Sposób na piratów drogowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Hello

Padla mi karta tv, wyscig ogladalem tutaj:

Gdyby mocno rwalo 49 zamienic na jakas inna liczbe
    Mam nadzieje, ze za tydzien tez bedzie dzialac

Pozdrawiam
    Zibi
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Australijska policja wprowadzi wkrótce wyjątkowo surową, nowatorską karę dla uczestników nielegalnych wyścigów samochodowych ulicami Sydney. Przyłapani na tej niebezpiecznej zabawie kierowcy otrzymają nagranie wideo pokazujące, jak ich auto przerabiane jest na złom - powiadomiła agencja dpa.
    - Nagrania pokazujące przeobrażenie przedmiotu ich dumy w kupę złomu jest naszym komunikatem skierowanym do tych chuliganów, że na poważnie mówimy o ochronie życia - powiedział minister ds. policji australijskiego stanu Nowa Południowa Walia David Campbell.

Policja wykoncypowała tak drastyczną i nieszablonową karę, gdy skonfiskowała w weekend cztery biorące udział w nielegalnych wyścigach auta.

[onet.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• 2pac
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1476
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

w polsce powinno tak byc za prowadzenie na podwojnym gazie!
      President Johnny II + President Florida/ ML-145
      O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
      OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• deespe
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1468

2pac, dokładnie :!:
        :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

uuuuu :roll: ale sie rozmarzyłem był by to idealny środek na korki i koleiny

Komentarz

...pewnie ! potem sie okaze ze to jednak nie on sie scigal a auto juz przemielone. Ktos ma skrzywioną psyche... :roll:

Komentarz

• loru
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4286
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez lec
              potem sie okaze ze to jednak nie on sie scigal a auto juz przemielone
              to nie Polska gdzie takie sprawy zalatwia sie od dupy strony, zapewne jest to obwarowane dodatkowymi przepisami i procedurami aby takie autko zezlomowac.
              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Hunter
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1655

popieram... Statystyki np. z "Akcji Znicz" są zatrważające... :x
                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• ZipY
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 875

Generalnie brak wyobraźni i odpowiedzialności za innych użytkowników drogi to jest podstawowy powód naszych bolączek.

Wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, na zakręcie, którego w całości nie widać, niebezpieczne zajeżdżanie drogi i zmuszanie użytkowników przeciwległego pasa do zjeżdżania do prawej podczas wyprzedzania na siłę!!

Alkohol tylko uzupełnia ten tragiczny obraz naszych kierowców...

Oczywiście w większości mówią nam, że zawiniła prędkość ale w 80% była to zła ocena sytuacji i udawanie nieśmiertelnego podczas manewrów, o których wspomniałem wyżej...
                  http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

No i w Autralii można A u nas zaraz podniółby sie krzyk, że to niezgodne z konstytucją, że niemoralne itd.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Andrzej Z.
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 710
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Lekka przesada z tym zlomowaniem za wyscigi,za jazde po pijaku owszem jestem za,ale w Polsce zaraz by wymyslili tak zwane okolicznosco lagodzace tak jat to jest teraz,mialo byc zabierane prawko zawsze gdy tylko kierowca jest pod wplywem i traktowane to jako przestepstwo,ale w realnym naszym swiecie jest troche inaczej juz,jezeli delikwent ma za malo promilow to jest to jeszcze wykroczenie i dupa blada,a statystyki takie jak ze wszystkich swietych mowia same jak to sie ma do rzeczywistosci... :roll:
                      CDS-AutoSpa

AXR TDI+
                      Perfect Service by DobryGrześWawa
                      ET-14,352

Komentarz

• loru
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4286
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Andrzej Z.
                        Lekka przesada z tym zlomowaniem za wyscigi
                        u nas plaga pijanych kierowcow a u nich moze wyscigi, trzeba zerknac na to z innej perspektywy.

Komentarz

• bubuDE
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 763
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dlaczego zgniatac samochody- one nie sa winne. Winni sa kierujacy, ich nalezy podlozyc pod kolo. Klade sie jako pierwszy.
                          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bubuDE
                            Dlaczego zgniatac samochody- one nie sa winne
                            bo nie bedzie mial czym sie scigac a jak juz sie dorobi next auta to 2x sie zastanowi czy warto stanac w szranki.

Komentarz

• ZipY
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 875

Zamieszczone przez loru
                              Dlaczego zgniatac samochody- one nie sa winne
                              bo nie bedzie mial czym sie scigac a jak juz sie dorobi next auta to 2x sie zastanowi czy warto stanac w szranki.
                              TRUE :diabelski_usmiech
                              http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• bubuDE
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 763
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

No dobrze, macie racje. Szkoda wszystkiego co jest wlasnoscia. Drugi pomysl to pozbycie sie gabloty na licytacji i kwota wedruje na konto poszkodowanych w wyp.
                                Załączone pliki
                                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• hankasz7
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1097

Drugi pomysl to pozbycie sie gabloty na licytacji
                                  Bardzo dobry pomysł.
                                  Piszę poprawnie po polsku.
                                  Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• BaPit
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 630

Re: Sposób na piratów drogowych

Zamieszczone przez NEOrADEk
                                    Policja wykoncypowała tak drastyczną i nieszablonową karę, gdy skonfiskowała w weekend cztery biorące udział w nielegalnych wyścigach auta.
                                    świnie :wink:

[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 22:08 ]
                                    Zamieszczone przez 2pac
                                    jakby wdrożyć ten pomysł na Krecie, w dniu po akcji na ulicach byliby wyłącznie piesi :wink:
                                    była mocna Octa, a jest konik
                                    Greckie Delikatesy

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Jesli chodzi o pijanych kierowcow, swego czasu na studiach mielismy tzw "laboratoria" i tam roznorakie problemy jesli chodzi o polityke spoleczna byly powiedzmy sobie poddawane dyskusji.

Pamietam projekt, w ktorym to wlasnie debatowalismy nt kar dla pijanych kierowców.

ZTCP naszym pomyslem bylo delikwenta po pierwsze :

1) pokazac publicznie.

Po drugie taka osobe karałoby sie poczatkowo mandatem karnym w wysokosci 2000 zł, a w przypadku gdyby nie było to wykroczenie tylko przestępstwo kare nakladal by sad i zaczynalaby sie od 5000 zl.

Jesli delikwenta nie bylo by stac, zeby ja zaplacic, zabierano by mu auto na poczet przyszlej zaplaty, a takze "wchodzilo" na pensje, emeryture etc, oczywiscie zabierajac systematycznie 25% z tejze kwoty, az do momentu totalnego uiszczenia mandatu...

Nastepnie delikwent mialby proces. W przypadku wykroczenia skazywany bylby na przymusowe roboty publiczne w zielenii miasta, przy robotach itp itd...

Jesli zas mowa by byla o przestepstwie, delikwent szedlby na 1 rok do wiezienia, zas prawo jazdy tracil na okres lat 10ciu.

Analizujac problem, dlaczego ludzie wsiadaja za kolko doszlismy do wniosku, ze po prostu kary sa zbyt male, zas egzekwowanie ich jest niestety na niskim poziomie w powijakach. Niestety, dopuki nasze zaklady karne sa przeludnione nic sie tutaj nie zmieni.
                                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• marcind
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 438

Z tym surowym karaniem za podwojny gaz to podpisuje sie obiema rekoma, z jednym zastrzezeniem zeby nie wsadzali za to za kratki, no chyba ze ktos powoduje wypadek... :roll:
                                        Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                                        mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• 2pac
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1476
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Analizujac problem, dlaczego ludzie wsiadaja za kolko doszlismy do wniosku, ze po prostu kary sa zbyt male, zas egzekwowanie ich jest niestety na niskim poziomie w powijakach. Niestety, dopuki nasze zaklady karne sa przeludnione nic sie tutaj nie zmieni.
                                          indeed...

stara polska mentalnosc... "najwyzej jak mnie zatrzymaja to dam 100zl w lape i jade dalej"
                                          President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                          O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                          OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• abyss
                                            Ambiente
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 245

Za kare to powinni w szpitalach i domach pomocy pracować - piorąc, myjąc podłogi i sprzątając po poszkodowanych.
                                            ...

Komentarz

• MiKruS
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7976

Złapać, zlikwidować majątek, wychłostać.

W przypadku recydywy ukrzyżować lub odciąć głowę i pokazywać dzieciom w szkole, zeby widzialy czego nie robic jak dorosną.

Alkoholizm to choroba, w naszym kraju bardzo liczna. Dodatkowo gros zlapanych kierowcow to tzw. wczorajsi, ktorzy czesto nie maja swiadomosci, ze są jeszcze w stanie wskazującym.

Podziwiam ten pęd niektorych osob do wymierzana drakonskich kar.
                                              TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Zamieszczone przez MiKruS
                                                Podziwiam ten pęd niektorych osob do wymierzana drakonskich kar.
                                                Ja nie wiem czy to sa drakonskie kary, na zachodzie karaja surowiej ... i tam panuje piekna zasada "Ordnung muß sein".

Zamieszczone przez MiKruS
                                                Dodatkowo gros zlapanych kierowcow to tzw. wczorajsi, ktorzy czesto nie maja swiadomosci, ze są jeszcze w stanie wskazującym.
                                                Mikrus, ja nie widze przeciwskazań, że jesli popije to ide na komende i prosze o wykonanie badania alkomatem. Jest tak zawsze, nigdy panowie mi nie odmawiaja, czesto wpuszczaja mnie juz samego na komende bez asysty, a pan zza okienka nawet nie wychodzi, zeby zrobic mi badanie, bo doskonale wie, ze potrafie obsluzyc pudelko samemu. Robie badanie, biore wydruk i wsio, wiem czy moge jechac czy nie. I zeby nie bylo, do komendy nie mam 5 minut, musze sie troche dalej przejsc, siakies 20 minut w 1 strone :roll:
                                                Skoro ja daje rade tak zrobic, a dzieki temu nie wsiadam "wczorajszy" za kierownice, to chyba pokazuje, że jednak można ...
                                                I nie powiesz mi ze ja nie musze wsiadac. Owszem musze, bo przewaznie jade wtedy do roboty, a jak mnie nie bedzie, to nastepnego dnia mi kontrahenci ucinaja leb przewaznie ... wielokrotnie niczym jakiejs hydrze :P
                                                Jednak dla mnie zasada piłeś-nie jedź jest swieta, szkoda ze wiekszosc populacji naszego pieknego kraju tez tak nie uwaza. Akcja znicz pokazala, ze Polacy uwazaja sie za tak znakomitych kierowcow, ze nawet pijani czuja sie na tyle mocni, zeby wsiasc za kolko i byc na tyle bezczelnymi aby urzadzic sobie poscig z policja :?
                                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• MiKruS
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7976

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                  Ja nie wiem czy to sa drakonskie kary, na zachodzie karaja surowiej ... i tam panuje piekna zasada "Ordnung muß sein".
                                                  A w wieksozsci krajow Ameryki Poludniowej wskadzają na dziesiatki lat za zupelnie zwyczajne przestepstwa.
                                                  I jakos przestepczosc w tych krajach jest ogromna. Jak myslisz - dlaczego?

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                  Mikrus, ja nie widze przeciwskazań, że jesli popije to ide na komende i prosze o wykonanie badania alkomatem. Jest tak zawsze, nigdy panowie mi nie odmawiaja, czesto wpuszczaja mnie juz samego na komende bez asysty, a pan zza okienka nawet nie wychodzi, zeby zrobic mi badanie, bo doskonale wie, ze potrafie obsluzyc pudelko samemu. Robie badanie, biore wydruk i wsio, wiem czy moge jechac czy nie. I zeby nie bylo, do komendy nie mam 5 minut, musze sie troche dalej przejsc, siakies 20 minut w 1 strone
                                                  Ale co to ma do zbyt surowych kar?

Przestepczosc i inne patologie maleją w krajach, w ktorych rosnie dobrobyt, w ktorych zwieksza sie poziom wyksztalcenia, swiadomosci spolecznej, itd. Czyli wszystko to co nazywamy postepem cywilizacyjnym.

Zbyt surowe czy nawet brutalne kary, to sredniowiecze. Nie dosc, ze problemu nie rozwiazuja, to jeszcze tworzą dodatkowe patologie - chcocby takie jak korupcja.

Ja tak uwazam - pisalem o tym juz wielokrotnie na tym forum.

BTW: Mam nadzieje, ze nikt zaraz nie wyleci z tekstem - "a jakby Twoje dziecko zostało zabite przez pijanego..."
                                                  TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...