Nowy Volkswagen Phaeton

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • saszi
    Classic
    • 2007
    • 30

Nowy Volkswagen Phaeton

zbychu, a powiedz mi, jakis mega laptok jest potrzebny zeby obslugiwal vag-com'a?

Czy taki jakis uzywany sredni mi wystarczy ?
    Diesel Power
  • -Piotr-
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1018
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nowy Volkswagen Phaeton

Volkswagen potwierdził informację o planach przygotowania następcy luksusowego Phaetona. Szef rady nadzorczej koncernu twierdzi, że niemiecki koncern musi wyznaczać standardy we wszystkich klasach pojazdów - począwszy od segmentu aut miejskich, w którym znajduje się model Fox i Polo, a na najbardziej luksusowych maszynach skończywszy.

Dr Martin Winterkorn zapowiada, że nowe wcielenie Phaetona otrzyma wiele najnowocześniejszych rozwiązań technicznych. Wśród nich znajdzie się zarówno elektronicznie regulowane oświetlenie, jak i wyposażenie deski rozdzielczej, którego zaawansowanie mogłoby zawstydzić prom kosmiczny.

Pięciometrowa karoseria będzie napędzana przez silniki benzynowe z bezpośrednim wtryskiem oraz mocne i oszczędne jednostki TDI. Flagowa limuzyna producenta z Wolfsburga ma trafić do salonów sprzedaży do roku 2011.

moto.wp.pl
    O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
    KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
    O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• NEOrADEk
      L&K
      • 2005
      • 1469

Będzie wielki
      O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
      "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• WIELKIBONGO
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1594
        • Superb II (3T4)

Ale i drogi :shock:
        NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
        BYŁA TEŻ CEGA
        A TERAZ JEST SUPERB CBBB
        MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• dariusz
          Drive
          • 2007
          • 60

Tylko czy wogóle sie przebije przez konkurencje, bo obecny model coś sobie słabo radzi. Pozatym obcena sywetka nie wybija go zabardzo z tłumu.
          DAREK

Komentarz

• Pestka
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1208

Obecna sylwetka to czołg na kółkach... :lol: jest ładny owszem...po Gdańsku kilka śmiga...ale niestety pozostaje w sferze marzeń tylko chyba że pierdzielnę w TOTKA
            "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
            MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
            http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
            http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
            http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
            http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

Zamieszczone przez dariusz
              Tylko czy wogóle sie przebije przez konkurencje, bo obecny model coś sobie słabo radzi. Pozatym obcena sywetka nie wybija go zabardzo z tłumu.
              Technicznie nie ustępuje konkurencji... cenowo też nie.
              Jedyne czego mu brakuje to prestiżu (na to pracuje się latami).... bo to w końcu tylko VW.

Komentarz

• Pestka
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1208

Zamieszczone przez bezduszny
                ... bo to w końcu tylko VW.
                mnie trafia jak słyszę takie teksty...w końcu o każdym samochodzie można tak powiedzieć... jedni wolą jeździć Porsche...i jest to dla nich cool i pewnie nie zamieniliby tego samochodu na żaden inny a inni wolą Chryslera...i każdy przede wszystkim ma swoje zdanie o prestiżu.
                "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
                MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
                http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
                http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
                http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
                http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez Gmero
                  i każdy przede wszystkim ma swoje zdanie o prestiżu.
                  nie no, nawet jak kazdy ma swoje zdanie, to sa pewne ogolno uznawane wyznacziki tego "prestiżu", co by nie mowic i czy to sie kumus podoba czy nie...
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

ładny, i nawet do mojego nowego garażu się zmieści.

Komentarz

Zamieszczone przez Gmero
                      Zamieszczone przez bezduszny
                      ... bo to w końcu tylko VW.
                      mnie trafia jak słyszę takie teksty...w końcu o każdym samochodzie można tak powiedzieć... jedni wolą jeździć Porsche...i jest to dla nich cool i pewnie nie zamieniliby tego samochodu na żaden inny a inni wolą Chryslera...i każdy przede wszystkim ma swoje zdanie o prestiżu.
                      Gmero.. my myślimy troche innymi kategoriami niż osoby/firmy które kupuja taki samochód i aspekt "prestiżu" jest dla nich bardzo istotny.

Komentarz

• Zibi
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 491

Taki OT a propo prestizu
                        U mnie na dole w salonie stoi wlasnie sobie cos takiego:

Limitowana wersja E klasy za niecale 300 - mimo roznicy w cenie to mysle, ze dla potencjalnych klientow bardziej prestizowe rozwiazanie

A sam Phateon ?
                        IMHO to pomylka VW - bardzo duze aspiracje, duze inwestycje i mizerne wyniki.
                        Mimo pozycjonowania na poziomie S klasy sprzedano ich w zeszlym roku w Polsce jakies 60 razy mniej (i to z rocznika 2005)
                        Z drugiej strony to pokazuje absurdy wielkokoncernowej polityki - mimo paru zmian na wysokim szczeblu w VW w projekt Phaeton (nb pomysl chyba exex prezesa VW) wciaz sa pchane duze pieniadze zamiast skupic je tam gdzie to istotne.
                        Moim zdaniem VAG lepiej by wyszedl pakujac te kase w A8.
                        W sumie mnie to tylko cieszy - osobiscie wychodze na tym odrobine lepiej ;-)

Pozdrawiam
                        Zibi

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

Zamieszczone przez Zibi
                          Moim zdaniem VAG lepiej by wyszedl pakujac te kase w A8.
                          Wiesz nie każdy chce jężdzic np: brzydkim mercedesem lub ładnym Audi i wybiera np: VW Phanteon które jak dla mnie jest potęzne i ładne choc osobiście wole marke Lexus.
                          Tak jak było powiedziane są gusta i do jakiś tam klientów trafi i wyrobi sobie prestż, to tylko w polsce się utarło że jak prestiż i kasa to musi być Mercedes który niestety też ustempuje już innym marka pod wzgledem niezawodności poprostu są lepsze marki.
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Jest duza grupa ludzi i moim zdaniem z czasem bedzie sie powiekszac, takich ktorzy mają kupe siana i nie chca rzucac sie w oczy.
                            Ogolnie co raz wiecej osob po prostu zyje skromniej niz ich stac. Jest to duza rzadkosc, ale co raz czestsza.

Mysle, ze do takich osob skierowany jest miedzy innymi Phaeton. Samochod jest technicznym majstersztykiem i wpakowano w jego projekt całą stodołę Euro. Natomiast jest on po prostu zbyt zwykły jak na kilkaset tysiecy złotych. Wikeoszsc kolesi jak juz sypnie groszem na cos takiego, to po to, zeby byl efekt, a VW to zaden efekt.

Natomiast furka jest IMHO super. Prawdodobnie nigdy nie kupilbym sobie takiego samochodu, nawet gdybym rzygał forsą, bo IMHO to i tak jest głupota placic tyle za samochod, ale jesli juz bym musial kupic cos z tego segmentu, to bylby to wlasnie Phaeton.
                            TDI 205PS

Komentarz

• daneczek76
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 3642
                              • Toyota

Zamieszczone przez MiKruS
                              ają kupe siana i nie chca rzucac sie w oczy.
                              Dokładnie tak jak piszesz i nie musi to być utarty przez wieki Mercedes a własnie taki malutki VW.
                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• HMP
                                Drive
                                • 2006
                                • 62

Mi by wystarczył Passat W8 ;-) To jest dopiero sleeper (gdyby jeszcze zdjąć znaczki, zmienić wydech i felgi).

Komentarz

• chester121
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1053

Zibi, co do mercedesow to dobre byly do 2000r potem juz zaczeto pakowac w nie za duzo wszystkiego

VW skolei ma ciagle ta sama idee piekno lezy w prostocie

co mi po aucie np bmw 7 ktorym mialem okazje sie przejechac (swoja droga piekna sprawa)
                                  ale wystartowanie zajelo mi pol godziny, komputer pytal sie co chwile jak ustawic fotel, gdzie jedziemy, jaka skrzynie chce, zawieszenie no poprostu wszystko dobrze ze nie zapytal sie co chce na obiad nie ktorzy poprostu tego nie lubia chca wsiasc do auta i w luksucie i bezpieczenstwie przejechac z pktu A do B

i taksie wlasnie jezdzi w VW wchodzisz nacioskasz przycisk puszczasz muzyke i jedziesz!!

[ Dodano: Sob 17 Lut, 07 03:15 ]
                                  ja tez raczej ni ekupil bym auta za taka sume bo duzo traca na wartosci :P
                                  ale jak by mnie zmuszali 8) to bral bym VW albo Audi (S8 :P ) i tylko to by wchodzilo
                                  ale sie rozmazylem

Komentarz

Pracuję...