Wyprzedaż Skody modeli z 2013 r.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • malgosk
    Ambiente
    • 2009
    • 148

Zamieszczone przez Prim
    Zamieszczone przez polrob
    z drugiej strony samochód rocznikowo już roczny i jak ktoś nie planuje nim długo jeździć to dużo na tym nie zyska bo w naszym kraju nadal ludzie bardziej patrzą na rok produkcji niż datę rejestracji.
    a to jest kolejny minus kupowania samochodu na przełomie roku i/lub zamawiania pod koniec roku. Nie zrobiłem tego z premedytacją - tak wyszło nie przypuszczałem, że będę czekał na samochód ponad 3 miesiące. Teraz odbierając samochód pod koniec roku/przełom odbieram samochód tak jak piszesz polrob, rocznikowo - roczny, wiec nikt mi łaski nie robi że obowiązują mnie ceny w wyprzedaży rocznika....
    Czyli generalnie w zamówieniu miałeś wyższą kwotę, a teraz masz dodatkowo obniżoną? Jak podpisywałem zamówienie, to cena wyglądała już dość sympatycznie, chociaż po drodze trochę urosła. Ato dodatkowe czujniki, a to kiera 3 ramienna. Natomiast ja ponad wszystko potrzebuję samochód, i to bardzo (dużo jeżdżę zawodowo po Polsce). A tu czekam i czekam i jakoś nie mogą go dowieźć do Polski. A więc coś mi się należy, za jazdę komunikacją miejską. :/
    Nawet zacząłem już się zastanawiać, czy nie szukać czegoś z homologacją N1, byle od ręki. Natomiast niższa cena może być tą pociechą za ponad 3 miesiące oczekiwania. Pytanie tylko, czy Danielcio podzieli się ze mną rabatem.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• Prim
      L&K
      • 2013
      • 1040
      • Audi

Zamieszczone przez malgosk
      Czyli generalnie w zamówieniu miałeś wyższą kwotę, a teraz masz dodatkowo obniżoną?
      Dokładnie.

Zamówiłem samochód na który wynegocjowałem rabat ~11% (w tym oficjalne 1900PLN) i teraz od tej kwoty - 5000 PLN

Samochód nie był zaliczkowany, nie został również jeszcze zafakturowany przez dealera - czekaliśmy na oficjalna ofertę wyprzedażową. Dzisiaj dzwonił Szanowny Pan z Salonu i poinformował, że postara się do jutra samochód zafakturować i będziemy mogli przystąpić do transakcji, rejestracji i odbioru.
      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• malgosk
        Ambiente
        • 2009
        • 148

Zamieszczone przez Prim
        Zamieszczone przez malgosk
        Czyli generalnie w zamówieniu miałeś wyższą kwotę, a teraz masz dodatkowo obniżoną?
        Dokładnie.

Zamówiłem samochód na który wynegocjowałem rabat ~11% (w tym oficjalne 1900PLN) i teraz od tej kwoty - 5000 PLN

Samochód nie był zaliczkowany, nie został również jeszcze zafakturowany przez dealera - czekaliśmy na oficjalna ofertę wyprzedażową. Dzisiaj dzwonił Szanowny Pan z Salonu i poinformował, że postara się do jutra samochód zafakturować i będziemy mogli przystąpić do transakcji, rejestracji i odbioru.
        A jeszcze mam pytanko: diler od razu Ci powiedział, że będą lepsze rabaty, więc trzeba czekać z odbiorem, czy sam go na to naprowadziłeś?

Komentarz

• XYZ99
          Classic
          • 2014
          • 3

Ja zamowilem Fabie 24 grudnia i auto ma byc na koniec lutego i co tez mam wyprzedaz?
          Zawsze liczyl sie rok produkcji do wyprzedazy.......

Komentarz

• malgosk
            Ambiente
            • 2009
            • 148

Zamieszczone przez XYZ99
            Ja zamowilem Fabie 24 grudnia i auto ma byc na koniec lutego i co tez mam wyprzedaz?
            Zawsze liczyl sie rok produkcji do wyprzedazy.......
            Doczytaj dokładnie.

Komentarz

• Prim
              L&K
              • 2013
              • 1040
              • Audi

malgosk, Samochód miał być w połowie listopada - przyjechał w połowie grudnia i dealer sam zasugerował (jak pojechałem do salonu oglądac samochód) w ramach (chyba) rekompensaty, że teraz warto poczekać z odbiorem i fakturowaniem.... do stycznia
              Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• malgosk
                Ambiente
                • 2009
                • 148

Też dostałem rabat.

Komentarz

• Prim
                  L&K
                  • 2013
                  • 1040
                  • Audi

malgosk, SUPER!!
                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• krisr77
                    Drive
                    • 2008
                    • 40

sorki za odkop ale tez mam opcje na auto z wyprzedaży 2014 - pytanie kiedy dealer zna (oficjalnie jak i nieoficjalnie) cenę rabatów na dany model ???
                    w tamtym roku pierwsze wzmianki w prasie były jakoś po 20 grudnia, ale przecież potrzebny jest czas na uruchomienie machiny marketingowej chyba ???
                    bardziej koniec listopada/początek grudnia czy raczej na chwile przed oficjalna premiera wyprzedaży ??

Komentarz

• Prim
                      L&K
                      • 2013
                      • 1040
                      • Audi

Mi mówili ze poczatek stycznia... I tak wlasnie było.
                      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• lockin
                        Rider
                        • 2013
                        • 706
                        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Prim
                        Mi mówili ze poczatek stycznia... I tak wlasnie było.
                        Z tego co słyszałem w ASO to dokładnie 1 stycznia
                        JEST >>> O2FL by Lockin

BYŁA >>> O3 1.8 TSI by Lockin
                        BYŁA >>> S2FL 2015 by Lockin
                        BYŁA >>> O3 Black 2013 by Lockin
                        BYŁA >>> O2 Tour 2011 by Lockin

Komentarz

• krisr77
                          Drive
                          • 2008
                          • 40

jak 1 stycznia jak 24 grudnia juz były artykuły w prasie z podanymi rabatami. dealer na pewno wie wcześniej pytanie jak wcześnie i czy oficjalnie (wiecie jakies kontakty w centrali te sprawy)

Komentarz

• Octavianos
                            L&K
                            • 2010
                            • 1130

W zeszłym roku to była jakaś mała wtopa na stronie internetowej, dealer dowiaduje się o wszystkim 31.12. bardzo późnym popołudniem. Octavii III prawie wcale nie będzie, trochę Rapidów Spaceback, sedanów - zero, kilka Fabii II, trochę Roomsterów, Yeti i kilka Superbów ot i cała wyprzedaż.
                            SIMPLY CLEVER
                            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• krisr77
                              Drive
                              • 2008
                              • 40

ale ja mam ofertę podobna jak kolega Prim

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

w zeszlym roku promocja zaczela sie po 1 stycznia.

Cenniki tak samo pojawily sie po 1 stycznia (nie pamietam czy 1 czy 2 stycznia).

Ale... ktos puscil farbe :-) nie pamietam czy na naszym czy innym forum i (niech go Bog blogoslawi...) podal wszystkie kwoty wyprzedazowe na wszystkie modele w polowie grudnia mniej wiecej (albo cos kolo 20 grudnia).

W zeszlym roku VW oglosil wyprzedaz na poczatku grudnia. Skoda miesiac pozniej.

W tym roku VW juz oglosil wyprzedaz (nazwal ją FIRST Minute - wiec moze bedzie po 1 stycznia jeszcze LAST Minute....?) wiec miesiac wczesniej. Byc moze zatem Skoda oglosi wyprzedaz tez miesiac wczesniej - tj. na poczatku grudnia?
                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Prim
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1040
                                  • Audi

Tak, dokladnie - ktoś "się wygadał" pod koniec grudnia ale oficjalnie cenniki zostały zmienione 1 lub 2 stycznia...
                                  pamiętam, bo od tej informacji nerwowo 100 razy dziennie wchodzilem na stronę
                                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

Pracuję...