Nowy Superb - pierwsze fotki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

MisiekWAW, Dlatego jest to wykonane, jak w naszym rodzimym kredensie i bedzie dzialac rewelacyjnie. Do tego zalozyli tylko obudowy, zeby to bardziej efektowanie wygladalo.

Mnie tam ten bagaznik sedana malo interesuje, bo siedzenia pewnie dalej nie beda sie skladac. Jak bedzie kombi to juz bardziej. Grunt co z przodu, jakie silniczki, skrzynie i naped :szeroki_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

ja też taka chcę

Komentarz

Faktycznie z zewnątrz - przynajmniej na tych zdjęciach - wygląda jak jakieś chińskie
        albo pakistańskie auto.

Komentarz

• rafalus
          L&K
          • 2005
          • 1140
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

krok do tyłu . Podobał mi sie styl bardziej starego SuperBa przy tym byl bardziej podobny do Passata niz ten . Ale moze sie opatrzy. Mam nadzieje ,ze zawieszenie tez passat
          nowy cSIMC od Aliego
          seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
          Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

Zamieszczone przez rafalus
            krok do tyłu .
            Też mi się tak wydaje. Przez te "piąte drzwi" już nie jest typową limuzyną...

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

krok do tyłu . Podobał mi sie styl bardziej starego SuperBa przy tym byl bardziej podobny do Passata niz ten . Ale moze sie opatrzy. Mam nadzieje ,ze zawieszenie tez passat
              IMHO to był problem ostatniego. Bo był nijaki... Jak Audi i Passat... wszystkie miały taką samą bułowatą linie... Ten sie troche wyróznia... Co do piątych drzwi to moze bedzie dostepna wersja sedan... Mozliwosc nabycia liftbacka wielkości Superba to fajna sprawa bo sa ludzie którzy odrzucaja Passata i Superba właśnie zewzgledu na mało praktyczny bagażnik... IMHO Superb bedzie miał tyle samo zwolenników co przeciwników... Zobaczymy jak bedzie wyglądał podczas prezentacji
              pzdr
              Adam

Komentarz

Zamieszczone przez b707
                Superba właśnie zewzgledu na mało praktyczny bagażnik...
                No i o to chodziło )) Zaletą największą superba była/jest spokojna linia i duuuużo miejsca z tyłu dla 2 osób.

Bagaznik był już mniej istotny.

Komentarz

śliczna

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

bezduszny, nowa s klasa ma miec podnoszony bagaznik co ty na to a a8 tez ma przymiarki do tego

Komentarz

• b707
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1272

Zamieszczone przez bezduszny
                      Zamieszczone przez b707
                      Superba właśnie zewzgledu na mało praktyczny bagażnik...
                      No i o to chodziło )) Zaletą największą superba była/jest spokojna linia i duuuużo miejsca z tyłu dla 2 osób.

Bagaznik był już mniej istotny.
                      Zależy jak dla kogo... Przecież to że chce mieć praktyczny bagażnik nie ozacza że nie mogę sobie kupic auta klasy Superba lub wyzszej. Dla jednego bagażnik jest mało istotny a dla drugiego bardzo bo IMHO liftbacj daje to coczego nie daje sedan... Mozliwosc zapakowania do tyłu psa
                      pzdr
                      Adam

Komentarz

• HMP
                        Drive
                        • 2006
                        • 62

Zamieszczone przez djczas
                        bezduszny, nowa s klasa ma miec podnoszony bagaznik co ty na to a a8 tez ma przymiarki do tego
                        To chyba ta która zadebiutuje w 2012 albo później jakoś nie wyobrażam sobie aby nową generację przeprojektowywano.

Limuzyna to limuzyna musi być sedanem.
                        W ogóle nic nie wiadomo o nowym SuperBie. Jeżeli ma mieć mniej miejsca z tyłu, mniejsze wymiary to moim zdaniem to też krok w tył. Cena pewnie również będzie adekwatna.

Komentarz

Zamieszczone przez djczas
                          Jakoś nie wyobrażam sobie tego. Pożyjemy zobaczymy, mi wydaje sie taki pomysł nietrafiony.

Komentarz

• KruPin
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 517

Strzelam, ze bedzie tam 2.0 140KM i 2.7tdi 180 z A6tki, bo narazie w A6 nie jest to trafiony silnik, bo jest zbyt mala roznica cenowa miedzy nim a 3.0tdi. Softem sie robi 250-260KM - swiat i ludzie do Superba, skoro obecny 130PD idzie w miare rowno z A6 3.0tdi Q na trasie do 200km/h...
                            Forum Leasing.pl

Komentarz

• rafalus
                              L&K
                              • 2005
                              • 1140
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja wolał bym sie wyróżniać ale na plus

Passat, Audi maja linie od lat klasyczna jednak i tak bardzo dobrze sie sprzedaja po co kombinować . SuperB mial linie tez dosc klasyczna po Passacie . Moim zdaniem skoda specjalnie probuje cos zepsuc w wyglądzie . Poza tym SuperBa kupowała zawsze inna klientela niż fabie . HTB jest fajny owszem ale w tej klasie nie wiem po co.
                              W Superbie wnetrze tez bylo niezłe zobaczymy co teraz bedzie.
                              Mogli wsadzic nowe silniki i zostawic tak jak jest (znaczy stary model) moim zdaniem skoda sie przejedzie na nowym modelu. Do tego dołożą pewnie wyższą cene .Klientela z półki superby jest inna(bogatsza) moim zdaniem ciężko będzie się superbie przebić z takim ufo .
                              nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

Re: Ja wolał bym sie wyróżniać ale na plus

Mogli wsadzic nowe silniki i zostawic tak jak jest (znaczy stary model)
                                Chyba raczej nie mogli zostawić starego modelu, bo już w tej chwili jest to pojazd
                                zabytkowy.

Komentarz

Zmienić trochę srodek, dać lepszy wypas, poprawić delikanie linię nadwozia (dalej ma być spokojna i stonowana) i zawieszenie... i na pewno dalej by miał klientów.

Komentarz

• Ziomal
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 5841
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zmienić trochę srodek, dać lepszy wypas, poprawić delikanie linię nadwozia (dalej ma być spokojna i stonowana) i zawieszenie... i na pewno dalej by miał klientów
                                    Jestem tego samego zdania , jakoś źle się poczułem jak popatrzyłem na ten samochód...
                                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• HMP
                                      Drive
                                      • 2006
                                      • 62

Gdybym miał więcej forsy wziąłbym spokojnie SuperBa. Bez przesady, nie jest to auto super nowoczesne, ale też nie przestarzałe. Może jakiś większy lifting byłby lepszy ?

A mnie ciągle gryzie na bazie czego powstał SuperB. Jeżeli nowego Passata to bardzo ryzykowne zagranie.

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

na pewno dalej by miał klientów.
                                        no ale chyba obecny superb raczej marnie sie sprzedaje :?: :roll:
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

Marnie?
                                          Bardzo marnie.I chyba nie ma się co dziwić.Auto technicznie oparte na poprzednim
                                          Passacie, który wyszedł w 95 czy 96 roku.
                                          Tylne zawieszenie - belka - niespotykane już w tej klasie. Nawet Koreańczycy stosują
                                          nowocześniejsze rozwiązania.Chyba jeszcze tylko Laguna ma coś takiego.

Komentarz

Zamieszczone przez szkoda
                                            no ale chyba obecny superb raczej marnie sie sprzedaje
                                            Tu raczej będą wiedzili ludzie "z branży"... jak w danym salonie się sprzedaje.

"Optycznie" chyba całkiem nieźle... bo sporo tego widzi się na ulicach.

Komentarz

• b707
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1272

Zamieszczone przez HMP
                                              Gdybym miał więcej forsy wziąłbym spokojnie SuperBa. Bez przesady, nie jest to auto super nowoczesne, ale też nie przestarzałe. Może jakiś większy lifting byłby lepszy ?

A mnie ciągle gryzie na bazie czego powstał SuperB. Jeżeli nowego Passata to bardzo ryzykowne zagranie.
                                              Ponoć na bazie nowego Passata właśnie
                                              Adam

Komentarz

• KruPin
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 517

Panowie, prrrrr!!! :P

Nowy, Superb, tak jak obecny - przedluzona plyta podlogowa od Paska. Po zdjeciach wnetrza widac wyraznie, ze ma prawie identyczna deske rozdzielcza, jak nowy Passat, czyli sutuacja identyczna, jak poprzedni Passat/obecny Superb. Do tego na zdjeciu z boku widac wyraznie, ze miejsca na nogi na pewno nie bedzie mniej dla pasazerow z tylu, niz w obecnym modelu.

Co do cen........poprzedni Passat byl sporo za drogi na tle konkurencji i nie mial wielu dodatkow "nowej ery". Obecnie produkowany jest zbudowany z lepszych materialow i konstrukcyjnie jest oczywiscie lepszy....a jednak cene ma o ok. 8-10% nizsza, niz poprzednik, takze ja smiem twierdzic, ze nowy Superb cen nie zmieni, a bedzie lepiej wyposazony.

Do tego ten nowy wynalazek hatchback/sedan - sytuacja jest tak oczywista, ze nie wiem o co sie tutaj spierac, czy wypada w tej klasie, czy nie. Nawet nie bedzie widac z zewnatrz, ze ten samochod moze miec tak wlasnie otwierany bagaznik. Pamietacie starego Daihatsu Sharade z lat '90? On byl 5d, a wogole nie bylo widac tego, dopoki nie mial otwartego bagaznika. VAG robi test nowej koncepcji przed wprowadzeniem jej do nastepnej generacji Audi A8, A6 i moze nastepnego Passata. Zreszta, jak komus nie pasuje, to nie musi otwierac calej klapy z szyba, tylko sama klape - dla mnie to jest bdb wynalazek.
                                                To samo bylo z paroma innymi wynalazkami, np. juz w starej Cordobie byl eksperyment z tym mechanizmem otwierania bagaznika - chodzilo o to, zeby przy zaladowaniu na maksa kufra moznabylo zamknac bagaznik. Teraz ma to kazdy sedan w VAG'u. Wiadomo nie od dzis, ze Skoda i Seat, to pole doswiadczalne dla Audi i VW.
                                                Forum Leasing.pl

Komentarz

• Pestka
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1208

Mi też się jakoś bardzo podoba i kto wie czy nie będzie następna :P (jeśli mi BMW nie wyjdzie :lol: )
                                                  "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
                                                  MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
                                                  http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
                                                  http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
                                                  http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
                                                  http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

• rafalus
                                                    L&K
                                                    • 2005
                                                    • 1140
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ponoć coś ala jetta

Gdzieś słyszałem od dilera ,ze supeba bedzie miala mniejsza płyte podłogową prawdopodobnie jetty co by nie była za konkurencyjna dla VW
                                                    Mogli pociągnąć jeszcz troche starą SuperB .
                                                    Lakkie retusze są często strzałem w 10 np. Octavia , Audi A4 zmiana 97 ,02
                                                    Auto robi sie w podobnej technologi i w koncu po 6 latach dochodzą gdzie popełnili będy .
                                                    Nowe modele są fajne jak chodzą nie psują się !
                                                    Na pewno nie rzuce sie nigdy na auto ktore ledwie zeszło z taśmy ,ktora dopiero co poskładali. Podobało mi sie to ,ze Octavia byla sprawdzona itd i te klasyczne Diesle.
                                                    CO z tego ,ze C5 czy Laguna czy Ford jest nowocześniejszy jak są spore problemy z tymi autami , ktore sa dosc skomplikowane oprócz Forda .
                                                    W Superbie ceniłem tez to ,ze wszystko jest dosc sprawdzone , klasyczne . Moim zdaniem środek był lepszy niż w Passku choć podobny bardzo i te przestrzenie z tyłu . Jak sie rozmawialo z mechanikami to naprawde nic nie mowili negatywnego na te auta .
                                                    Wystarczyło troche poprawić przód zdjąć albo poszerzyć listwy do tyłu lampy diodowe i mamy nowe auto
                                                    nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

Pracuję...