Zamieszczone przez slawek31113
VIN
Zwiń
X
-
©koda Octavia II Combi Classic/Ambiente/Elegance/L&K/4x4/Scout/RS N1 1.4 TSI 90kw
model year 2011, production number 082193
light utility vehicle, production plant Mladá Boleslav (CZ)
The entered VIN is valid!
To są dane które podaje mi ten dekoder. Hm... trochę dziwne, ponieważ ja mam lifta elegance...OII 1,4 TSI CAXA blekmiedzik
Komentarz
-
-
To może ja się tu wypowiem.
Przy wpisach trudno określić co chcecie wiedzieć.
Rozkodowanie numerów VIN to nie problem bo kolejne cyfry z początku oznaczają wyposażenie samochodu i tak działają VIN dekodery. Dodatkowe informacje to data produkcji kolor i data produkcji. Te informacje też są do wyciągnięcia dla każdego za pomocą linków, które są umieszczone nawet w tym wątku.
Dlatego powielanie informacji, które można samemu sprawdzić wydaje mi się zbędne.
Ważne aby sprecyzować co chcecie wiedzieć na temat samochodu a czego nie ma w VIN dekoderach.
Dostęp do danych serwisowych i przebiegu jest chroniony i do tego oficjalnie płatny. Jak wiecie ASO też sobie za to nieźle żądają.
Samochody zamawiane na rynek polski i tu serwisowane bardzo rzadko posiadają wpisy serwisowe wpisywane do centralnego rejestru. Przeważnie zapisywane są w wewnętrznym systemie SAP.
Co innego z autami sprowadzanymi np z Niemiec. Tam auta wprowadzane są do centralnego rejestru.
Jeżeli jesteście zainteresowani historią samochodu to piszcie na PRIV.
informuję jednak, że tego typu usługa jest płatna.
Do 31.12.2010 było to możliwe w ramach promocji Skody w Czechach bezpłatnie.
Dlatego bez problemów w tym czasie udzielałem informacji.
Nie chce aby Administratorzy potraktowali tego posta jako reklamę. Chciałem odpowiedzieć w tym wątku dlaczego brakuje odpowiedzi na Wasze zapytania dotyczące numerów VIN.
Wszystkich zainteresowanych, którzy mają jeszcze pytania zapraszam na PRIV.
W przypadku pytań o wyposażenie jestem w stanie pomóc na forum. Proszę jednak precyzyjnie wpisywać posty tak abym wiedział jaka informacja jest Wam potrzebna.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawek31113Zamieszczone przez kecajnapisz mi vin to powiem co co to za auto
Auto wydane klientowi 31.01.2011Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajZamieszczone przez slawek31113Zamieszczone przez kecajnapisz mi vin to powiem co co to za auto
Auto wydane klientowi 31.01.2011OII 1,4 TSI CAXA blekmiedzik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawek31113Zamieszczone przez kecajslawek31113, nie mam właczonego systemu, ale to byl albo listopad albo grudzzień 2010
07.12.2010
[ Dodano: Pon 09 Maj, 11 15:55 ]
Zamieszczone przez janusz101kecaj, Bardzo uprzejmie proszę o numer modułu kierownicy (czy obsłuży tempomat?) tego auta TMBDA21Z4B2081289Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajslawek31113 napisał/a:
kecaj napisał/a:
slawek31113, nie mam właczonego systemu, ale to byl albo listopad albo grudzzień 2010
Dzieki, ale jakbys przy okazji mogł to sprawdzic... to wazne, wlasnie czy grudzien, czy listopad.
\
07.12.2010OII 1,4 TSI CAXA blekmiedzik
Komentarz
-
Komentarz