Zamieszczone przez koja86
Octavia Twinpower - nowy model Skody
Zwiń
X
-
Octavia Twinpower - nowy model Skody
W ofercie Skody pojawił się nowy model akcyjny - Octavia Tour Twinpower. Jest to odpowiedź na oczekiwania klientów, którzy mimo rosnących cen tradycyjnych paliw chcą ograniczyć koszty eksploatacji samochodu.
Auto wyposażone jest w silnik 1.6 MPI 75 kW/102 KM oraz dedykowaną instalację LPG renomowanej firmy Landi Renzo, zaprojektowaną specjalnie dla tego modelu. Dzięki temu kierowcy mogą liczyć na bezproblemową eksploatację, bardzo dobre osiągi oraz, co w tym przypadku jest niezwykle istotne, niższe koszty paliwa (wszystko przy zachowaniu pełnej gwarancji). Szacunkowo przy rocznym przebiegu 20 tys. km i założeniu o 20% większego zużycia paliwa LPG niż benzyny PB95 oraz przyjęciu cen obu paliw na poziomie odpowiednio 1,90 zł i 4,42 zł, można zaoszczędzić w ten sposób nawet do 3 000 zł.
Model akcyjny Skoda Octavia Tour Twinpower dostępny jest w obu wersjach nadwoziowych, jako Limuzyna, jak i Combi, a także w dwóch wariantach wyposażenia: Twinpower oraz Twinpower+. Skoda Octavia Twinpower+ w standardzie oferuje automatyczną klimatyzację Climatronic (urządzenie, uwzględniając stopień nasłonecznienia kabiny, samo utrzymuje nastawioną temperaturę - sterując siłą, rozdziałem oraz temperaturą nawiewanego powietrza). Model akcyjny wyróżnia także specjalne oznaczenie na pokrywie bagażnika.
Ceny Octavii Tour z dedykowaną instalacją LPG zaczynają się już od 50 850 zł za model Octavia Tour Twinpower. Potencjalnych klientów ucieszy także możliwość zakupu samochodu w promocyjnej ofercie kredytowej 50/50 VW Bank Polska bez odsetek i prowizji, dzięki czemu z salonu wyjedziemy nowym samochodem już za 25 425 PLN, resztę zapłacimy po roku, uzyskując jednocześnie od razu możliwość oszczędności w kosztach paliwa.
Więcej na www.octaviatwinpower.pl
Co istotne, jak wynika z ostatnich informacji dochodzących z Ministerstwa Finansów, przedstawiony projekt ustawy zakłada niezmienioną stawkę akcyzy na paliwo LPG. Oznacza to najprawdopodobniej, iż eksploatacja samochodów napędzanych LPG będzie w najbliższych latach jeszcze korzystniejsza, a co za tym idzie jeszcze bardziej popularna.
Już dzisiaj po polskich drogach porusza się około 2 mln samochodów zasilanych paliwem LPG. Tylko w ubiegłym roku przybyło ich około 250 tys.
[samar.pl link]
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
-
-
No w sumie calkiem spoko oferta... Ciekawe tylko jak rozwiazany jest bak i co wazniejsze zawor do gazu. Jak dla mnie nie do zaakceptowania jest bak w miejscu kola zapasowego, kolo w bagazniku i zawor w zderzaku. IMO wyglada to przefatalnie. Widzialem kiedys Lagune ktora miala chyba fabrycznie zalozona instalacje i zawor do tankowania byl normalnie kolo wlemu paliwa (moze byla wieksza oslonka, nie wiem dokladnie), zadnych dziur w zderzaku. Takie cos moge zaakceptowac W innych przypadkach osobiscie jestem przeciwnikiem gazuBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Wyglada ciekawie jak wersja ice+ z... Gazem za darmo, Zbiornik gazu w kole montowany w salonie wg Zgorzelca 30-40 l, wg Jeleniej G. do 53L. Moze kupic (ubezpieczenie i jazda nie da sie taniej), tylko nie w kazdym salonie moga serwisowac
aha jest kruczek z tym ubezpieczeniem Musisz sobie je kupic dlatego wybralem tez Diesel bo tam bylo inklusiv...
Co do salonu to z fabia 1,2 kombi gaz mam zle doswiadczenie z serwisem w Legnicy(bo ta sama firma we Wroclawiu nie montowala). Kasowac Check engine to moze kazda malpa...Skoda OCTAVIA Tour Combi 1,9 TDI
Mitsubishi Outlander II 2,2 HDi Instyle
Komentarz
-
-
Jeżeli w rzeczywistości tak będzie wyglądało spalanie gazu( i cena gazu to byłoby pięknie.
Miałem samochody zagazowane i niestety nie jest tak idealnie. Serwis urządzeń gazujących nie jest za darmo(wymaga częstych regulacji), spalanie nie jest takie małe , itd. A może to ja miałem pecha. :lol:
Komentarz
-
-
feniks jak miałeś polonezana gazie to się nie dziwię, że spalanie nie było za małe - ja mam zagazowaną octę i spalanie jest o 0,5 l większe niż na benzynie - tro tak dużo?
Serwis jest co 10.000km - koszt ok. 200zł - a oblicz ile zaoszczędziłem?Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
ja nie powiedziałem,że diesel jest zły - sam się kiedyś zastanawiałem nad nim,ale różnica między benzyną a dieslem wynosiła 8tyś (a dla mnie to sporo),więc wybrałem benzynę.
Mój wcześniejszy post był odpowiedzią do feniksa - i tylko tyle.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
ja jakos nie wierze w gaz, za duzo sie od znajomych nasluchalem :PPlanujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
pewnie ,że są problemy - przecież to ingerencja w silnik, a i sama instalacja jak jest źle skalibrowana to daje popalić(sam tak miałem) - ale po kilku strojeniach jest super.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Witam.
Zastanawiam sie nad kupnem takowej octavii z lpg.Jak dla mnie propozycja cenowa całkiem przystępna dodając gabaryty autka jest całkiem ok.Szkoda mi tylko ze są tam "aż" 2 poduchy powietrzne.
Teraz pytanie -pomijając już "+" i "-" instalacji lpg - posiada ktoś z was takie autko,jak to sie sprawuje i jakie w końcu montują zbiornika lpg w jednym salonie w łodzi mówia ok 35L a w drugim 53L więc jak ??
P.S.
W octavii najbardziej spodobała mi się.... pojemność bagażnika - rewelacja : 8)
Komentarz
-
-
jak wygląda procedura montażu gazu w tej specyfikacji samochodu...a mianowicie samochód do salonu przychodzi z instalacją w bagażniku przeznaczona do zamontowania w serwisie, oczywiscie jeśli dane ASO posiada certyfikat na montaż gazu, jeśli nie ma samochód trzeba zawieźć na lawecie do jakieś gazownika posiadajacy certfikat skody by gwarancji nie stracić i tam jest ta instalacja montowana, na koniec w salonie przyklejana jest naklejka TWINPOWER i auto można wcisnąć klientowi...Ta oferta po tych cenach do konca sierpnia jest ważna, a co później to sie okaże[center:a5df0a9dad]
[/center:a5df0a9dad]
Komentarz
-
-
no ok ale tak serio to mnie to bez różnicy czy gaz zakłada skoda czy gazownik byle dobrze jeździła.Dlaczego uzywasz wyrazu "wcisnąć" ?? Wydaje mi sie że najważniejsze to nie utracić gwarancji na autko i żeby jeździło ono tak jak należy.
Wciąż jednak jestem ciekaw spostrzeżeń od użytkownika takiej skodzinki jak autko się sprawuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendno ok ale tak serio to mnie to bez różnicy czy gaz zakłada skoda czy gazownik byle dobrze jeździła.Dlaczego uzywasz wyrazu "wcisnąć" ?? Wydaje mi sie że najważniejsze to nie utracić gwarancji na autko i żeby jeździło ono tak jak należy.
Wciąż jednak jestem ciekaw spostrzeżeń od użytkownika takiej skodzinki jak autko się sprawuje.
do tej pory nikt sie nie skarzył - znam 5 uzytkowników twinpowera. wszystko chodzi jak ta lala
Komentarz
-
Komentarz