Maicroft, widocznie siedziałem w samochodzie który miał dokładane , skąd mogłem wiedzieć ? :wink:
Xenony
Zwiń
X
-
Znalazłem coś takiego:
"Problemy ??
Czy nie będę miał problemów z policja lub przeglądem technicznym? Słyszałem że do ksenonów trzeba zamontować jeszcze spryskiwacze i autopoziomowanie oraz konieczna jest dodatkowa homologacja na reflektor?
Odpowiedź na pytanie:
Reflektory z cechami E4, E11, E13 itp. mogą być zasilane zmiennym źródłem światła, nie ma potrzeby żadnej dodatkowej homologacji na reflektory. Niestety nie mamy w ofercie systemów spryskiwania, jednak sugerujemy naszym klientom doposażenie w takie systemy. "
Źródło: http://www.xenony.bydgoszcz.pl/
[ Dodano: Czw 20 Mar, 08 14:56 ]
Czy ma ktoś może zdjęcia Octavii 2 lub Golfa 5 z ksenonem H.I.D?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez moss"Problemy ??
Czy nie będę miał problemów z policja lub przeglądem technicznym? Słyszałem że do ksenonów trzeba zamontować jeszcze spryskiwacze i autopoziomowanie oraz konieczna jest dodatkowa homologacja na reflektor?
Odpowiedź na pytanie:
Reflektory z cechami E4, E11, E13 itp. mogą być zasilane zmiennym źródłem światła, nie ma potrzeby żadnej dodatkowej homologacji na reflektory. Niestety nie mamy w ofercie systemów spryskiwania, jednak sugerujemy naszym klientom doposażenie w takie systemy. "
w ogóle kilka innych odpowiedzi ociera się również o kłamstwo. (np. "Soczewka skupia światło,ale w części aut z oryginalnymi xenonami także nie ma soczewki. Istotnym elementem jest granica światła i cienia na którą ma wpływ jakość przetwornicy, reflektor a także prawidłowo ustawiona ogniskowa w żarówce!" - ale jakoś państwo przemilczeli informację o ilości światła - czyli o dyrektywie UE, która nakazuje posiadać spryskiwacze i samopoziomowanie do źródeł światła emitujących powyżej 2000 lumenów)
Komentarz
-
Komentarz