Zamieszczone przez 2pac
Nowe Audi A4
Zwiń
X
-
Audi jest po prostu takie jak powinno wyglądać porządne auto!!!
Jeśli chodzi o mnie to jest rewelacja!!!
Zamieszczone przez cieqPiękne autko, dla mnie poproszę 3.0 TDI Quattro :szeroki_usmiech
Pozdro!!!Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Ja nigdy nie byłem fanem Audi.
Po prostu jakos do mnie Audi nigdy nie przemawiało. W sumie nie wiem czemu, bo ja akurat bardzo lubie taki stajl - czyli klasyczne, dyskretne auto z pazurem, np. jak ma gadzety s-line i fajne felgi.
Zmienilo sie to dopiero z wejsciem modelu A6. "Szostka" bardzo mi sie podoba, ale jest za krowiasta. To juz jest praktycznie takie auto do jezdzenia z kierowcą.
A ta nowa A4-ka - jak ją zobaczyłem na zdjeciach... hmmm...
Jest po prostu... no to jest po prostu TO!
Ciekaw jestem jak bedzie wyglądała na żywo... Mam nadzieje, ze jeszcze lepiej w odpowiednim kolorze i dobrze dobranych felgach. I ma nadzieje, ze kombi bedzie jeszcze ładniejsze.
Myślę, ze mam azymut na kolejne auto za te jakies 4 lata.
Akurat moze bedzie wtedy jakis face-lifting czy cuś.
IMO ośka 2.0 TDI 204PS, ewentualnie 3.0 TDI Quattro jesli ktos lubi/potrzebuje i wiecej do szczescia nie potrzeba.
Ale sie rozpisalem - to z podniecenia...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSMyślę, ze mam azymut na kolejne auto za te jakies 4 lata.Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Jeszcze nie wiadomo, jak będzie O2 po FL wyglądała...
Trzecia z rzedu Octavia to juz byloby przegiecie.
Ale nie ma co gdybac, bo jak brzmi jedno z moich ulubionych powiedzen - młodzi ludzie mówią o tym co robią, starzy o tym co zrobili a głupcy o tym co będą robić...
Poza tym trzeba jeszcze dożyć w zdrowiu i przyzowitej kondycji finansowej...
A wracając jeszcze do Audi.
Dodam jeszcze, ze podoba mi sie tez bardzo A3 Sportback (zapomnialem o nim wczesniej). To jest bardzo podobny styl wlasnie w tym A4 IMO
Aha te lamy LEDowe, to niestety imo duza kupa - wygląda jak jakis buracki dodatek z brylantami w furze dla rosyjskiego oligarchy... :?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Re: Nowe Audi A4
Zamieszczone przez NEOrADEkktóry pod koniec listopada pojawi się w niemieckich salonach
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Jeżeli z obecną A4-ką nie będę miał jakichś przygód to zdecydowanie pozostanę przy tej marce i tym modelu. Natomiast na pewno nie wrócę do Skody. Chociaż po podróży z Michałem jego RS uważam że z mojej A4 robi wiatrak to nadal pomimo różnic cenowych wybieram A4.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez MartinezChociaż po podróży z Michałem jego RS uważam że z mojej A4 robi wiatrak to nadal pomimo różnic cenowych wybieram A4.
Poważnie pytam.
Z Octavii Michała chciałbym mieć silnik, zawieszenie to kwestia gustu. Z resztą o porównaniu A4 z Octą był osobny topic.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaPitNie wiem, jakim cudem (z opisu brzmi, że to niemożliwe), ale kilka dni temu widziałem to auto na żywo (nic nie wciągałem, nie łykałem żadnych kwasów) - A4'ka minęła mnie jadąc z naprzeciwka. Gość miał włączone światła - dobrze, że mam kubełek, bo inaczej spadłbym z fotela. Fura robi piorunujące wrażenie. RE WE LA CJA !!O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartinezJeżeli z obecną A4-ką nie będę miał jakichś przygód to zdecydowanie pozostanę przy tej marce i tym modelu.
Był to mój pierwszy kontakt z produktem z Ingolstadt.
Na codzień mam OI i powiem tak:
Audi zobiło na mnie piorunujące wrażenie, pomimo iż to firmowy samochód i za bardzo o niego nikt nie dba, jest niesamowity. Nic nie puka nic nie stuka, nic nie skrzypi. OI od nawet kilkuletniego Audii dzieli ogromna przepaść technologiczna
1. Zawieszenie i prowadzenie tego samochodu jest diamertalnie inne. Czy ktoś mi może napisać jak w A4 rozwiązano kwestię zawieszenia? Ten samochód nie jedzie, tylko płynie przyklejony do drogi.
2. Na 5 czy też 6 biegu można bez problemu żwawo przyspieszać (prędkości 170-200 km/h).
3. A4 bez względu na prędkość jest zajebiście ciche. (to chyba zrobiło na mnie największe wrażenie).
4. V-max 230 km/h
5. Materiały w środku, oddzielny climatronik dla pasażera i kierowcy, czy też czerwono-niebieskie/mleczne podświetlenie zegarów nie stanowi dla mnie jakiegoś szalonego atutu ale cała reszta.......po prostu bajka.
Polecam z czystym sumieniem.
Na koniec mam pytanie do posiadaczy RS-ów lub też do Martineza który jeździł RS-em. Czy zawiecha i wyciszenie w RS-ie jest porównywalna do A4? A może lepsza, gorsza jakakolwiek?
Napiszcie parę słów na ten temat.
Komentarz
-
-
Dzida, dobre ptanie, bo jak dostane odszkodowanie to prawdodpodobnie jeszcze dorobie z 10 tysiecy i chyba sie wlasnie przesiadam na A4ke ... ale nie w najnowszej, ale w poprzedniej budzie :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Dzida, wiem, mialem przyjemnosc jezdzic A6tka co prawda wiekowa, bo rocznik 94, ale i tak komfort podrozy ogromny. Tylko trafic niebita pewnie bedzie niezlym wyczynem ... :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
ja miałem przyjemność jeździć OOOO i tak naprawdę co wywarło na mnie wrażenie to wyciszenie.
ten samochód jest zaje.... cichy.
a poza tym to fajna bryka.
cenę ma lekko zaporową, ale raczej widać za co się płaci.
ja przed kupnem O2 zastanawiałem się nad OOOO A4 w używce,
ale niestety trafić w dobrym stanie (niebita) jest naprawdę ciężko.
Więc mam O2 i się cieszę.
I jeśli chodzi o porównanie O2 do A4 to wcale tak źle O2 nie wypada.
Tym bardziej że jak wsiadłem do A4 z 2000r. to ma duuużooo mniej miejsca z tyłu.
Komentarz
-
-
stysiek, ja jakbym kupowal to bankowo 2005 rok, juz w tej budzie z grillem itd, ale nie w tej co teraz wchodzi :twisted:
Tam pewnie wiecej miejsca, ale no ... narazie to tylko o tym mysle i sie nie napalam.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzida
Audi zobiło na mnie piorunujące wrażenie, pomimo iż to firmowy samochód i za bardzo o niego nikt nie dba, jest niesamowity. Nic nie puka nic nie stuka, nic nie skrzypi. OI od nawet kilkuletniego Audii dzieli ogromna przepaść technologiczna
1. Zawieszenie i prowadzenie tego samochodu jest diamertalnie inne. Czy ktoś mi może napisać jak w A4 rozwiązano kwestię zawieszenia? Ten samochód nie jedzie, tylko płynie przyklejony do drogi.
2. Na 5 czy też 6 biegu można bez problemu żwawo przyspieszać (prędkości 170-200 km/h).
3. A4 bez względu na prędkość jest zajebiście ciche. (to chyba zrobiło na mnie największe wrażenie).
4. V-max 230 km/h
5. Materiały w środku, oddzielny climatronik dla pasażera i kierowcy, czy też czerwono-niebieskie/mleczne podświetlenie zegarów nie stanowi dla mnie jakiegoś szalonego atutu ale cała reszta.......po prostu bajka.
Polecam z czystym sumieniem.
Na koniec mam pytanie do posiadaczy RS-ów lub też do Martineza który jeździł RS-em. Czy zawiecha i wyciszenie w RS-ie jest porównywalna do A4? A może lepsza, gorsza jakakolwiek?
Napiszcie parę słów na ten temat.
2. Przyśpieszenie w porównaniu z octavią RS nazwałbym "majestatycznym" aczkolwiek V-max podejrzewam że w obu samochodach będzie zbliżony - ok. 230 k/mh.
3. Wyciszenie bije na głowę OI zwłaszcza przy wyższych prędkościach. Jeżeli OI jechałem 160 kmh żona narzekała na hałas i dużą prędkość. W A4 praktycznie do 200 kmh wogóle nie reaguje na prędkość, a przy 160 kmh nawet nie muszą podgłaśniać radia. Dla mnie to dwa światy.
4 Mhm
5 Materiały w porównaniu z OI też przepaść, natommiast w porównaniu z O2 RS już różnica jest mniejsza chociaż IMO nadal jest.
Jeśli chodzi o zawieszenie to musi się wypowidedzieć kierowca 0 ja byłem pasażerem. Natomiast hałas oceniam na odrobinę wyzszy. Na pewno silnik jest bardziej słyszalny ale to może przez jego konstrukcję (16V) - jest bardziej warkotliwy.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinQ ale powyzej 250-260KM IMO. Seryjne ośki Audi za dobrze sie prowadza, zeby np. takie 2.0tdi potrzebowalo Q - bedzie po prostu kulą u nogi.
Pozdr!
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
Komentarz