Zamieszczone przez rufus295
Po pierwsze wklejaj "krótkie" linki map google :!: :!: :!: tu cały twój link https://goo.gl/maps/7nL8C w wersji krótkiej
lub Trasa bo rozwala układ strony :!: Sorki za sugestię :P ops:
Jeżeli będzie na granicy o 6.00 to już powinno być dobre światełko (tak myślę) szczyty gór powinny ciekawie wyglądać Przejazd przez Trsa i Przełęcz Sedlo będziesz miał trochę pod słońce (kierujesz się na wschód) ale z biegiem czasu powinno być coraz wyżej (Najpiękniejsza droga jaką jechałem w MNE) Warto jednak kilka razy się zatrzymać by porozglądać się i popodziwiać widoki :!: a nie tylko zaliczyć przejazd bez zatrzymywania się :!:
W rejonie Zabliak masz ciekawe do zobaczenia (trasa do również) Crno Jezero.
Na Kanion i Most na Tarze też trochę czasu stracisz ale warto. Z Kanionu w kierunku na Mojkovac i potem na Podgorica masz trochę krętą drogę spore różnice wysokości i jak trafi się ciężarówka (szczególnie do Mojkovac) to duży problem ją wyprzedzić. W ubiegłym roku w MNE sporo suszarek (2 razy zatrzymany za V - Raz niestety musiałem dać w łapę 20E właśnie na trasie Podgorica-Mojkovac) Lubią stać na wylotach z długich tuneli gdzie masz V-60 (ty ich jeszcze nie widzisz a oni już cię namierzają w tunelu z lasera :szeroki_usmiech
Ogólnie trasa z twojego linka z rozpisaną czasówką jest bardzo ale to bardzo wyśrubowana nawet gdybyś ją chciał zaliczyć bez zatrzymywania się nawet na siusiu.
Ja te miejsca zaliczyłem w ubiegłym roku na 2 razy ale na spokojnie
Kanion Moracy i Tary oraz Czarne Jezioro A kolejna wycieczka była by na spokojnie przejechać przez Przełęcz Sedlo i zobaczyć Pivskie Jezioro z kutymi tunelami :!: Przełęcz Sedlo
Jeśli chodzi o miejsca do zwiedzania. Jeśli będziesz jechał do Mauzoleum w Lovcen (koniecznie serpentynami od strony Kotoru ) Serpentyny to w drodze powrotnej jedź przez Cetinje (kiedyś stolica Czarnogóry) ale też polecam bardziej widokową drogę przez Dubovik mimo że dłuższa :!: Fajna miejscowość i można dużo taniej zjeść niż nad morzem :diabelski_usmiech
Mamy jeszcze Stari Grad w Budvie (myślę że udało by ci się to zrobić wracając z Lovcen/Cetinje) Na Sv Stefan to chyba tylko z drogi (jak dla mnie przereklamowany) oraz dużo bliżej z Ulcinij masz Bar i dużo ruin Stari Grad . W Albanii masz blisko Zamek Rozafat w Szkodrze
Na 1 stronie tego wątku masz trochę moich zdjęć i na YT filmiki między innymi z przejazdu interesującymi cię traskami (w całości bez skrutów :P )
Jeśli coś to pytaj :!:
[ Dodano: Sob 18 Lip, 15 23:22 ]
Sorki za długo pisałem tego posta i nie widziałem że już edytowałeś i zmieniłeś swojego posta z długim linkiem :!: ops: :diabelski_usmiech
Komentarz