Przymierzam się do zakupu O2 o VIN TMBGE21Z362270815. Jak dla mnie 35 kPLN to bardzo dużo i nie chcę umoczyć
Podobno to auto z Włoch serwisowane stale w tym samym salonie. Ostatni przegląd przy 150kkm dnia 13.10.2010. Czy mógłby któryś z szacownych kolegów potwierdzić te dane i napisać coś o historii auta (jeśli takowa jest dostępna)?
Jeszcze jedno. Obecny właściciel twierdzi, że auto ma 6 poduszek, ale z dekodera VIN wychodzi, że 4.
Druga sprawa, to auto ma spryskiwacze reflektorów ale nie ma xenonów -dziwne?
LeszekK, spryski mozna bylo sobie zamowic mimo braku xenow, a wersja Elegance i wyzsze mialy spryski w standarcie. Ten Twoj to wlasnie Elegance i ma 4 poduszki, koles bredzi
Ponowię, takżee powyższą prośbę. Kupiłem O1 pare dni temu i z dokumentów którymi zostałem obdarzony pozostaje jedynie dowód rejestracyjny. Wynika z niego, iż auto zostało sprowadzone w 2005r chyba ze Szwajcarii (stara naklejka na szybie o następnym badaniu tech ) i pozostawało w jednych rękach do tej pory. Win mego nabytku to:
Dzięki za link, ale dziś mój patefon chodzi jak kierat z kosą w trybach! Tygodniowe siedzenie z łbem w ekranie wyczyściło mi limit skutecznie. Co do RS to zapewne masz rację a ja napisałem tak prawdę mówiąc "na bolka oko", będąc nieświadom czynu swego i jego skutkiem! Wybacz , więc proszę a jak tylko da radę to zmażę swą indolencję w temacie!
Pozdrawiam!
[ Dodano: Sob 01 Sty, 11 18:53 ]
marbab!
Przemielił mi wreszcie ten link i oto efekty:
The VIN is valid.
TMBBL21U6Y2309419 Code Description
Model name: 1U Skoda Octavia (Tour)
Equipment level and body type: B Elegance (SLX), sedan (5 doors)
Engine: L 1.8 MPI 20V turbo, petrol 110 kW (150 PS) @ 5700 rev., 210 Nm @ 1750..4600 rev., DOHC, EU2/D3,D4* (EU3-EU4*)
Engine codes possible: AGU, ARX, ARZ, AUM
Model Year: Y 2000
Airbag configuration: 2 2 front, 2 side (in seats)
Producing factory: 2 Mladá Boleslav (Czech Republic)
Country of manufacturer: TM Europe, Czech Republic
Name of manufacturer: B Skoda Auto a. s.
Validity code: 6 6
Body serial number: 309419
Jednak oznaczenie silnika jest nieco enigmatyczne. Zakładam, że model 2000 ma oznaczenie literowe AGU a w latach następnych były kolejne. W ankiecie np. nie ma takiego oznaczenia silnika tj. 1.8 MPI 20V turbo a znaczenia liter MPI mogę tylko się domyślać choć i tak nie ma gwarancji czy dobrze.
Teraz problemem pozostaje odkodowanie wyposażenia bo orginalnej nalepki w bagażniku nie mogę znaleść Tym czasem pusty jak dzwonek, nie pojadę do serwisu, by to z czytali przez "cycka" czytaj gniazda serwisowego i nie wiem co w tej czarnej "bombie" siedzi. Może, nawet i już tyka, a jam nieświadom :shock:
Od kilku tygodni śledzę forum, ponieważ zamierzam stać się szczęśliwym posiadaczem Octavii
W środę jadę kupić upatrzone autko, dlatego mam prośbę czy mógłby mi ktoś z kolegów sprawdzić historię serwisowania auta po VIN?
Może, być pomyłka w pozycjach:
19- może być UL1,U11
30- może być 813,L18,L1B
31- może być 1QE
Wynika to z tego, iż naklejka jest trochę pomarszczona, (czyżby czarna robiła za ponton?),choć, zdecydowanie nie żółta a nosząca znamię upływającego czasu (zupełnie jak każda kobitka).
3AF: prawe boczne lusterko: convex, elektrycznie sterowane i podgrzewane
1KP: tarcze hamulcowe, ty�
6FB: malowane pod kolor nadwozia boczne lusterko wyko�czones
1AH: electronic differential lock (EDL)
3FA: bez roof insert (standard roof)
1N6: wspomaganie kierownicy
1NL: covers for aluminiowe felgi
H6S: opony 195/65 R 15 V
4UE: airbag f. driver a. front seat passenger
4R4: elektrycznie sterowane szyby z comfort operation andcircuit breaker
3NW: tylna kanapa bench/backrest, split folding z center pod�okietnik
3QT: 3-punktowe pasy bezpiecze�stwa z tensioner and h8 adjustment, front
4X1: boczna poduszka powietrzna front
4A3: seat heater for front seats separately controlled
8L3: roof antenna
U1L: licznik w/ km/h speedometer, clock, tachometer and special color trim
7AA: electronic vehicle immobilization device
8CD: speedometer sensor z seal (electronic speedometer sensor)
6YO: Nie znaleziono
9AK: Climatronic z impact pressure control free of cfc
8RM: 8 g�o�niki (pasywne)
7QO: Nie znaleziono
8AA: bez radio
8QJ: key for locking system z remote control
8XO: Nie znaleziono
4K3: centralny zamek na pilota operated z wewn�trz and safe securing
L13: prze�wit zawieszenia 13
1QF: special plates/stickers safety certificates for South Africa
[ Dodano: Nie 02 Sty, 11 12:01 ]
3DS: zimowe opony 155/80 R 13 ze stalowymi felgami 5J x 13, bez cover
Trochę mi się rozjaśniło. Właśnie mój patefon wypluł mi angielską wersję gdzie odcyfrowało wszystkie kody? Teraz postaram się uzupełnić to co ty ustaliłeś.
sprawdziłem już u znajomego ten numer VIN i się okazuje ze nie ma historii serwisowania w systemie. A w książce serwisowej są wpisy.
Czy to znaczy że ksiązka podrobiona?
[ Dodano: Pią 07 Sty, 11 20:45 ] Le-Ce,
Sprawdzając samochody za pomocą tego linku dostajecie standardowe wyposażenie dla danego modelu.
Jeżeli zamawiający domawiał sobie wyposażenie to te oznaczenia z tego linku nie będą poprawne.
Jedyne żródło to dane z systemu serwisowego lub produkcyjnego.
W przypadku pytań pisać na PW
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
przymierzam się do zakupu Octavki 1.9 TDI. Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozkodowaniu nr VIN, chodzi mi o wyposażenie i jeżeli to możliwe to również o historię serwisową.
VIN: TMBBP21U232689601
jeśli by można kogoś prosić o sprawdzenie historii serwisowych tych samochodów:
-TMBGB61Z382064915
-TMBGB61ZX82063776
-TMBHB21Z882060372
-TMBHB21Z072101267
-TMBHB21Z572125886
Komentarz