system start stop - pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • parasite
    L&K
    • 2011
    • 1368

Zamieszczone przez Agamek12
    jak i na trasie (konia z rzędem temu kto udowodni, że ten system faktycznie w trasie może się włączyć)...
    Może jak jedziesz z górki to się silnik wyłącza :P razem ze wspomaganiem hamulca. Taki żarcik producenta :diabelski_usmiech
    AGR 112KM, 232Nm
    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Garret
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1196
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

bo tu chodzi o to, by producent mógł sie pochwalic niższą emisją CO2 - testowaną w warunkach laboratoryjnych :P
      Garret

-----------
      Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Ja w Pugu 308 SW miałem różnice w spalaniu na poziomie 1 litra w silniku 1,6HDI w Wawie, fakt że tutaj ASS działą już w momencie gdy samochód toczy się na luzie 30km/h.

Dodam tutaj, że jak będziemy chcieli korzystać z systemów wymagających pracy silnika to układ ASS przerwie działanie lub nie zadziała

W Fordach z doświadczenia wiem, że system jest wybredny i nie zawsze gasi silnik. Ostre grzanie, częste zatrzymania lub niskie temperatury dezaktywują ASS.
        Adam

Komentarz

• tomikt
          Rider
          • 2007
          • 391

a propos klimy
          żeby chłodzić sprężarka chodzić musi non stop
          jak wyłączysz silnik to sprężarka się także wyłączy

no i musi sie wentylacja auta wyłączyć/przełączyć na recyrkulację , bo przy wydajności wentylatora byłaby temperatura zewnętrzna w środku już po chwili
          ech...
          TomikT

Komentarz

Pracuję...