Firma MTM przygotowała Audi R8 z silnikiem o mocy 888 KM! Udało się to dzięki zastosowaniu w silniku 4,2 V8 FSI układu turbo.
Maksymalny moment obrotowy tego modelu, który polakierowano na czarny mat i wyposażono w chromowane felgi, wynosi 610 Nm, a to powinno wystarczyć do sprawnej jazdy. Bo chyba o sprawnej jeździe można mówić, gdy nasz samochód przyspiesza do 100 km/h w 3 sekundy, a jego prędkość maksymalna wynosi 360 km/h.
Równie duże wrażenie robi jego cena - około 280 000 euro. Nic dziwnego, że samochód został zaprezentowany podczas targów w Dubaju.
O to te R8 z silnikiem , który w kilku R8 spłonął podczas testów. Ciekawe jak się będzie spisywał.
Cholerka jakiś fajniejszy jest ten od tego "mojego". :P :wink:
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Ale gang silnika ma zajeb...sty. Mam po sąsiedzku dealera Audi i często widzę R8 w akcji.Ognisty samochód w przenośni i jak się okazuje w sensie dosłownym.
Koledzy ale czy te pożary to wada? .Wyobraźcie sobie 250 na zegarze i pióropusz ognia z tyłu.Cóż za wrażenie dla publiki.
...Wyobraźcie sobie 250 na zegarze i pióropusz ognia z tyłu.Cóż za wrażenie dla publiki.
... i dla firmy ubezpieczeniowej
Zastanawiam się jak utrzymać matowe auto w czystości? Toż na tym każdy pyłek widać.
Chyba, że jakaś sprytna technologia tego matu i de facto nie jest "chropowaty".
Dokładnie ten sam model.Trzeba mieć nie dużo odwagi,żeby ryzykować jazde tym "palnikiem" na kołach.
Ostatnio mi taki wklepał. I to dość sromotnie, ale akurat jechałem 50-konnym Polo I powiem Wam, że wcale nie spłonął Za[piip]erdalał, aż miło. Żałowałem, że nie byłem innym pojazdem, bo łatwo bym skóry nie oddał :wink: :lol:
Komentarz