Nowy VW PASSAT B8

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Nowy VW PASSAT B8

Nakrętki całkiem całkiem.
    Tylko znając nasz "naród" mogą szybko zniknąć z twojego "obuwia" .
    No chyba że jest w komplecie jakieś "zabezpieczenie " ;-)
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Nowy VW PASSAT B8

Ahoj,

Nowy Passat niby wersja wydluzona w Chinach.

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• alt
      Drive
      • 2013
      • 44

Na onecie te same zdjęcia są podpisane jako VW Jetta CC. Ja myślę, że VW Passat B8 będzie nawiązywał swoim wyglądem do Passata B5. Niedługo się przekonamy. VW Passat 8 generacji ma być w październiku.
      Pozdrawiam

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

marlej108, na to wygląda, że jak w chinach to coś co podesłałeś wypuszczą jako passka, to u nasz w europie będzie to superb III, a nie passat. SI w chinach był pod znaczkiem Vw jako passat sprzedawany. To bardzo, bardzo prawdopodobne rozwiązanie.
        tak wyglądał passat w chinach, a u nas sprzedawane jako superb jedynka:
        Załączone pliki

Komentarz

• Prim
          L&K
          • 2013
          • 1040
          • Audi

Rzeczywiście Passat z linka Marleja bardziej podchodzi pod następce SuperBa....
          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Koledzy to info z autocentrum jest przepisane pewnie stad:

tutaj jak byk pisze ZE TO JEST PASSAT NOWY B8... i mysle ze wlasnie taki bedzie - wygladalo toto tak samo na wizualizacjach w Autozeitung.

Chinczycy pisza:

"The 2015 Volkswagen Passat B8 will have its worldwide debut on the Paris Auto Show in October. The vehicle on the photos is the Chinese version with a ten centimeter longer wheelbase."

a wiec:

"VW Passat B8 model 2015 bedzie mial premiere na salonie samochodowym w Paryzu w pazdzierniku. Pojazd na zdjeciach to chinska wersja z wydluzonym o 10 cm rozstawem osi.
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• soll_
              Drive
              • 2014
              • 78

"Dużo" zmienili. Totalnie desing w ostatnich latach aut VW mi nie leży. Z generacji na generację widzę coraz mniej zmian - poprawić lekko linie, coś dodać, coś ująć i jest recepta na nowy model. Jak tak będą podchodzić do tematu to marki takie jak Hyundai naprawdę niedługo przejmą rynek...

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Patrzac na statystyki sprzedazy aut w UE widac taki styl VW sie podoba... nie sadze, zeby Hujdaj z VW mial jakiekolwiek szanse w Europie na zajecie bardziej eksponowanej pozycji, a mysl o zajeciu miejsce VW to juz tylko i wylacznie czysta fantastyka...

Poza tym to ze VW sie tak dobrze sprzedaja wynika w sumie z dwoch rzeczy - po pierwsze dobry marketing, ale dobry marketing nie jest w stanie sobie poradzic bez dobrego produktu. I wlasnie ten drugi powod (wazniejszy) tak wysokiej sprzedazy VW to po prostu fakt, ze ta firma produkuje naprawde bardzo dobre samochody.

Przeciez nikt klientowi z pistoletem przy glowie nie stoi kiedy dokonuje wyboru. Co zabawne VW sa drogie, zwykle drozsze od innych marek, a mimo to sprzedaja sie w Europie od lat rewelacyjnie. Tak to jest z dobrym produktem
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

IMHO na tym zdjęcizamaskowanego Passata B8:

swoją linią przypomina tego z artykułu Marleja.

Komentarz

• Northeusz
                    RS
                    • 2010
                    • 1677
                    • Octavia I (1U2)
                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez marlej108
                    Co zabawne VW sa drogie, zwykle drozsze od innych marek, a mimo to sprzedaja sie w Europie od lat rewelacyjnie.
                    Tutaj jako ciekawostkę mogę przytoczyć sytuację kupna Skody Octavii 3 kombii 1.4TSI elegance, gdzie kupujący zrezygnował i wybrał VW G7 kombii 1.4TSI, highline. Różnica w cenie ponoć kosmetyczna i nie warta nawet zastanawiania. Nie wiem, może kupujący trafił na "nicniemogącego" sprzedawcę w Skodzie oraz na "wszystkomogącego" sprzedawcę w VW. W tym przypadku VW drogo nie wyszedł (lub Skoda nie wyszła tanio )
                    Pozdrawiam
                    Northeusz

Komentarz

• Qgar
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 246
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Northeusz
                      Zamieszczone przez marlej108
                      Co zabawne VW sa drogie, zwykle drozsze od innych marek, a mimo to sprzedaja sie w Europie od lat rewelacyjnie.
                      Tutaj jako ciekawostkę mogę przytoczyć sytuację kupna Skody Octavii 3 kombii 1.4TSI elegance, gdzie kupujący zrezygnował i wybrał VW G7 kombii 1.4TSI, highline. Różnica w cenie ponoć kosmetyczna i nie warta nawet zastanawiania. Nie wiem, może kupujący trafił na "nicniemogącego" sprzedawcę w Skodzie oraz na "wszystkomogącego" sprzedawcę w VW. W tym przypadku VW drogo nie wyszedł (lub Skoda nie wyszła tanio )
                      Wbrew pozorom wcale nie trzeba trafić na takiego czy owego sprzedawcę. Przy bogato wyposażonej wersji różnica jest naprawdę kosmetyczna. Sam się nad taką opcją zastanawiałem, bo w VW na strzał dostałem rabat 7% a w Skodzie 5-6% i ostatecznie u najlepszych 9-10%. O3 wybrałem tylko dlatego, że G7 z 1.4TSI nie można doposażyć tak dobrze jak O3 np. ACA, stołki elektryczne z pamięcią, isofix na fotelu pasażera i może coś jeszcze. Gdyby te opcje były dostępne w G7 to byłby to mój faworyt, choć dochodzi jeszcze kwestia utrzymania np. ubezpieczenie i być może serwis. Do tego kwestia długości auta (kombi) - z jednej strony 10cm mniej dla Golfa to lepsze parkowanie, z drugiej mniej miejsca na nogi na tylnej kanapie.
                      Na pewno jednak przy bogatej wersji nie ma większej różnicy w cenie zakupu między O3 kombi a G7 kombi.
                      Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
                      Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

marlej108, spokojnie, spokojnie, zawsze mogą zmienić znaczek i wyjdzie z tego superb III, na passka mi to za długie jest poprostu :P (pisze o tej wersji przedłużonej). Jest to dokładnie jak w superbach I i II generacji - tylne drzwi są dłuższe niż przednie. Może ten długi wypuszczą jako superba, a wersję krótszą jako passata i masz po temacie :P tylko w czasie wypuszczania na rynek to muszą rozłożyć i pierdółki trochę zmienić - lampy trochę inne, grill inny dać itp.
                        Moja hipoteza - wątpie, że passat będzie taki długi. Wypuszczą pewnie krótką wersję tego jako passata, a za jakiś czas dłuższą jako superba (z innymi lampami i grillem, pierdołami podchodzącymi pod wzornictwo skody). Pierwszy będzie passat, a później dopiero superb (bo nie dawno lifta przechodził)

Komentarz

Pracuję...