Nowe Mondeo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Garret
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1196
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez szkoda
    aczkolwiek zasłyszałem gdzieś jedno śmieszne: "francuzom przestalismy ufać już w 1939" :diabelski_usmiech :lol:
    :lol: :haha:

[ Dodano: Wto 13 Lut, 07 10:32 ]
    Zamieszczone przez Kaszana

Za jakiś czas będzie 2,2 TDCI 170KM i najprawdopodobniej 2,7 TDCi 204KM.
    mhmm... ten co w Jagu? :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez QBA
    Garret, poczekaj, az wyjdzie ST300 :twisted: Ciekawe, czy potwierdza sie pogloski, ze bedzie mial 3.0T V6 i naped 4x4 :diabelski_usmiech
    no to byłaby super maszynka :diabelski_usmiech

Generalnie z taką gamą silnikową to już autko warte IMO rozważenia
    Garret

-----------
    Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

Zamieszczone przez Garret

Za jakiś czas będzie 2,2 TDCI 170KM i najprawdopodobniej 2,7 TDCi 204KM.
      mhmm... ten co w Jagu? :diabelski_usmiech

Tak, w Jaguarze, a oprócz tego w Peugeocie i w Citroenie.
      Nawiasem mówiąc, w tej chwili w Jaguarze są dwa diesle z Mondeo - 2,0 i 2,2.
      Ford zaliczył potworną wpadkę z Jaguarem - do tej pory wpompowali 10 miliardów dolarów
      a Jaguar cały czas przynosi straty.
      Podobną przygoda - choć na mniejszą skalę - spotkała BMW z Roverem.
      Kupili firmę za wiele milionów funtów i po kilku latach straszliwych strat sprzedali
      za 1 funta :szeroki_usmiech

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Ford zaliczył potworną wpadkę z Jaguarem - do tej pory wpompowali 10 miliardów dolarów
        No coz, Jaguar, to bardzo brytyjska marka i potrzeba na nia amatora. Do tego opinia z przeszlosci, ze sa jednymi z najbardziej awaryjnych samochodow na swiecie, wcale jej nie pomaga No ale taka jest prawda. Zla opinie jest bardzo latwo wyrobic, natomiast na odwrot, to juz nie do konca :roll:

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez QBA
          Tak samo jak "to tylko Skoda" A Skoda to takie samo gowno jak Ford A ze mam oba w domu, to mowie to z pelna odpowiedzialnoscia
          tylko ze Mondeo przynajmniej ladne jest :diabelski_usmiech
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Czasami kupuje sie prestiżową markę nawet jesli ona ma byc niedochodowa. Po prostu podnosi to image calego koncernu. Zawsze wlasciciel Mondeo moze sie nobilitowac faktem, ze taki sam motor siedzi w Jagu.

Gorzej, ze w klienci Jaga czuja sie nismacznie, jak wsiadaja do nowego XK i widza w nim guziki z Focusa...

Co do Jaga - to moj znajomy posiada XKR z jakims pakietem Ardena. Ten samochod to istny smietnik - caly czas jakies awarie. Fakt, ze jest po dzwonku i moze to przez to, ale generalnie kibel. Z tym, ze jak jezdzi, to juz jezdzi. Wrazenia sa niesamowite. Przy przyspieszaniu traci sie przytomnosc...
            TDI 205PS

Komentarz

• QBA
              RS
              • 2004
              • 2646

Jabar1975, smiesz twierdzic, ze STek jest ladniejszy od mojej malej :?: :wpysk: :zlosnik:
              Zamieszczone przez MiKruS
              Gorzej, ze w klienci Jaga czuja sie nismacznie, jak wsiadaja do nowego XK i widza w nim guziki z Focusa...
              Albo S-Type, w ktorym deska rozdzielcza przypomina ta z Fiesty trzeciej generacji, a kluczyk jest dolkadnie taki sam jak w Mondeo drugiej generacji :twisted:

Komentarz

• Jabar1975
                RS
                • 2006
                • 3331

Zamieszczone przez QBA
                smiesz twierdzic, ze STek jest ladniejszy od mojej malej :?:
                absolutnie nie

jest po prostu mniej "rolniczy" :diabelski_usmiech
                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• QBA
                  RS
                  • 2004
                  • 2646

Zamieszczone przez Jabar1975
                  jest po prostu mniej "rolniczy" :diabelski_usmiech
                  Bedziesz dzisiaj na spocie :?: :tuk: :zlosnik:

Komentarz

• Iron
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 281

Zamieszczone przez Iron
                    Wiecie co, nie ma co dywagować. Ford jest jaki był i się nie zmienia jeżeli chodzi o jakość i koszty. Skoda natomiast od wielu lat wzmacnia swoją pozycję jako marka i to jest ta zasadnicza różnica pomiędzy Fordem a Skoda. Skoda idzie zdecydowanie do przodu co powoli likwiduje powiedzenie "to tylko Skoda" a natomiast "ford gówno wort" jest cały czas aktualne i oddźwięk tego powiedzenia nie zanika tylko pozostaje -- dlaczego ... sami wiecie .... i dlatego nie kupiłem i nie kupię nic z Forda :szeroki_usmiech
                    Żyjesz w świecie bajek i piszesz po prostu bzdury.
                    Ford nie zmienia się pod względem jakości?
                    Z modelu na model dokonuje wręcz skoku jakościowego, zupełnie inaczej niż np.VW,
                    który wyraźnie pogarsza jakość ( patrz: nowy Passat ).
                    Wiesz co zastanawiam się dlaczego tak szybko rdza łapie, dlaczego ludzie mający Fordy tak narzekają ... ale to nie ważne bo przecież ja mówię tylko bzdury !!! ... O włot podsumowanie
                    Z mojej strony koniec postów na ten temat

Oczekuje:
                    Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
                    Citigo Style ASG
                    Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

Zamieszczone przez Iron

Wiesz co zastanawiam się dlaczego tak szybko rdza łapie, dlaczego ludzie mający Fordy tak narzekają ... ale to nie ważne bo przecież ja mówię tylko bzdury !!! ... O włot podsumowanie
                      Z mojej strony koniec postów na ten temat
                      No to ja również po raz ostatni zabiorę głos w tej dyskusji.
                      Przecież w większości rankingów badających zadowolenie klientów z posiadanych aut
                      Ford, tak samo jak Skoda, jest dosyć wysoko.
                      Jakiś czas temu były przytoczone na forum takie badania przeprowadzone w Wlk.Brytanii
                      i Ford ( i Skoda ) stanowiły ścisłą czołówkę.
                      Mniej zaślepienia, więcej obiektywizmu i będzie dobrze :wink:

[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 19:40 ]
                      Zamieszczone przez QBA
                      Garret, poczekaj, az wyjdzie ST300 :twisted: Ciekawe, czy potwierdza sie pogloski, ze bedzie mial 3.0T V6 i naped 4x4 :diabelski_usmiech
                      W Volvo V70 będzie turbodoładowany 3,0/285 KM - więc bardzo prawdopodobne, że to
                      właśnie ten trafi do ST. Ciekawe jaki ma moment. Może być konkretna maszyna.

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

QBA, ja tu daje przewage jednak na Skode tańsze części , mamy w firmie Fokusy I Kombi i Octavki to niestety troszke mniej usterek mają Octy i eksploatacja taniej wychodzi.

Co do nowego Mondeo bardzo ładne i przypomina mi bardzo Audi.
                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• QBA
                          RS
                          • 2004
                          • 2646

Zamieszczone przez daneczek76
                          QBA, ja tu daje przewage jednak na Skode tańsze części , mamy w firmie Fokusy I Kombi i Octavki to niestety troszke mniej usterek mają Octy i eksploatacja taniej wychodzi.
                          No fakt, w Skodzie jest od groma zamiennikow i czesci od innych samochodow (Golf, Leon). A czy mniej sie psuje... Hmmm biorac pod uwage, ze Mondeo ma juz 140 tys, to w porownaniu z Octavia jak miala ten przebieg to prawie wcale sie nie psuje :szeroki_usmiech A jak cos juz sie dzieje to bez gadania naprawiaja na gwarancji W Octavii mielismy rok gwarancji, wiec wszystkie kwiatki zaczely wychodzic po :? Dobrze, ze w Fordzie mamy 3 lata (co prawda w tym roku sie konczy), bo wieksze rzeczy co mialy sie popsuc, to juz wymienili :lol:

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

QBA, wiesz może też trzeba trafić na odpowiedni egzemplarz jak sie kupuje bo to też loterja. Choc ja w pierwszej OI miałem tez rok gwarancji ale półroku zjebał... się skrzynia i wymienili bez gadania ponieważ postraszyłem ich że według prawa sprzedawca jest odpowiedzialny 2 lata za produkt itd...
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• tomek
                              L&K
                              • 2005
                              • 1078

Zamieszczone przez QBA
                              w Fordzie mamy 3 lata
                              to jakis pakiet przedluzajacy?? w 2003 bylo 2 lata..
                              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

tomek, tak pakiet przedluzajacy... ktory zaraz po wykupieniu sie zwrocil :twisted:

Komentarz

Pracuję...