Nowy VW PASSAT B8

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Nowy VW PASSAT B8

Nakrętki całkiem całkiem.
    Tylko znając nasz "naród" mogą szybko zniknąć z twojego "obuwia" .
    No chyba że jest w komplecie jakieś "zabezpieczenie " ;-)
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Nowy VW PASSAT B8

Ahoj,

Nowy Passat niby wersja wydluzona w Chinach.

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• alt
      Drive
      • 2013
      • 44

Na onecie te same zdjęcia są podpisane jako VW Jetta CC. Ja myślę, że VW Passat B8 będzie nawiązywał swoim wyglądem do Passata B5. Niedługo się przekonamy. VW Passat 8 generacji ma być w październiku.
      Pozdrawiam

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

marlej108, na to wygląda, że jak w chinach to coś co podesłałeś wypuszczą jako passka, to u nasz w europie będzie to superb III, a nie passat. SI w chinach był pod znaczkiem Vw jako passat sprzedawany. To bardzo, bardzo prawdopodobne rozwiązanie.
        tak wyglądał passat w chinach, a u nas sprzedawane jako superb jedynka:
        Załączone pliki

Komentarz

• Prim
          L&K
          • 2013
          • 1040
          • Audi

Rzeczywiście Passat z linka Marleja bardziej podchodzi pod następce SuperBa....
          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Koledzy to info z autocentrum jest przepisane pewnie stad:

The first spy shots in the world showing the 2015 Volkswagen Passat B8 completely naked without any camouflage. The 2015 Volkswagen Passat B8 will have

tutaj jak byk pisze ZE TO JEST PASSAT NOWY B8... i mysle ze wlasnie taki bedzie - wygladalo toto tak samo na wizualizacjach w Autozeitung.

Chinczycy pisza:

"The 2015 Volkswagen Passat B8 will have its worldwide debut on the Paris Auto Show in October. The vehicle on the photos is the Chinese version with a ten centimeter longer wheelbase."

a wiec:

"VW Passat B8 model 2015 bedzie mial premiere na salonie samochodowym w Paryzu w pazdzierniku. Pojazd na zdjeciach to chinska wersja z wydluzonym o 10 cm rozstawem osi.
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• soll_
              Drive
              • 2014
              • 78

"Dużo" zmienili. Totalnie desing w ostatnich latach aut VW mi nie leży. Z generacji na generację widzę coraz mniej zmian - poprawić lekko linie, coś dodać, coś ująć i jest recepta na nowy model. Jak tak będą podchodzić do tematu to marki takie jak Hyundai naprawdę niedługo przejmą rynek...

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Patrzac na statystyki sprzedazy aut w UE widac taki styl VW sie podoba... nie sadze, zeby Hujdaj z VW mial jakiekolwiek szanse w Europie na zajecie bardziej eksponowanej pozycji, a mysl o zajeciu miejsce VW to juz tylko i wylacznie czysta fantastyka...

Poza tym to ze VW sie tak dobrze sprzedaja wynika w sumie z dwoch rzeczy - po pierwsze dobry marketing, ale dobry marketing nie jest w stanie sobie poradzic bez dobrego produktu. I wlasnie ten drugi powod (wazniejszy) tak wysokiej sprzedazy VW to po prostu fakt, ze ta firma produkuje naprawde bardzo dobre samochody.

Przeciez nikt klientowi z pistoletem przy glowie nie stoi kiedy dokonuje wyboru. Co zabawne VW sa drogie, zwykle drozsze od innych marek, a mimo to sprzedaja sie w Europie od lat rewelacyjnie. Tak to jest z dobrym produktem
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

IMHO na tym zdjęcizamaskowanego Passata B8:

swoją linią przypomina tego z artykułu Marleja.

Komentarz

• Northeusz
                    RS
                    • 2010
                    • 1677
                    • Octavia I (1U2)
                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez marlej108
                    Co zabawne VW sa drogie, zwykle drozsze od innych marek, a mimo to sprzedaja sie w Europie od lat rewelacyjnie.
                    Tutaj jako ciekawostkę mogę przytoczyć sytuację kupna Skody Octavii 3 kombii 1.4TSI elegance, gdzie kupujący zrezygnował i wybrał VW G7 kombii 1.4TSI, highline. Różnica w cenie ponoć kosmetyczna i nie warta nawet zastanawiania. Nie wiem, może kupujący trafił na "nicniemogącego" sprzedawcę w Skodzie oraz na "wszystkomogącego" sprzedawcę w VW. W tym przypadku VW drogo nie wyszedł (lub Skoda nie wyszła tanio )
                    Pozdrawiam
                    Northeusz

Komentarz

• Qgar
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 246
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Northeusz
                      Zamieszczone przez marlej108
                      Co zabawne VW sa drogie, zwykle drozsze od innych marek, a mimo to sprzedaja sie w Europie od lat rewelacyjnie.
                      Tutaj jako ciekawostkę mogę przytoczyć sytuację kupna Skody Octavii 3 kombii 1.4TSI elegance, gdzie kupujący zrezygnował i wybrał VW G7 kombii 1.4TSI, highline. Różnica w cenie ponoć kosmetyczna i nie warta nawet zastanawiania. Nie wiem, może kupujący trafił na "nicniemogącego" sprzedawcę w Skodzie oraz na "wszystkomogącego" sprzedawcę w VW. W tym przypadku VW drogo nie wyszedł (lub Skoda nie wyszła tanio )
                      Wbrew pozorom wcale nie trzeba trafić na takiego czy owego sprzedawcę. Przy bogato wyposażonej wersji różnica jest naprawdę kosmetyczna. Sam się nad taką opcją zastanawiałem, bo w VW na strzał dostałem rabat 7% a w Skodzie 5-6% i ostatecznie u najlepszych 9-10%. O3 wybrałem tylko dlatego, że G7 z 1.4TSI nie można doposażyć tak dobrze jak O3 np. ACA, stołki elektryczne z pamięcią, isofix na fotelu pasażera i może coś jeszcze. Gdyby te opcje były dostępne w G7 to byłby to mój faworyt, choć dochodzi jeszcze kwestia utrzymania np. ubezpieczenie i być może serwis. Do tego kwestia długości auta (kombi) - z jednej strony 10cm mniej dla Golfa to lepsze parkowanie, z drugiej mniej miejsca na nogi na tylnej kanapie.
                      Na pewno jednak przy bogatej wersji nie ma większej różnicy w cenie zakupu między O3 kombi a G7 kombi.
                      Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
                      Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

marlej108, spokojnie, spokojnie, zawsze mogą zmienić znaczek i wyjdzie z tego superb III, na passka mi to za długie jest poprostu :P (pisze o tej wersji przedłużonej). Jest to dokładnie jak w superbach I i II generacji - tylne drzwi są dłuższe niż przednie. Może ten długi wypuszczą jako superba, a wersję krótszą jako passata i masz po temacie :P tylko w czasie wypuszczania na rynek to muszą rozłożyć i pierdółki trochę zmienić - lampy trochę inne, grill inny dać itp.
                        Moja hipoteza - wątpie, że passat będzie taki długi. Wypuszczą pewnie krótką wersję tego jako passata, a za jakiś czas dłuższą jako superba (z innymi lampami i grillem, pierdołami podchodzącymi pod wzornictwo skody). Pierwszy będzie passat, a później dopiero superb (bo nie dawno lifta przechodził)

Komentarz

Pracuję...