Virtual Tuning

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OctaviaRS TDi
    Elegance
    • 2009
    • 771

lilo, crazy man ja rezerwuje zielony!!

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez OctaviaRS TDi
      lilo, crazy man ja rezerwuje zielony!!
      Spoko

Jak dobrze to w przyszłym tygodniu jadę po lakier na fele . Jak polakieruje to wrzucę fotki w moim wątku :szeroki_usmiech
      Daniel

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

lilo, sam lakierujesz? :shock:
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• lilo
          RS
          • 2006
          • 4315
          • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez misiek^wro
          lilo, sam lakierujesz?
          Tak i to już od wielu lat :szeroki_usmiech
          Daniel

Komentarz

• kamil92x
            Rider
            • 2010
            • 701
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Mógłby ktoś wrzucić napis OCTAVIA z O2FL??

Octavia ASZ/RS
            Jetta A5

Komentarz

• adamusiek
              L&K
              • 2009
              • 1123

a co myślicie o lakierowaniu proszkowym :?: jak coś to ja chyba na takie się zdecyduję

Komentarz

• mamaj12
                RS
                • 2009
                • 1956
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

adamusiek, a to nie jest podstawowa metoda lakierowania felg?
                Wszystkie przypadki zmiany koloru felg jakie znam są właśnie proszkowe.
                obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• mirek_p11
                  RS
                  • 2010
                  • 6630
                  • Volkswagen
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez adamusiek
                  a co myślicie o lakierowaniu proszkowym :?: jak coś to ja chyba na takie się zdecyduję
                  Jak lakierować felgi to tylko proszek, bo jest znacznie trwalszy, odpryski czy inne tego typu rzeczy nie są mu tak groźne jak przy normalnej farbie. Jak felga dostanie np. kamieniem to robi się milimetrowy odprysk, a w przypadku zwykłego lakieru odprysk będzie dużo większy. Minusem jest trochę mniejsza gama kolorów. Malowałem już proszkowo i byłem bardzo zadowolony.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                  Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                  Fotki

Komentarz

• lilo
                    RS
                    • 2006
                    • 4315
                    • Mercedes-Benz

mirek_p11, ma 100% racji powłoka proszkowa jest o wiele bardziej wytrzymała . Ja będę lakierował zwykłym samochodowym lakierem ale to ze względu na to że sam sobie je polakieruje
                    Daniel

Komentarz

• adamusiek
                      L&K
                      • 2009
                      • 1123

ok, dzięki za info tak myślałem, ale wolałem się upewnić :P

Komentarz

• seba210
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 233

Witam,

Wielka prośba o dwie wizualizacje z felgami rial como i org felg skody Lyra ...
                        Uwaga: oryginalne felgi (na zdjęciu z samochodem) to 17", a planuję zakup 16".

Z góry wielkie dzięki!
                        PS. próbowałem sam to jakoś sklecić w gimp ale poległem :roll:
                        Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• lilo
                          RS
                          • 2006
                          • 4315
                          • Mercedes-Benz

seba210, tu masz w realu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=465
                          Daniel

Komentarz

• seba210
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 233

lilo, Wielkie dzięki! Widzę, że to świeże fotki. Choć w sumie to chyba utwierdziłem się, że czarna felga do czarnego auta - to nie dla mnie.
                            Zresztą głównie chodzi mi o to żeby zobaczyć jak felga współgra z wysokością zawiechy w 4x4
                            PS. prośba uaktualniona 8)
                            Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                              Elegance
                              • 2009
                              • 771

seba210, do czego ma być to koło 16'', na zimę? Jeżeli chcesz zamienić 17'' na 16'' ze względu na komfort jazdy i wyższy profil opony na lato to zmień opony 225/45 na 225/50 - taki jaki montują w scoucie fabrycznie. (z tego co mi wiadomo wysokość scouta i octy z podniesionym zawiasem jest taka sama)
                              zmiana 17 na 16 (w zależności od opony jaką przewidujesz) przy wysokim zawiasie nie będzie dobrze wyglądać - jaka by ta felga nie była.

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

seba210, tu masz na Lyrach. Może nie jest to VT ale jakoś można to wyobrazić.

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• seba210
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 233

OctaviaRS TDi, Chcę przejśc na wyższy profil głównie ze względu dziury i związane z nimi niebezpieczeństwo uszkodzenia felgi i opony których jest znacząco więcej w okresie zimowo/wiosennym. Dodatkowo węższa opona powinna dać lepsze prowadzenie poza "odśnieżonym asfaltem". Nie mogę tego zreaizować pozostając przy 17" bo zwiększając wysokość opony musiał bym zwiększyć obwód koła. Wygląd jest dla mnie też ważny (stąd próba porównania różnych wzorów felg) ale funkcjonalność i bezpieczeństwo ponad wszystko.

Mihau, dzięki za foty. Kurde ta Lyra łudząco przypomina obecnego Pegasusa ... z jednej strony ten wzór mi się naprawdę podba, a zdrugiej przydała by się jakaś odmiana

Ciekawe jak wypadło by porównanie trwałości/wytrzymałości tej Lyry z Rial Como ...
                                  Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 771

seba210, możesz zwiększyć obwód koła bo powtarzam opona 225/50/r17 jest montowana w Scoucie i przy tym bym pozostał na lato. Poza tym jeżdżąc na oponach 225/45 i zmieniając je na 16 z oponami 205/55 zrobisz krok wstecz - to że będzie auto lepiej wybierać dziury to przyczepność ulegnie pogorszeniu, auto w zakrętach zacznie pływać etc. - a jak lubisz czasem przycisnąć (nie na prostej ale w zakrętach) to już nie będzie takiej frajdy ale bardziej nerwówka :P

Zima wiadomo 16 idealne rozwiązanie do tego opona 205/55 i jazda, ale ja zeszły sezon przejeździłem na zestawie 225/45/17 i nie uszkodziłem felgi - wszystko się da

Komentarz

• seba210
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 233

OctaviaRS TDi, IMO na precyzję prowadzenia największy wpływ ma wysokość opony wyrażona w mm.A przypominam, że tzw profil to nie jest wartość bezwzględna wyrażona w mm! Samochód na wysokiej oponie ma wyraźnie większą tendencję do "pływana".
                                      Szerokość oczywiście też jest ważna ale w warunkach zimowych zaleca się raczej węższe opony.
                                      Wracając do wysokości:
                                      205/55/R16 - wys: 112.75 mm, średnica 632 mm (rekomnendacja skody)
                                      225/50/R17 - wys: 112.5 mm, średnica 657 mm (+25mm, ~4%) (Twoja propozycja)
                                      Więc wysokości opon praktycznie identyczne. Tak więc zakładając 17" w proponowanym rozmiarze, raczej nic nie zyskam jeśli chodzi o trakcję, natomiast jest kilka minusów (zimą):
                                      - droższa opona (i felga w razie uszkodzenia)
                                      - większa szerokość: spalanie, słabsza trakcja na nie odśnieżonym

BTW lekki OT tutaj robimy, więc jeśli chcesz podyskutowac zapraszam np do mojego wątku
                                      Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• ary
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 634

seba210, co prawda to nie VT ale tu możesz poglądowo zerknąć
                                        O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• lukasz3112
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3607

Bardzo proszę o przymiarkę do mojego autka felg OZ vela:

Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Biszczu
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 5567

lukasz3112, poszukaj tutaj

Sklep z felgami aluminiowymi. Zobacz nowości i promocje. Skorzystaj z porad naszych ekspertów. Przymierz felgi na swoim pojeździe. Dostawa zawsze Gratis.

seba210, za pomocą w/w strony wygląda to tak:

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• lukasz3112
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3607

Biszczu, tam nie ma OZtów
                                              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• seba210
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 233

Biszczu, Dzięki Tak czy owak felgi (Rial Como) już zamówione, więc niebawem (po zmianie na zimówki) mogę wrzucić fotkę jak w wyglądają w realu.
                                                Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• Biszczu
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 5567

lukasz3112, to może będą na oficjalnej stronie OZ ?

seba210,
                                                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                                    Elegance
                                                    • 2009
                                                    • 771

Za tydzień przedstawię wam jak wyglądają Tomasony tn1 w odcieniu yellow green :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...