No to widzę, że w niektórych miejscach ceny iście światowe... (u mnie też coraz gorzej, 40 -50 zł) szkoda, że jakość i podejście do klienta leży. Lepiej kupić sobie drugie felgi, raz zapłacić i mieć drugi komplet kół. Przekładać koła samemu. Zajmuje to ok 40 min. ale przy okazji zobaczymy jak hamulce się mają, opony się tak nie niszczą i nie mamy poczucia, że nas wycyganili.A poza tym nikt nie zadba o nasze mienie tak jak my sami. Nikt nie zabierze się do antyzłodziejki kluczem pneumatycznym. Nikt nie postawi zdjętego koła pionowo i nie dopuści by to koło się przewróciło i porysowało. Nikt nie będzie usiłował czyścic felgi szczotą drucianą. Czasem trafi się palant, który na nasze piękne alufelgi chce nabijać młotem zwykłe ciężarki do felg stalowych. Od czasu do czasu tylko pojechać i wyważyć (15-20zł)
Wymiana opon - ile płacicie?
Zwiń
X
-
Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
-
-
Ja od wielu lat zmieniam i przechowuję koła w Novax'ie na Madziarskiej (Poznań). Za wymianę całych kół alu->stal wraz z przechowaniem i ubezpieczeniem felg i opon 259zł minus 10% za 'staż'. Cena wysoka nie powiem ale jak chciałem znaleźć dobry punkt to ceny były podobne. W ASO Sunny zmiana kół ~100zł + 150zł przechowanie czyli wychodzi na jedno. W garażu trzymać nie chcę bo mi szkoda miejsca. Z kolei punkty zmiany opon zlokalizowane w jakichś warsztatach albo przydomowe itp. nie oferują ubezpieczenia kół i opon. A jak zobaczyłem jak są przechowywane to już w ogóle mi się odechciało.
Czy ktoś z Was zna może godne polecenia miejsce w Poznaniu (najlepiej północna część) albo w okolicach Suchego Lasu gdzie można zmienić i przechowywać koła (oraz możliwość ubezpieczenia)?.
Komentarz
-
-
Warszawa
39plnkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Mechanik 300m ode mnie (10 km do Krakowa).
14 stalówki, przełożenie opon na felgach i wyważenie - 40
15 stalówki, przełożenie opon na felgach i wyważenie - 50
15 alu, jw, - 50
16 alu, jw, - 60
+5 za każdy wentyl jeśli się wymienia
W samym KR, miałem zakład obok osiedla, co za 50 robił przekładkę na 14 stalowych + 5 za wentyl.
Najdrożej zapłaciłem swego czasu w serwisie opon w KR na ul. Bociana (Point S).
Zawsze u nich robiłem mechanikę, więc pomyślałem że jako stały klient itp, sprawdzę jak u nich z oponami.
15 stalowe, przekładka, mycie kół przed wyważeniem, oddzielne folie na każdą oponę - 100 za cały zabieg. Z oponami już u nich nie byłem, mimo że mechanikę robiłem dalej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zepter00Przekładać koła samemu. Zajmuje to ok 40 min. ale przy okazji zobaczymy jak hamulce się mają, opony się tak nie niszczą i nie mamy poczucia, że nas wycyganili.A poza tym nikt nie zadba o nasze mienie tak jak my sami. Nikt nie zabierze się do antyzłodziejki kluczem pneumatycznym. Nikt nie postawi zdjętego koła pionowo i nie dopuści by to koło się przewróciło i porysowałoZamieszczone przez MihauMnie kosztowało 3 piwa i 30/40 minut roboty
Drugi komplet kół to jednak mega zaleta.
Zamieszczone przez rowerekW garażu trzymać nie chcę bo mi szkoda miejsca
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolzepter00 napisał/a:
Przekładać koła samemu. Zajmuje to ok 40 min. ale przy okazji zobaczymy jak hamulce się mają, opony się tak nie niszczą i nie mamy poczucia, że nas wycyganili.A poza tym nikt nie zadba o nasze mienie tak jak my sami. Nikt nie zabierze się do antyzłodziejki kluczem pneumatycznym. Nikt nie postawi zdjętego koła pionowo i nie dopuści by to koło się przewróciło i porysowało
Mihau napisał/a:
Mnie kosztowało 3 piwa i 30/40 minut roboty
i o to chodzi
Popieram. sam też tak robię i to jest najlepsze rozwiązanie. A kasę za wymianę i przetrzymywanie kół/opon można przepićAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Ja zapłaciłem w Sztumie za wyważenie 8 stalowych kół - 26 zł. 4 stalówki do Fabii (14 cali) i 4 stalówki do Octavii (15 cali) Przekładałem sam, zajęło mi to jakieś 40 minut na każdy samochód.Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez zepter00Przekładać koła samemu. Zajmuje to ok 40 min. ale przy okazji zobaczymy jak hamulce się mają, opony się tak nie niszczą i nie mamy poczucia, że nas wycyganili.A poza tym nikt nie zadba o nasze mienie tak jak my sami. Nikt nie zabierze się do antyzłodziejki kluczem pneumatycznym. Nikt nie postawi zdjętego koła pionowo i nie dopuści by to koło się przewróciło i porysowałoZamieszczone przez MihauMnie kosztowało 3 piwa i 30/40 minut roboty
Zamieszczone przez rowerekW garażu trzymać nie chcę bo mi szkoda miejsca
ObrazekVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
pskosz, aaa Ty , ale taki układ się nie liczy Stefciu :diabelski_usmiech
Za za obleczenie stalówek u siebie na wsi dałem 40 PLN, a później to już tak jak Mihau, napisał , pianka + klucz w dłoń i jazda :szeroki_usmiechobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
wyważenie jak trzeba, kiedy biją koła, a tak tylko sprawdzenie ciśnienia i już
przy zdejmowaniu czyścimy i myjemy i niech leżą i jeść nie wołają->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz