Tyle to wiem. Nigdy nie uważałem Motula za jakiś bdb olej. Poprzedni właściciel na nim jeździł. Polecicie jakiś zaufany sklep w którym kupię Ravenola? Na lejolej nie znalazłem nic z tej firmy. oryginalneoleje.pl to dobre źródło?
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Gość
-
Zamieszczone przez gruto Zobacz wpisKtoś tu napisał „ Eurola gdzie byś nie kupił będzie oryginalny „
Why ?
Pytam bo ja niewierny TomaszOstatnio edytowany przez Robert1; 44264.Silnik smaruje dobry HC & AR9100
Komentarz
-
-
rOBERTO795
Ano właśnie, parę fajnych olejów z VW 503.01 (HTHS min.3,5) na dobrych bazach w tych uturbionych VAG-ach robiło dobrą robotę,ale przy wydłużonych przebiegach wiadomo do czego to prowadziło...
Komentarz
-
-
U mnie w hurtowni namierzyłem olej MILLERS Motorsport CFS 5w40 NT+. Gość powiedział mi ,że ma dwie bańki po 5l. Niby nikt się tym nie interesuje i stoją u niego już od dłuższego czasu. Powiedział, że jeśli kupie dwie sztuki odda mi go po 250zł/szt. Sklep raczej pewny. Warto to lać do 1.8t? Z tego co widzę na allegro ten olej chodzi w granicach 290-320zł + kw. Niby dużo taniej niż normalnie ale jeśli Ravenol vst nie będzie w niczym gorszy przy cywilnej jeździe to chyba nie ma po co dopłacać.Ostatnio edytowany przez Randor; 47835.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisU mnie w hurtowni namierzyłem olej MILLERS Motorsport CFS 5w40 NT+. Gość powiedział mi ,że ma dwie bańki po 5l. Niby nikt się tym nie interesuje i stoją u niego już od dłuższego czasu. Powiedział, że jeśli kupie dwie sztuki odda mi go po 250zł/szt. Sklep raczej pewny. Warto to lać do 1.8t? Z tego co widzę na allegro ten olej chodzi w granicach 290-320zł + kw. Niby dużo taniej niż normalnie ale jeśli Ravenol vst nie będzie w niczym gorszy przy cywilnej jeździe to chyba nie ma po co dopłacać.
Ostatnio edytowany przez rOBERTO795; 5513.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Kurczę. To trochę często. Bez konkretnego upalania nie można przeciągnąć wymian do tych 7500km? Chyba bezsensu to lać w moim przypadku. Chcę maksymalnej ochrony (częste krótkie odcinki i niedogrzany motor) ale z drugiej strony auta często nie katuje. Ten Millers ma fajną lepkość na zimno. Większość 5w40 ma sporo wyższą.Ostatnio edytowany przez Randor; 47835.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisKurczę. To trochę często. Bez konkretnego upalania nie można przeciągnąć wymian do tych 7500km? Chyba bezsensu to lać w moim przypadku. Chcę maksymalnej ochrony (częste krótkie odcinki i niedogrzany motor) ale z drugiej strony auta często nie katuje. Ten Millers ma fajną lepkość na zimno. Większość 5w40 ma sporo wyższą.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Gość
Ja znów do Tridenta sie zraziłem.Raz zalałem i motor dziwnie na nich chodził. Od dłuższego czasu leje Helixa Ultra i jestem zadowolony.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisTo już chyba wolę Ravenola vst. Cena podobna a na papierze wygląda deko lepiej.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Jeżeli wstępnie idzie BG109, a potem do drugiej fazy czyszczenia AR 2300 (długi dystans) to po co lać drogi a tym bardziej racingowy olej? Zwykły HC na bogatym pakiecie z tym AR i po zmianie dopiero coś lepszego. Ten Millers z całej linii jest najlepszy ale to olej sportowy więc składniki są obliczone na wysoką ochronę ale na krótki dystans.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisJaką przewagę w trochę zjeżdżonym 1.8t ma 5w40 nad 0w40? Pytam bo jestem zielony w temacie. Jeśli mam lać koniecznie ten pierwszy to jakiej firmy oliwę wybrać, Meguin? W poprzedniej 2.8 30v po przejściu z 5w (LM Synthoil) na 0w (Penrite) doświadczyłem chyba samych plusów. Konsumpcja oleju nie wzrosła. Szczególnie napinacze łańcucha szybciej cichły po nocnym rozruchu. Taki Penrite ma praktycznie taką samą lepkość jak 5w40, bodaj 85 i 14,9.
To nie daj się wyprowadzić z właściwie obranej drogi Dobrze kombinujesz
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisU mnie w hurtowni namierzyłem olej MILLERS Motorsport CFS 5w40 NT+. Gość powiedział mi ,że ma dwie bańki po 5l. Niby nikt się tym nie interesuje i stoją u niego już od dłuższego czasu. Powiedział, że jeśli kupie dwie sztuki odda mi go po 250zł/szt. Sklep raczej pewny. Warto to lać do 1.8t? Z tego co widzę na allegro ten olej chodzi w granicach 290-320zł + kw. Niby dużo taniej niż normalnie ale jeśli Ravenol vst nie będzie w niczym gorszy przy cywilnej jeździe to chyba nie ma po co dopłacać.
Idź w strone Ravenol, Meguin 0W40 Za 300zł kupisz 10L świeżego
Ja za 108€ kupuję 20L 0W40Ostatnio edytowany przez leonn; 17008.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisZa przeterminowany reicingowy HC olej wydać 300zł za 5L
Tu masz VOA poprzednika:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisZawsze możesz kupić i sprawdzić ilu letni jest
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisI posłać do badania, które wykaże 100% PAO/Estry
Komentarz
-
-
Znalazłem Meguin'a w super cenie. Spytałem jaka jest data produkcji tego oleju. Jeśli do 2 lat to bym wziął ze dwie bańki. Może jutro odpiszą.
https://allegro.pl/olej-meguin-super...470412905.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795 Zobacz wpisBo papier jest cierpliwy. Millers nigdy na papierze dobrze nie wyglada- a rzeczywistosc to co innego.
Apropo Meguina 0W-40, moge potwierdzic, ze ilosc Zn jest w okolicach 1150-1200 ppm oraz jak w przypadku 5W-40 olej bazowy 100 % PAO. Lecz mimo wszystko jestem w trakcje organizacji analizy tego oleju, oprocz mnie jest jeszcze 6 userow z niemieckiego forum, aktualnie ustalamy formalnosci. Zostanie przebadany w tym samym laboratorium co 5W-40.
Komentarz
-
-
Samsung89 jeżeli się to potwierdzi to patrząc na ceny tego Meguina, w tej cenie?
Brać póki jest, bo jest okazyjnaOstatnio edytowany przez cytrynowiec; 38273.
Komentarz
-
-
Olej silnikowy Meguin Megol Super Leichtlauf Driver SAE 0W-40 5L to nowoczesny, w pełni syntetyczny olej silnikowy o niskim współczynniku tarcia.
tutaj alternatywa.
Pozostaje kwestia czy ten olej posiada Mo w pakiecie. Okaze, jak bedzie analiza, to ja przetlumacze i udostepnie na: http://www.oil-club.pl/
Komentarz
-
-
Randor na formu masz;
http://forum.octaviaclub.pl/forum/handel-i-usługi/ogłoszenia-komercyjne/14880-nowe-części-do-skodyOgłoszenia firm i osób prowadzących działalność zarobkową chcących zaprezentować swoje produkty i usługi.
Ogłoszenia firm i osób prowadzących działalność zarobkową chcących zaprezentować swoje produkty i usługi.
Zapytaj czy mają w ofercie i za ile
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Samsung89 Zobacz wpistutaj alternatywa.
Komentarz
-
Komentarz