbym miał video rejestrator to nie zaniósł bym tego na policje bo NIE PODPIERDALAM i nigdy tego nie robiłem. Niestety spra część osób używa tego wynalazku nie po to żeby łatwiej znaleść winowajce w trakcie wypadku a po to żeby podpierdolić drugiego :roll: pojebane podejście! sam jesteś taki idealny i bez skazy ?? może niech Ciebie ktoś podpierdoli bo napewno popełniasz błędy jak każdy.... koniec OT
                                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                JEST
                                megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez pandzik

Chyba w Katowicach :wink:

A ja uważam że w mieście powinno być 60 czy 70 a to czy pojedziesz 30 czy 60 to tylko kwestia kierowcy i warunków na drodzę bo jak można jechać bezpiecznie 60 to nie widze powodu co by wlec się 30 i w drugą stronę, może być ograniczenie do 70 a jak warunki będą słabe to pojadę 40 :wink:
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• perfex
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1117

Pewien byłem, że znajdą się znowu forumowi hajterzy, "miszcze" kierownicy i jeżdżący z dużymi prędkościami po mieście - ale w ich mniemaniu ciągle bezpiecznie...

10 mniej ratuje życie ale... o i le więcej istnień uratuje akcja 20 mniej ? Jakbyśmy zrobili 40 mniej i do tego jakies 8 tys fotoradarów robiących zdjęcia wszystkiemu co sie porusza z prędkością wieksza niz 30km/h można by chyba liczbę ofiar zredukować do zera. To moj nowy pomysl na kampanię społeczną dla tej Krajowej Rady.. :evil:

A to do mnie? Kup sobie wrotki chłopaku jeżeli autem nie umiesz jeździć i planujesz zabijać społeczeństwo. Ja używam narządu wzroku, ci którzy tego nie robią niech siedzą na kanapie.
                                    Pozdrawiam
                                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• rafiki
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 15975
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez perfex

A to do mnie? Kup sobie wrotki chłopaku jeżeli autem nie umiesz jeździć i planujesz zabijać społeczeństwo. Ja używam narządu wzroku, ci którzy tego nie robią niech siedzą na kanapie.
                                      Kurwa skończcie już na siebie najeżdżać. Zachowujecie się podobnie do dzieciaków w podstawówce, tfu, w przedszkolu. A jeśli już tak musicie, bo robi wam się od tego lepiej to się przenieście na PW a nie produkujecie OT wyzywając się nawzajem. EOT
                                      رافال
                                      Spoty
                                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• diablo228
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 409
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BVY 2.0 FSI 150 KM

Ale się temat rozwinoł
                                        Mastershine - Auto Detailing Studio

Komentarz

• Waśka
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 552
                                          • Mitshibishi

Zamieszczone przez adi747
                                          ale nawet jakbym miał video rejestrator to nie zaniósł bym tego na policje bo NIE PODPIERDALAM i nigdy tego nie robiłem. Niestety spra część osób używa tego wynalazku nie po to żeby łatwiej znaleść winowajce w trakcie wypadku a po to żeby podpierdolić drugiego :roll: pojebane podejście! sam jesteś taki idealny i bez skazy ?? może niech Ciebie ktoś podpierdoli bo napewno popełniasz błędy jak każdy.... koniec OT
                                          nie mam VR i nie planuję zakupu, ale ciśnie mnie nieraz jak się jakaś pinda (płci dowolnej) wciska slalomem 120 km/h miedzy samochody jadące z normalną prędkością, skreca w prawo na czerwonym (bo strzałka właśnie zgasła) itp itd. każdy na codzień widuje takich. pół biedy jak się debil sam rozsmaruje, ale czemu ma krzywdzić innych na drodze? x razy widziałem zapłakaną rodzinkę której jakiś gnój na trasie rozbił samochód, poranił bliskich itp. jak się zawczasu zrobi zdjęcie, pośle gdzie trzeba to mu pały dupę przetrzepią i na drugi raz będzie ostrożniejszy! nie poobijał ci blachy nigdy ktoś taki? bo mi tak i gdyby nie zwiał z miejsca wypadku, zajebałbym gnojowi, już gazrury szukałem pod siedzeniem. od tamtej pory nienawidzę chamów, drogę do pierdla bym im wszystkim wymościł fotkami posłanymi tam gdzie trzeba.
                                          domagasz się honorowego zachowania wobec debili którzy istnieją dzięki tolerancji społeczeństwa? to cię debil w końcu rozjedzie i zrozumiesz, że to nie jest "uprzejmie donoszę" tylko działanie we wspólnym interesie wszystkich normalnych kierowców!

Komentarz

• adi747
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1138

każdy ma swój rozum którym powinien sie kierować jeśli go nie ma to są organy które mają go nakierować ! ale jest wielu fachmanów którzy organom pomagają i podpierdalają bo tak to sie nazywa w skrajnych przypadkach jeszcze bym to zrozumiał bo różne rzeczy ludzie robią :roll: ale nie jak typ na ograniczeniu do 70km/h jedzie powiedzmy 110km/h a drugi podniecony podpierdalacz jedzie zanim tylko po to żeby dać film na policje jaki to on przykładny kierowca polak :roll: ten kraj to porażka

[ Dodano: Sob 09 Lis, 13 21:25 ]
                                            po za tym myślisz ze takim zachowaniem wszystkich nauczysz?? codziennie rodzi sie ich kilkudziesieciu którzy za pare lat będą młodymi gniewnymi i Ty już bedziesz za stary na latanie z fotkami na policje bo nie bedzie Ci sie chciało wg mnie zadna to metoda
                                            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                            była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                            2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                            JEST
                                            megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                            octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Mariusz87
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1286
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
                                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Big
                                              Tyle tylko, że gdyby była to kampania mówiąca o tym, że gdy do przejścia dochodzi pieszy, kulturalny kierowca się zatrzymuje, aby umożliwić mu bezpieczne przejście, to potrącenia w ogóle by nie było !!
                                              Błąd! Początkowo dałoby efekt, ale z czasem ludzie by się przyzwyczaili i zaczęli wchodzić na ulicę, jak święte krowy, bez jakiegokolwiek rozglądania się i wtedy ilość ofiar by wzrosła. Musiałyby być jednocześnie akcje skierowane do pieszych i kierowców.
                                              Co do ogólnej kultury kierowców, to wogóle się nie będę wypowiadał. Codziennie jeżdżę 8h po mieście i poprostu brak mi słów na to co widzę.
                                              moje stare auto
                                              jest scout

Komentarz

• likoss
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 753
                                                • Superb II combi (3T5)

wypadki sie niestety zdarzają, mamy w przepisach "zasade ograniczonego zaufania" i powiazane z nia pojecie "szczegolnej ostroznosci" zdarza mi sie jezdzic po Europie i widuje idiotow, nieznajacych przepisow chojrakować z fantazja debila wyprzedzajacych na ciaglej na zakrecie i nie myslacych o tym ze jesli sie nie uda to moga zgasic i cala rodzine....Moim zdaniem prewencja to jedna strona ale kary powinne byc(dla pieszych i dla kierowcow) tez dużo wyzsze, np jadacego po pijaku - zlapanego 1 raz kara pieniężna, zlapanego 2 raz zakaz jazdy do konca zycia!!!
                                                za chojractwo na drogach (nie predkosc lecz za debilizm wiecie o czym mysle) miesieczna wylata!!!
                                                Szybko jezdzic jesli droga jest pusta mozna ale jesli wszyscy gesiego jada a komus sie tak spieszy ze wyprzedzajac na 3 innych do rowu spycha hm to debilizm.
                                                Takie jest moje zdanie.
                                                Pozdrawiam
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                                http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• utek
                                                  Elegance
                                                  • 2007
                                                  • 867
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • APK 2.0 MPI 115 KM

Odnośnie tej Skody ze spotu, to dlaczego ma zegary poliftowe?

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9943
                                                    • Ford

Zamieszczone przez utek
                                                    Odnośnie tej Skody ze spotu, to dlaczego ma zegary poliftowe?
                                                    Zapytaj autora tego klipu...
                                                    Zresztą jakie to ma znaczenie?
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...