Nowe Audi Q7

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Foro
    Classic
    • 2016
    • 2

Nowe Audi Q7

Zamieszczone przez Eidos71
    Zamieszczone przez Lukii
    w czym wyprać te ręczniki po wosku i docieraniu?
    Normalnie pralka i detergent czy jakiś inny sposób na to jest?
    I tu (jak zresztą w całym temacie detailingu) jest kilka szkół. Jedni moczą w wodzie z dodatkiem szarego mydła (lub mydła/płynu "Biały Jeleń"), a potem piorą ręcznie. Inni, po wymoczeniu, piorą w pralce w płatkach mydlanych, w szarym mydle, lub w "Jeleniu", albo w dedykowanych środkach (są specjalne płyny/proszki do prania padów i MF). Jeszcze inni, bez moczenia pakują wszystko do pralki i piorą w zwykłym proszku. Generalnie nie powinno się przekraczać temp. prania 40-60 stopni C, a zamiast płynu do płukania lepiej jest użyć octu. Po praniu porządnie "strzepać" MF, aby włókna się wyprostowały i porozklejały, a później wysuszyć na powietrzu (nie kłaść na grzejnik). I to tyle.
    Dzięki. Podziałam z "jeleniem"
  • diablo228
    Rider
    • 2013
    • 409
    • Octavia II (1Z3)
    • BVY 2.0 FSI 150 KM

wnętrze obleci ale z zewnątrz to porażka, wygląda jak wyciosany z drewna :P
    Mastershine - Auto Detailing Studio

Komentarz

• Trancer
      Ambiente
      • 2014
      • 201

Wygląd wyglądem, rzecz gustu ale jak dla mnie technologiczny wypas np przednie światła matrix led, skrętne tylne koła, virtual kokpit, e-tron...

Komentarz

• Dig Dug
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1306
        • Seat

Trancer, No i boczki nie plastikowe :P

diablo228, Właśnie o to chodzi, ma sprawiać wrażenie mocarnego, niepokonanego jak amerykańskie. :twisted:
        Była O1 jest F2.

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3773
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nowy suv Skody będzie deptał po piętach audicy
          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
          =================================================

Komentarz

• spacewalker
            Elegance
            • 2012
            • 941

Pomylscie ile to bedzie warte po 5-6 l.

zezłomują jak cos padnie ;D

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Coż mogę powiedzieć... No ładny, technicznie na pewno tez zajebisty.

Brawa dla kolegów za wypowiedzi typu: boczki plastikowe -rozumiem, że kolega nie kupi go bo właśnie ma plastikowe boczki. I przez te plastikowe boczki dalej będzie jeździł skodą, kolejny kolega tez nie kupi bo po 5-6 latach będzie niewiele warty... Inny forumowicz z obrzydzeniem patrzy na siekierą ciosane kształty - tu też rozumiem, że nie kupi czegoś co mu się aż tak bardzo nie podoba-skoda przecież to szczyt wysmakowania projektowego.

Coż, ja mam zwyczaj że na temat aut których nie kupię z dwóch powodów (albo mnie nie stać, albo po prostu taka przyjemnosć nie jest dla mnie aż tyle warta) nie wypowiadam się krytycznie.
              Ktoś, kto na prawdę jest zainteresowany audi q7 ma chuj...u czy te boczki są plastikowe czy nie, a tym bardziej ma to ile ono będzie warte po paru latach.

Takie gadanie o wozach które są poza zasięgiem kojarzy mi się z rozmowa dwóch niezbyt zaradnych życiowo ale za to przemądrzałych sąsiadów, którzy całe życie w jednej fabryce jebali sztuki na prasie od 7-15 a potem gazetak, ławeczka, telewizorek i tak przez 25 lat, samemu zero aktywności żeby coś zmienić u siebie tylko widzieli to co u innych. A to tamten to ma chuj..owe auto - on sam by takiego nie kupił, więc po prostu auta nie ma. Sąsiad ma telewizor kolorowy - on ma czarnobiały, bo te kolorowe to sie psują i nikt tego nie naprawi. Ktoś tam pojechał na wakacje za granicę - on nie pojedzie, bo najlepiej odpoczywa przykryty gazeta na swoim balkonie...

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                Ambiente
                • 2007
                • 223

feels3, zmniejsz te zdjęcia, bo rozwalają stronę główną forum ,bo nie każdy ma monitor 50".
                Administracja Forum OCP

Komentarz

• karuzel
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 210

książka obsługi wraz z opisem poszczególnych funkcji, przycisków itp. pewnie porównywalna z encyklopedią

Komentarz

• feels3
                    Rider
                    • 2013
                    • 348

Zamieszczone przez ADMINISTRACJA
                    feels3, zmniejsz te zdjęcia, bo rozwalają stronę główną forum ,bo nie każdy ma monitor 50".
                    Sorry, nie pomyslalem, sam uzywam duzego monitora i u mnie to wyglada OK, ale widze ze zmieniles na linki wiec moze juz je tak zostawie.

Komentarz

• Dig Dug
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1306
                      • Seat

kazik4x4, A czytasz, czy nie czytasz i po łepkach jak onet ??
                      Ja, bo to pewnie do mnie, napisałem że nie ma plastikowych boczków, a nie że ma. To raz.
                      Po drugie koledze spacewalker, chodziło o to, że wydając na to kupe kasy po 5-6 latach wartość spadnie tak bardzo, że naprawa lampy, albo innego ekstra wyposażenia będzie kosztować połowę ceny auta i stąd prędzej zezłomują niż wsadzą w auto kilka tys. euro. Taki był sens wypowiedzi, wg. mnie.

Najpierw niedoczytasz, a później opierasz o to epopeje. 8)
                      Była O1 jest F2.

Komentarz

• spacewalker
                        Elegance
                        • 2012
                        • 941

Zamieszczone przez Dig Dug
                        ....
                        Po drugie koledze spacewalker, chodziło o to, że wydając na to kupe kasy po 5-6 latach wartość spadnie tak bardzo, że naprawa lampy, albo innego ekstra wyposażenia będzie kosztować połowę ceny auta i stąd prędzej zezłomują niż wsadzą w auto kilka tys. euro. Taki był sens wypowiedzi, wg. mnie.

Najpierw niedoczytasz, a później opierasz o to epopeje. 8)
                        dokladnie. Mnie takie auto nie rajcuje, i jak rozumiem mam się nie wypowiadac wcale na taki temat

Komentarz

• sebastian7905
                          RS
                          • 2009
                          • 3488
                          • Volkswagen
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kazik4x4, prawda
                          Dig Dug, co do boczków to jest jak napisałeś ,ale kazik pisał tak ogólnie , przynajmniej mi sie tak wydaje, po drugie ktoś ,kto kupuje takie auto nie będzie go trzymał za długo ,bo pewnie na firmę kupiony ,po trzech latach się zamortyzuje w dupi.....e będzie miał ile te lampy kosztują ,on będzie miał już nowy model ,a te auto kupi ktoś kogo nie stać na takie samo ,ale nowe.
                          Nie wiem jak wam ,ale mi się wydaje ,że każde auto tu (na forum) przedstawiane jest niczym w porównaniu do skody ,nie mówię ,że skoda jest zła ,ale bez przesady
                          Sebastian
                          Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                          Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                          Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

sebastian7905, Dig Dug, boczki były tylko podpórką do dywagacji że: jeden kupi bo ma plastikowe boczki, drugi nie kupi bo ich własnie nie ma.
                            Dla mnie zasada jest taka jak napisałem - jesli jest jakieś auto którego nie kupię bo:
                            - nie stac mnie na nie
                            - stać mnie ale nie jestem w stanie zaakceptować zbyt wysokiej ceny mimo jego ewidentnej zajebistości
                            - nie kupię z innych powodów

... to się po prostu nie wypowiadam, tym bardziej w stylu "ile ono będzie kosztować za 6 lat"
                            Jak napisał Seba - ktoś kto idzie po nowe do salonu ma kompletnie w chu...ju ile to to będzie kosztować za x lat, a tym bardziej czy kolejnemu włascielowi będzie się ten wóz psuć czy nie.
                            20 lat temu jak wchodziły xenony, common raile, pompowtryski to tez ludzie mówili, że za x lat naprawa będzie nieopłacalna - jak jest, kazdy wie.
                            Dziękuję za uwagę.

Komentarz

• spacewalker
                              Elegance
                              • 2012
                              • 941

Zamieszczone przez kazik4x4
                              .....
                              ... to się po prostu nie wypowiadam, tym bardziej w stylu "ile ono będzie kosztować za 6 lat" .....
                              ....a idziesz równo z komentarzami
                              Jest wolnośc słowa i wolność wyboru. Nie musisz w kazdym temacie zabierac zdania,

Komentarz

• feels3
                                Rider
                                • 2013
                                • 348

Zapytalem w salonie Audi, czerwiec 2015 bedzie juz w polskich salonach.

Komentarz

Pracuję...