Sposób na piratów drogowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Zamieszczone przez MiKruS
    Przestępczość i inne patologie maleją w krajach, w których rośnie dobrobyt, w których zwiększa sie poziom wykształcenia, świadomości społecznej, itd.
    Sadzisz, że w naszym kraju będzie podobnie :?: Bo ja z upływem lat, śmiem twierdzić, że Polskiej natury nie zmieni wykształcenie, nie zmieni dobrobyt i polepszenie sytuacji bytowej. Większość ludzi ma ciąg do flaszki, a bardzo spory odsetek z tej większości nie ma tej świadomości że robi źle. Jak Ty sobie wyobrażasz, że nagle wszystkie dzieci z tych rodzin gorszych skończą coś więcej niż podstawówkę :?: Skąd mają brać przykład :?:

Tak sie skalda, ze jako wolontariusz właśnie, mailem zajęcia z taka młodzieżą, większość z najgorszej dzielnicy we Wrocławiu. Psycholog, który z nami byl, sie bał tej młodzieży i dzieci. Większość robiła max gimnazjum, jeden 17 latek był na poziomie 1 klasy gimnazjum - a 90% z tych dzieci stawiała go sobie za wzór do naśladowania. Założę się, ze jak za parę lat, te dzieci wsiada do auta ( o ile sobie na nie "jakoś zapracują" ) to flaszka będzie nieodzownym ich kompanem, a jazda na podwójnym gazie niczym złym.

Przykro mi to mówić, ale z naszego społeczeństwa niektóre mocno zakorzenione cechy ciężko będzie wyplewić tylko za pomocą dobrobytu i wykształcenia. Skuteczny system prawny, a tym samym system zawsze skuteczny system kar i nagród na takie społeczeństwo "niższego szczebla" działał by bardziej motywująco, niż obecny.

Fakt faktem, lepiej jest zapobiegać niż zwalczać, ale żeby do tego doszło to niestety ...
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• KruPin
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 517

Jak na początku roku Ziobro i jego comrads postanowili zwiększyc kary pozbawienia wolności, bo chcieli zalatwic problem przeludnienia w więzieniach, to środowiska prawnicze zagrzmiały, ze to jest wlasnie dowod sredniowiecznego myslenia i absolutnej niekompetencji, bo jeszcze nigdy zaostrzanie kar nie szło w parze ze spadkiem przestępczości, a krajach slabo rozwiniętych jeszcze ta przestepczość rosła.

No, ale cóż. Siepaczych zapędów niektorych sie nie zlikwiduje :roll:
      Forum Leasing.pl

Komentarz

• hankasz7
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1097

Zamieszczone przez misiek^wro
        Sadzisz, że w naszym kraju będzie podobnie Bo ja z upływem lat, śmiem twierdzić, że Polskiej natury nie zmieni wykształcenie, nie zmieni dobrobyt i polepszenie sytuacji bytowej.
        Prawda!Ostre picie w Polsce było,jest i będzie.Zaden dobrobyt tego nie zmieni.Pochodzę z rodziny lekarzy i wiem jak dużo w tym środowisku jest alkocholików(prywarne gabinety-przodują)Część z nich przyjeżdża na dobrym "gazie" do pracy,a część potrafi dopijać w gabinetach.Znany u nas ginekolog, jak nie wypił z rana to rączki latały.Pytanie za 100 pkt.-jak wracał do domu? :evil:
        Piszę poprawnie po polsku.
        Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Patoligia nie zniknie tylko bedzie co raz mniejsza.

Dlatego kary muszą byc surowe i skuteczne.

Ale surowe i skuteczne to nie znaczy bezwzgledne i wrecz brutalne. Kazdy ma prawo do bledu, za ten blad trzeba poniesc konsekwencje, ale ten blad nie moze oznaczac, ze ktos zostanie zmasakrowany, upokorzony i zrujnowany.

Kara powinna byc dotkliwa, ma odstraszac i ma byc swojego rodzaju pokutą, ale nie moze byc odwetem i zemstą spoleczenstwa w majestacie panstwa i prawa.

A kary zbyt surowe są zemstą i są demoralizujące.
          Zresztą nie na tym polega zycie w normalnym spoleczenstwie, zeby sie trzymac krotko za pysk i jak ktos sie wychyli to mu uciąć łapy.

A to, ze są menele - no trudno są. To znaczy, ze Ty chcesz ponosic rownie dotkliwą karę jak menel? Bo przeciez prawo jest dla wszystkich jednakowe.

@Hankasz7 - To gdzie byłaś??? Trzeba bylo dzwonic na policje. Ja juz dwa razy zdjąłem z drogi dwoch w sztok pijanych kierowcow, ale nie chcialbym, zeby zabrano im samochody, zrujnowano finansowo, itd...
          TDI 205PS

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez hankasz7
            Pytanie za 100 pkt.-jak wracał do domu?
            I wlasnie dlatego podoba mi sie pomysl kasowania bryk i to nie zalerznie czy jedzie własnym, zony czy pozyczonym, zamiast zabierania prawka czy wsadzania do pierdla, jak nie bedzie miał czym jezdzic to moze walic do woli a jak dorobi sie next auta to moze sie zastanowi zanim wsiadzie na 2x gazie a jak nie to nastepna bryka na zlom, pare takich spektakularnych akcji i spoleczenstwo zaczelo by sie zastanawjac czy warto(nie wszyscy oczywiscie bo to nierealne ale napewno spora cześć).
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

Zamieszczone przez KruPin
              No, ale cóż. Siepaczych zapędów niektorych sie nie zlikwiduje
              Wiesz co innego jest wprowadzenie kary smierci, czy przedluzenia okresu ograniczenia wolnosci stanowionego prawem za konkretne przestepstwe, a co innego to EGZEKWOWANIE pewnych przepisow za jakies wykroczenie/przestepstwo.

Srodowiska prawnicze, nie wiem czy Ci o tym wiadomo, od paru lat bija na alarm, ze ilosc kierowcow na podwojnym gazie jest taka duza, z racji na to, ze jedyne co im grozi to zabranie prawojazdy na rok czasu i jakas smieszna kara finansowa i zawiasy. Gorzej jak ktos spowoduje wypadek, ale takich przypadkow jest promil ...

Wiec jesli nie widzisz sensu, we wprowadzeniu surowszych kar dla pijaczkow za kolkiem, bo kojarzy Ci sie to z zasciankowoscia i sredniowieczem, to poczekac tylko, az bedziesz mial z takim kierowca do czynienia na drodze.

bo jeszcze nigdy zaostrzanie kar nie szło w parze ze spadkiem przestępczości, a krajach slabo rozwiniętych jeszcze ta przestepczość rosła.
              Konkrety poprosze. W ktorych krajach, o jakiej mentalnosci spolecznej, a takze jakie kary i jaki odsetek.

Zeby samemu byc w miare profesjonalnym, dam cytat o realiach panujacych w naszym kraju :

Prof. Andrzej Zoll, karnista, były Rzecznik Praw Obywatelskich

Kara, jaka grozi za jazdę pod wpływem alkoholu, nie jest zbyt dotkliwa, bo wynosi maksymalnie dwa lata. Dużo ostrzej prawo traktuje tych, którzy po pijanemu powodują wypadek i zabiją człowieka. W takiej sytuacji sąd może wymierzyć karę 12 lat więzienia. Niestety prawo prawem, a sądy sądami. Dlatego uważam, że należy surowiej karac w granicach obecnych przepisów niż za wszelką cenę zmieniać prawo, by dawało możliwość zarzucenia morderstwa osobie, która jadąc po pijanemu, zabiła człowieka.

Oczywiscie zaznaczam, ze dyskusja tyczy sie samego prowadzenia za kolkiem, a nie spowodowania wypadku.

Taka opinie, jaka wytluscilem, ma 99% karnistów w naszym kraju. Ja sie zgadzam, ze kara za spowodowanie wypadku i zabicie kogos, jest wystarczajaca, ale co to za kara, jak ktos jadac po pijaku, traci tylko prawojazdy na rok ( tylko prawojazdy, a nie umiejetnosc prowadzenia samochodu - tego sie mu nie zabierze - a auto wciaz mu zostaje ... ) i do tego dostaje wyrok w zawieszeniu, ktory badz co badz, robi mu tylko bajzel w papierach ... gdzie wiekszosci osob malo takie cos przeszkadza, bo zyja z tego, co uda im sie zlapac ( ryby ) nazbierac ( grzyby ) czy wyhodowac ( wlasne gospodarstwo )

Jesli bedziemy podchodzic do nich, jak Bogu ducha winnych ludzi, nie nakladac zadnych kar, to znajac nasza Polska mentalnosc, niedlugo i policja bedzie smigac nabombiona.

Komentarz

• hankasz7
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1097

To gdzie byłaś???
                To było dobrych parę lat temu.Wtedy takie zachowania były ogólnie akceptowane. :evil: A człowiek pracował w resorcie MSW(czasem sama policja "holowała" Go do domu), ale już nie żyje.Zapił się. :aniolek
                Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

MiKruS, nie wiem jak Ty pojmujesz ludzi, ktorzy jada na podwojnym gazie, ale ja osoby powyzej 0.5 promila uznaje za ludzi, ktorzy po prostu planuja zamach na ludzkie zycie. Czesto wioza kogos razem ze soba, do tego wszystkiego przekraczaja dozwolona predkosc.

Dla mnie to zamach, moze i nieswiadomy, ale takim zawsze bedzie. Dobrze, ze nie zawsze konczy sie udanie, czyli smiercia. Tak sie sklada, ze takie podejscie mam od momentu, kiedy lezalem w szpitalu. Ja lezalem z powodu pluc, na oddziale dzieciecym we Wroclawiu. Kolo mnie, 6cio letnia dziewczynka, cala w gipsie. Tors, raczka, obie nogi. Ciagle sie do mnie usmiechala. Potracil ja jakis pijany facet na pasach. Z relacji rodzicow, Pan dostal wyrok w zawieszeniu i stracil prawojazdy na rok. Strasznie mnie to wtedy zirytowalo, bo przeciez ja moge sie znalezc na pasach i ten sam Pan tym razem be zprawojazdy walnie we mnie.

W majestacie prawa, kaze sie mordercow, bo stanowia zagrozenie dla spoleczenstwa, kaze sie pedofilii i innych, a pijanych kierowcow tez sie kaze, ale przez zmruzone oczy ...

Nie porownuje do siebie wymienionych "zloczyncow", ale szukam wyjasnienia, czemu ktos, kto jest grozny dla spoleczenstwa, z racji na swoje zapedy alkoholowe, ma pozostawac na wolnosci, w dodatku z narzedziem zbrodni, jakim jest samochod :?:

Komentarz

• MiKruS
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7976

To było dobrych parę lat temu.Wtedy takie zachowania były ogólnie akceptowane.
                    No widzisz - czyli potwierdza to co pisalem - w miare postepu cywilizacyjnego zmieniają sie negatywne zachowania.

misiek^wro, Podoba mi sie, ze sam obaliłeś swoją tezę. :lol: Wrzuciles wypowiedz autorytetu prawnego ktory twierdzi, ze nalezy >stosowac< obecne prawo, a nie je zaostrzac.
                    Wiec ciesze sie, ze zgadzasz sie ze mną i Krupinem.
                    TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

MiKruS, ale on twierdzi, ze trzeba SUROWIEJ karac przy obowiazujacym prawie. Ja twierdze bardzo podobnie, jedynie z ta wzmianka, ze nalezy zabrac samochod takiemu pijanemu kierowcy. W sam raz, zabrac, sprzedac na licytacji, a pieniadze zasila dziure budzetowa.

Ja wcale nikogo nie chce publicznie biczowac, projekt ktory wkleilem, byl autorstwa grupy 8mio osobowej. W moim przypadku, tam byly tylko kary finansowe, egzekwowane w bardzo prosty sposob i w miare nieszkodliwy ...

Jednak ciagle twierdze, ze pijani kierowcy nie boja sie prawa, z racji na przeswiadczenie, ze w sadzie i tak sie im krzywdy nie wyrzadzi.

I co do Teorii prof.Andrzeja, on wyraznie zaznaczyl, ze chodzi o przypadki pijanych mordercow, a pijanych tylko kierowcow, karze sie niestosownie do popelnionego czynu.

[ Dodano: Pią 16 Lis, 07 12:15 ]
                      No widzisz - czyli potwierdza to co pisalem - w miare postepu cywilizacyjnego zmieniają sie negatywne zachowania.
                      Niekoniecznie. Rok temu, czy dwa lata temu byl spend w Warszawie tow. wojskowego - glownie tego ktory brak udzial w akcji w Afganistanie. Z relacji mojego znajomego, ktory byl tam z zona wojskowa pielegniarka, Policja absolutnie nie zwracala uwagi na wojskowych, ktorzy tam jezdzili ze specjalna 24 godzinna przepustka. Mogli parkowac gdzie chcieli, nikt ich nie zatrzymywal itd ...
                      Znajomy opowiadal mi o tym, ze wszyscy pili i generalnie tylko oficerowie mieli kierowców. Reszta wsiadala do samochodow i odjezdzala ... w tym on tez, po 5 piwach.

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Moze weź z łaski swojej nie wplątuj w dyskusje o karach dla kierowcow przylapanych na jezdzie po pijaku podejscia do pijanych kierowcow, ktorzy spowodowali wypadek.

Bo wbrew pozorom jest to ZUPELNIE CO INNEGO!!!

[ Dodano: Pią 16 Lis, 07 12:18 ]
                        Niekoniecznie. Rok temu, czy dwa lata temu byl spend w Warszawie tow. wojskowego - glownie tego ktory brak udzial w akcji w Afganistanie. Z relacji mojego znajomego, ktory byl tam z zona wojskowa pielegniarka, Policja absolutnie nie zwracala uwagi na wojskowych, ktorzy tam jezdzili ze specjalna 24 godzinna przepustka. Mogli parkowac gdzie chcieli, nikt ich nie zatrzymywal itd ...
                        Znajomy opowiadal mi o tym, ze wszyscy pili i generalnie tylko oficerowie mieli kierowców. Reszta wsiadala do samochodow i odjezdzala ... w tym on tez, po 5 piwach.
                        I czego to ma dowodzic?

Sam obalasz swoje tezy. To po co surowe kary jak nie ma ich kto egzekwowac?

Dobra - nie chce mi sie za bardzo dyskutowac.
                        TDI 205PS

Komentarz

• hankasz7
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1097

kierowcow tez sie kaze, ale przez zmruzone oczy
                          To prawda.Kończę swoją kadencję ławnika ,a byłam w karnym wydziale-sędziowie wcale nie spieszą się z karaniem pijanych i piratów.Najczęsciej są zawiasy(zawieszenie),łagodny wyrok i dawanie szansy.Niestety większość wraca po raz kolejny.. :
                          Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• KruPin
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 517

misiek^wro, czyli sam przyznajesz, ze juz teraz nie jest egzekwowane prawo, więc pytam - po co je zaostrzać, skoro nadal nie bedzie egzekwowane?! :idea:

Odnosze wrazenie, ze to kolejny temat, w ktorym wszystkich sie ładuje do jednego wora. Jestes zabójcą na kołach, bez względu na to, czy wypiłes ze znajomym 2 lampki wina do kotleta, jestes wczorajszy (bo wypiles 300g wódki na swiatecznym obiedzie i wracasz w niedziele do domu, bo w poniedzialek do roboty), czy po prostu ordynarnie sie napierniczyles na imprezie i po godzinie wsiadasz do samochodu. To tak, jak nasi ciency, jak d... węża dziennikarze mowia o statystykach z pijanymi kierowcami bez znaczenia, czy mial 0.05 promila, czy 4 :? To jest, delikatnie mowiąc, mało skomplikowane myślenie.

Ja tez podziękuje za dalszą dyskusję, bo napisałem juz wszystko, co mialem...
                            Forum Leasing.pl

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Jestes zabójcą na kołach, bez względu na to, czy wypiłes ze znajomym 2 lampki wina do kotleta, jestes wczorajszy (bo wypiles 300g wódki na swiatecznym obiedzie i wracasz w niedziele do domu, bo w poniedzialek do roboty)
                              Rozumiem, że takie osoby najchętniej byś rozgrzeszał :?: :|

Faktycznie, koniec dyskusji, bo dalsza nie ma sensu z takim podejsciem.

Komentarz

• MiKruS
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7976

Rozumiem, że takie osoby najchętniej byś rozgrzeszał :?: :|
                                Bezczelna insynuacja.
                                TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

MiKruS, ja tu nie insynuuje, ale tak wywnioskowalem z posta, ze nalezy patrzec, ze jeden wypija pol litra i jedzie, a drugi wypija 2 lampki wina i jedzie.

Dla mnie, jak taka osoba ma powyzej 0.5 promila, to jest jedno i to samo. Piłeś - nie jedź. I bede tak uwazal do konca zycia. Inaczej ma sie sprawa z piciem i jazda na nastepny dzien, ale ... jak juz wspominalem, ja chodze na komisariat na dzielnicy. Inni tez moga. Najwyzej troche poczekaja z droga ...

KruPin, jesli Cie to obrazilo to sorry, ale tak skonstruowales zdanie, jakbys wlasnie te grupy bronil.

Komentarz

• hankasz7
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1097

Polecam dzisiejszy artykuł na onecie-ODBIĆ SIĘ OD DNA-o pijących nastolatkach w Anglii :!:
                                    Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• KruPin
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 517

Odnosisz sie do pojedynczych wypowiedzi lub co gorsza, do pojedynczych zdan, zamiast do calej dyskucji :idea: :?

A o czym my tutaj rozmawiamy? O kasacji aut za jazde pod wplywem, tak? Więc jak mozna bardzo latwo wywnioskowac z mojej wypowiedzi, ja nie "rozgrzeszałbym" kogokolwiek, ale jestem zdania, ze kasacja Lady 2107 jakiemus wiejskiemu ordynarnemu pijaczkowi nie równa sie w zaden spodob z zezłomowaniem Skody Octavii rok 2001 komus, kto wyjechal z rodziną na wakacje i nad morzem do rybki z frytkami i ogórkiem kiszonym walnął sobie dwa Żywczyki!
                                      I wyobraź sobie sytuacje, ze taki lump jezdzi praktycznie dzien w dzien na swojej wsi naprany, jak szpadel od kilku lat i robi to bezkarnie, bo nikt go nie łapie, a taka rodzina kończy podróż gdzieś pomiędzy smażalnią ryb a pensjonatem w Kołobrzegu, bo policja byla bezwzgledna, jak we Francji...

Dla mnie to jest chore
                                      Forum Leasing.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

KruPin, odnosisz swoje posty do mnie, ja nie mówilem o skasowaniu gosciowi auta.

Zacytuje Ci, co dokladnie napisalem :

"ZTCP naszym pomyslem bylo delikwenta po pierwsze :

1) pokazac publicznie.

Po drugie taka osobe karałoby sie poczatkowo mandatem karnym w wysokosci 2000 zł, a w przypadku gdyby nie było to wykroczenie tylko przestępstwo kare nakladal by sad i zaczynalaby sie od 5000 zl.

Jesli delikwenta nie bylo by stac, zeby ja zaplacic, zabierano by mu auto na poczet przyszlej zaplaty, a takze "wchodzilo" na pensje, emeryture etc, oczywiscie zabierajac systematycznie 25% z tejze kwoty, az do momentu totalnego uiszczenia mandatu...

Nastepnie delikwent mialby proces. W przypadku wykroczenia skazywany bylby na przymusowe roboty publiczne w zielenii miasta, przy robotach itp itd...

Jesli zas mowa by byla o przestepstwie, delikwent szedlby na 1 rok do wiezienia, zas prawo jazdy tracil na okres lat 10ciu. "

Mysle ze ktos, kto posiadalby Octavke, by jej nie stracil, bo by mial kase na zaplacenie mandatu. Taka ladke, ordynarnemu pijaczkowi by zabrali, bo duzo warta by nie byla.

Moje postulaty, nijak sie maja do kasowania auta jak w Australii, bo z tym srednio sie zgadzam. Tyle w temacie. Odnosze wrazenie, ze przyszedles do tematu za czyjas namowa, nie przesledziles go jak nalezy, tylko zaczales pisac od wybranego posta z linka ...

Komentarz

• KruPin
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 517

Odnosisz bardzo mylne wrazenie i na dodatek nie masz odwagi napisac, ze chodzi o Mikrusa. ROTFL :!: To, ze sie nie udzielam i nie spamuje w kazdym temacie, to nie znaczy, ze nie wiem co tu sie dzieje :? Kolejne pomowienie, gratuluje!
                                          Forum Leasing.pl

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Odnosze wrazenie, ze przyszedles do tematu za czyjas namowa
                                            Kolejna insynuacja.
                                            TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

To dziwne za atakujecie mnie pod koniec dyskusji, jak bym to ja zaproponował wprowadzenie kasacji i ciagle niemal bronil tej tezy.

Nic to koncze dyskusje chlopaki, bo faktycznie, pomawiam każdego i insynuuje. Wielkie sorry, że wogóle ośmieliłem sie zaprezentować nasz plan z PSP, który de facto cieszył sie uznaniem prowadzącego zajęcia, jako nie piętnujący ludzi, a w znacznej mierze zniechęcający do powtórnego powtórzenia przejazdzki po pijaku.

Dalsza dyskusja chyba raczej nie ma szans, niz sensu.

Komentarz

• hankasz7
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1097

Panowie,spokojnie. Przecież to tylko wymiana poglądów.

[ Dodano: Pią 16 Lis, 07 13:12 ]
                                                Dalsza dyskusja chyba raczej nie ma szans, niz sensu
                                                Niestety też tak myślę.Do niektórych nie docierają inne argumenty, jak ich samych.
                                                Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• MiKruS
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7976

To dziwne za atakujecie mnie pod koniec dyskusji, jak bym to ja zaproponował wprowadzenie kasacji i ciagle niemal bronil tej tezy.
                                                  A kto Ci podsunął pomysł, ze ktoś odpowiada na Twoje propozycje???

Ja tylko napisalem w sprawie tej kasacji aut, bo jak widac ma ona wielu zwolennikow, co mnie zresztą specjalnie nie zaskakuje.
                                                  A pozniej Ty mnie zacytowales, to Ci odpowiedzialem.

Krupin tez nie widze, zeby ustosunkowywal sie do Twojego pierwszego posta.

A co do atakowania, to powiem Ci, ze nie zauwazylem, zebym Cie atakowal. To raczej Ty atakujesz mnie i Krupina rowniez - zwlaszcza jego. Nie bardzo wiem czemu.

Zamieszczone przez hankasz7
                                                  Dalsza dyskusja chyba raczej nie ma szans, niz sensu
                                                  Niestety też tak myślę.Do niektórych nie docierają inne argumenty, jak ich samych.
                                                  No i po co ta wycieczka.
                                                  Moglbym przeciez napisac to samo.
                                                  TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

Ok bo zrobila sie niemila atmosfera przez pewne niedomowienia.

Wasze posty ukazaly sie zaraz pod moim, pietnujac wymierzanie sprawiedliwosci i zaostrzanie kar. ZTCP Neoradek pisal o kierowcach sciagajacych sie. Pare osob podpisalo sie, ze tak powinno byc w Polsce, przy jezdzie na po2nym gazie.

Wtedy ja napisalem propozycje mojej grupy z PodstawPolitykiSpoleczej, jak my chcielibysmy traktowac "tych zlych kierowcow".

Nastepnie byly Wasze posty, faktycznie skierowane do nikogo, ale krytykujace zachowanie osob, ktora chca zaostrzenia prawa. Fakt faktem, odebralem je jako wycieczke osobista co do moich propozycji i przez cala dyskusje mialem wrazenie, ze komentujemu wstawione przeze mnie podpunkty. Jesli tak nie bylo, to ok, problemu nie ma i przepraszam - tematu nie ma, a problem sie rozwiazal. Mimo wszystko to nauczka dla nas, ze jesli cos komentujemy, to najlepiej pisac co dokladnie.

P.S : Dalej sie upieram, ze moj projekt by pomogl :P

Komentarz

Pracuję...