Jakie wycieraczki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

poszukuje jakichs tanich wycieraczek, abym mogl je zmieniac czesciej, bo doszedlem do wniosu ze te drogie i tak po zimie sa do wyrzucenia. Najtansze marketowe nawet by wystarczyly, ale niestety jest znimi taki problem, ze w zimie plastik potrafi sie odksztalcic i po prostu sie rozpadaja. Jest tez czesto problem z mocowaniami, ktore po prostu nie pasuja, albo pasuja ale slabo trzymaja i wycieraczka sie obluzowuje.
    Mozecie cos polecic? Myslalem tez nad zmiana samych gumek, ale ciezko dobrac takie zeby idealnie pasowaly i po pewnym czasie sie wysuwaja.

Komentarz

• iwanowicz
      Drive
      • 2009
      • 48

Od siebie z tańszych moge polecić pióra niemieckiej firmy ALCA, ja w sklepie zapłaciłem coś około 25 zł za dwie, używam juz 2-gi miesiąc mięciutko chodzą i żadnych problemów.

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14909
        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Marx
        ze te drogie i tak po zimie sa do wyrzucenia
        bo nie można ich szorować po lodzie - a nie zawsze chce się odmrozić szybę, tylko spryskiwacz i sru po lodzie. Wiem bo sam tak mam.
        pozdrawiam - Darek
        ​​

Komentarz

• jarojaro1973
          Drive
          • 2009
          • 53

Zamieszczone przez iwanowicz
          Od siebie z tańszych moge polecić pióra niemieckiej firmy ALCA, ja w sklepie zapłaciłem coś około 25 zł za dwie, używam juz 2-gi miesiąc mięciutko chodzą i żadnych problemów.
          Potwierdzam. Też mam te wycieraczki, po 9,50 PLN za sztukę i po prawie 3 miesiącach jeszcze dają radę. a jak się "skończą" to i nie żal wyrzucić za tą kasę....
          Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm

Komentarz

• mirper
            Drive
            • 2010
            • 87

Zamieszczone przez Dijkstra
            Zamieszczone przez mikser78
            Ostatnio kupiłem komplet strunowych firmy Dipp za 33zł komplet. Poprzednio miałem Valeo i padły mi po 5 miesiącach a zapłaciłem za nie 80 zł. Dla mnie Dippy są rewelacyjne, ciche i zbierają bardzo dobrze.
            ja tez qpilem dippy i prawa zbierala super, a lewa.. no cos... na jej srodku pozostawiala 5cm smuge wody (dokladnie na wysokosci oczow). wymienilem 3 komplety i za kazdym razem to samo...
            niestety potwierdzam problemy
            zakupiłem komplet Dipp'ów, z tym, że u mnie to prawa w połowie nie ma styku z szybą...
            lewa jest ok

więcej nie kupię
            pozdro

Komentarz

• makog
              Rider
              • 2010
              • 345

Ja wczoraj kupilem orginaly, dalem 70 zl , z wskaznikiem zuzycia, dodtkowa lewa tzn od strony kierowcy z taki dociskiem, niewiem dokladnie jak to nazwac, zobaczymy jak beda sie sprawowaly.

widac to na zalaczonej fotce.
              http://www.wimeb.markomp.net
              Już nie moja Skodzina
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952

Komentarz

• Jacek Wo.
                Ambiente
                • 2010
                • 221

Zamieszczone przez Marx
                poszukuje jakichs tanich wycieraczek, abym mogl je zmieniac czesciej, bo doszedlem do wniosu ze te drogie i tak po zimie sa do wyrzucenia. Najtansze marketowe nawet by wystarczyly, ale niestety jest znimi taki problem, ze w zimie plastik potrafi sie odksztalcic i po prostu sie rozpadaja. Jest tez czesto problem z mocowaniami, ktore po prostu nie pasuja, albo pasuja ale slabo trzymaja i wycieraczka sie obluzowuje.
                Mozecie cos polecic? Myslalem tez nad zmiana samych gumek, ale ciezko dobrac takie zeby idealnie pasowaly i po pewnym czasie sie wysuwaja.
                Ja zmieniam wycieraczki dość często, bo nienawidzę jak mi mażą lub piszczą ...
                W Octavi pierwsze oryginały wytrzymały jakieś 3 miesiące - 10 tys. km
                Kupiłem na próbę "płaskie" z Norauto pod szyldem "Norauto" za ca. 25 PLN /szt - wyrzuciłem po 2 dniach i wróciłem do ori. Oprócz tego, że strasznie piszczały, to prawa odstawała od szyby na zewnetrznym odcinku ca. 5 cm.
                Nie sprawdzałem płaskich firmówek typu Valeo, bo gdzieś wyczytałem, że najpierw trzeba założyć ramiona od Golfa (podobno mają inne wygięcie?), bo inaczej i tak prawa odstaje ...

Ale z ciekawości zainwestowałem 2 x 9,99 za wycieraczki "plaskie" z Biedronki - jestem w szoku:
                nie piszcza
                nie mażą
                dobrze zbierają (nie testowane jeszcze tylko przy szybszej jeździe na autostradzie)
                prawa przylega praktycznie cała (leciutko odstaje może ostatnie 1,5 cm)

Lewa 21" (530 mm) , prawa 19" (475 mm)

Komentarz

• Zawsze Valeo i nigdy mnie nie zawiodły

(nie trzeba ich wyrzucac , dlugo służą - to jest moim zdaniem oszczędność ...)

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14909
                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez PI0TR
                    Zawsze Valeo i nigdy mnie nie zawiodły
                    ja tez przez 4 lata miałem tylko ori Valeo i były OKI. Potem z ciekawości kupiłem Bosch Aerotwin - są całkiem niezłe.
                    pozdrawiam - Darek
                    ​​

Komentarz

• Strzała
                      Drive
                      • 2008
                      • 41

Jacek Wo., jeśli jeszcze są te wycieraczki w Biedronce to zaryzykuję u sprawdzę je skoro piszesz że niezłe 8)

Do tej pory używałem Motgumów tych zwykłych i też złego słowa nie mogę powiedzieć. Po ponad roku użytkowania dalej nie piszczą nic, jedynie ta od pasażera trochę zaczęła rozmazywać więc je wymienię chociaż ta od kierowcy dalej zbiera super.

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

a gdzie te valeo wycieraczki do O2 (dwie przednie) mozna kupic w 3miescie? bo wlasnie musze wymienic bo dotychczasowe juz sie powoli koncza...
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Ja kupowalem w 'Norauto' kolo Auchan'a w Gdansku. Tam zawsze byly Valeo.
                          Jest tabela na stoisku i mozna wszystko dobrac, ale najlepiej sobie najpierw
                          poszukac na internecie aktualnie produkowanych i dostepnych modeli, oznaczen itd.
                          A moze juz wyszlo cos nowego (i lepszego)?

Jesli sa jakies inne sklepy prowadzace Valeo (blizej Gdyni) to z checia sie dowiem
                          ale ceny podejrzewam sa wszedzie podobne (czyli nienajnizsze...)

Komentarz

• BenRhod
                            Classic
                            • 2008
                            • 35

Zamieszczone przez Nexus6
                            leszekmw, ćwiczyłem Championy przez jeden sezon, po wymianie na Bosch Aero wiem jedno - nigdy więcej Championa (produkty tej firmy troche zeszły z jakości w ciągu ostatnich lat) :evil:
                            Co sądzicie o championach? Ostatnio w rozmowie z osobą, która je używa usłyszałem bardzo dobrą opinię. Powyższy post jest z 2006 r. więc może się zmieniło coś?

Komentarz

• pablo2374
                              Drive
                              • 2011
                              • 76

BenRhod, no w tej chwili ja używam championów, ale jak się one sprawują podczas jazdy powyżej 100km/h to trudno powiedzieć gdyż nie jechałem jeszcze w deszczu, na postoju to faktycznie ładnie zbierają

Komentarz

• Karql
                                L&K
                                • 2010
                                • 1124

Jak kupowaliście wycieraczki Boscha AreoTwin to w jakim kraju były produkowane?
                                Mi przyszły Made in China :cry:

One też dadzą radę? Bo jak nie to po raz kolejny się przekonałem, że jak się chce zaoszczędzić to płaci się dwa razy...
                                Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• firmek
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 477

Karql, moje chyba w Belgi, w kazdym razie gdzies w Europie, nie w Chinach - sprawdzalem bo kupowalem w supermarkecie gdzie wiekszosc wycieraczek byla made in China. Nie pamietam tez ile dokladnie dalem, chyba cos okolo 80zl.
                                  Pytanie czy robi to roznice? Wycieraczki zle dzialaja? Wiele firm ma produkcje w Chinach i niestety musimy sie do tego przyzwyczaic. Nie zawsze oznacza to tez gorsza jakosc. Inna sprawa jesli dostales podróby.

Komentarz

• Karql
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1124

Zamieszczone przez firmek
                                    Karql, moje chyba w Belgi, w kazdym razie gdzies w Europie, nie w Chinach - sprawdzalem bo kupowalem w supermarkecie gdzie wiekszosc wycieraczek byla made in China. Nie pamietam tez ile dokladnie dalem, chyba cos okolo 80zl.
                                    Pytanie czy robi to roznice? Wycieraczki zle dzialaja? Wiele firm ma produkcje w chinach i niestety musimy sie do tego przyzwyczaic. Nie zawsze oznacza to tez gorsza jakosc. Inna sprawa jesli dostales podróby.
                                    Dzisiaj mi przyszły więc jeszcze nie wiem Czytałem gdzieś, że bosch przenosi produkcje do chin i jakość spada...
                                    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• kiki
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 359

nie wiem czy ktoś to wcześniej pokazywał ale patrzcie

cena niska więc zawsze można wytestować czy działa

Komentarz

• Rok z Bagien
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1172

No bomba.

Tak jak i pół tysiąca negatywnych komentarzy usera.....

Komentarz

• kiki
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 359

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                                          No bomba.

Tak jak i pół tysiąca negatywnych komentarzy usera.....
                                          oj tam oj tam :P
                                          po prostu nieuczciwa konkurencja :diabelski_usmiech

Komentarz

• Biszczu
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 5567

warto zainwestować w takie wycieraczki?
                                            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• likoss
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 753
                                              • Superb II combi (3T5)

ja tez musze zmienic a te co pokazales sa tanie hm ok 19 E u mnie w Düss. w skodzie chca 32 E
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                              http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• Biszczu
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 5567

19 x 4 z groszami wychodzi ok 80 plnów czyli cena taka sama
                                                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• chrzan84
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 10

mi najbardziej pasują orginały. Bosh nie zbierał dokładnie po stronie pasażera. nie dociskał na końcu.[/list]

[ Dodano: Pią 15 Lip, 11 21:02 ]
                                                  http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-...709063215.html z tymi wlasnie byl problem. orginal zbiera tak samo i idealnie pasuje.

Komentarz

• adym
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 179

..ale Boscha tez montowano oryginalnie, jak takie miałem fabrycznie i jeździłem 1,5 roku :P Teraz mam założone Valeo X-trim i jakościowo IMHO ta sama półka.

Komentarz

Pracuję...