tadfi moja kasa i dane doszły? kiedy wysyłasz?
Czynnosci serwisowe w ASO
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Nexus6pedros, ASO ma obowiazek zdjac z Ciebie haracz za pieczatke wbita do ksiazki serwisowej - na tym koncza sie ich obowiazki :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez pedrosco bedzie cenniejsze dla nastepnego nabywcy :szeroki_usmiech ?
Ale wracajac do pytania czy ASO robis jakie dodatkowe czarymary by miec pewnosc ze przeglad jest kompleksowo robiony?
Komentarz
-
-
niestety
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 17:47 ]
jest tak, prawie wszyscy serwisują w okresie gwarancji.
po gwarancji przytłaczająca większość serwisuje poza ASO a ci co zostają w ASO i tak tam samochodu nie "serwisują" tylko zbierają pieczątki za okresowe wymiany oleju a jakiekolwiek czynności serwisowe wykonują tam gdzie jest NAJTANIEJ, no ale co zrobiszsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaniestety
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 17:47 ]
jest tak, prawie wszyscy serwisują w okresie gwarancji.
po gwarancji przytłaczająca większość serwisuje poza ASO a ci co zostają w ASO i tak tam samochodu nie "serwisują" tylko zbierają pieczątki za okresowe wymiany oleju a jakiekolwiek czynności serwisowe wykonują tam gdzie jest NAJTANIEJ, no ale co zrobisz
Ale wzamian
- stosuje najlepsze oleje [ naprawde syth.]
- robie to czesciej niz trzeba
- stosuje najlepsze filtry
- sprawdzam wielokrotnie i b. Dokladnie poprawnosc montazu filtrow
- przesmarowuje smarami zamki zawiasy
- skanuje w poszukiwaniu bledow "komputer"
- uzywam najlepszych materialow eksploatacyjnych drozszych niz oryginaly w sieci
Itp
I mam uwaga TANIEJ niz w ASO. Czy zatem mam gorsze auto ktore dopieszcza aso?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosCzy zatem mam gorsze auto ktore dopieszcza aso?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krisoctavjak kupiłeś nowe Auto to musisz płacić haracz tj pieczątką potwierdzająca przegląd musi być droga tanio kupujesz w salonie to płać później znana zasada od lat zawsze ktoś musi cierpieć czyt. klienta
Komentarz
-
-
i nie czuje sie zobowiazany pijac kawy za 750brutto
Natomiast w temacie, to zawsze zastanawiało mnie dlaczego na protokole odbioru jest zaznaczone x - mycie samochodu. Nigdy się o to nie dopominałem bo jak znam życie pewno by jeszcze porysowali przy myciu ... :diabelski_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixi nie czuje sie zobowiazany pijac kawy za 750brutto
Natomiast w temacie, to zawsze zastanawiało mnie dlaczego na protokole odbioru jest zaznaczone x - mycie samochodu. Nigdy się o to nie dopominałem bo jak znam życie pewno by jeszcze porysowali przy myciu ... :diabelski_usmiech
Myja ladnie, nie powiem ale co z tego.
Ale trzeba pilnowac bo czasami myja na papierze tylko
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 19:04 ]
Zamieszczone przez szkodaphrix, to mycie to jest podstawa, dzięki temu każdy jest taki zajebiście zadowolony, że mu jeszcze "gratis" furę umyli
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 19:09 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez pedrosCzy zatem mam gorsze auto ktore dopieszcza aso?
Ale masz racje.... malo kto doceni
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixTy to za te 750 PLN można dostać jeszcze kawę
phrix,
szkoda,
Ja tam wolę żeby w ASO Skody mi już więcej auta nie myli za free, zrobili to dwa razy jak do tej pory i mogę powiedzieć, że upaplali mi auto, a nie umyli :twisted:
W ASO Renault idzie im lepiej mycie, raz to nie mogłem poznać auta , tak wypucowali.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosWrocmy do tematu czy ASO robi cos extra - ma ktos ta tajemna wiedze?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosWrocmy do tematu czy ASO robi cos extra - ma ktos ta tajemna wiedze?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez pedrosWrocmy do tematu czy ASO robi cos extra - ma ktos ta tajemna wiedze?
Przypomina mi sie sytuacja jak mi filtr benzyny wymienili - przez 2 kkm smierdzialo bena ale bylem zbyt mobilny by podjechac. W ASO powiedzieli ze uwaga
Obluzowala sie obejma na wezyku. [ jestem przekonany ze kosmici mi grzebali w nocy w silniku, ich podnieca zapach benzyny zwlaszcza 95]
Usterka usunieta uwaga - nieodplatnie na gwarancji - szczescirz jestem!
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 20:40 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez pedrosWrocmy do tematu czy ASO robi cos extra - ma ktos ta tajemna wiedze?
O to mi chodzi by sobie samemu popsikac, posmarowac bo czasami ASO ma taki ruch ze pominie wymienic olej [ u kolegi w firmie we flocie, zaznaczony filtr oleju, olej syf z benzyna na bagnecie]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw sytuacji, którą mamy na rynku używek, to jak nie trafisz jakiegoś pojebańca z forum to nikt Ci w takie bajki nie uwierzy, gwarantuję
ps. Z nowa octa pojade na max 2 przeglady coby miec ta gwar i tylko z wlasnym olejem, niektorzy jak malo jezdza to na przegladzie i tak beda tylko 1.
Komentarz
-
-
I tu może nasuwać się myśl o alternatywnym serwisowaniu auta ( po okresie gwarancyjnym ) dla zbierania pieczątek w książce przeglądów (dla ewentualnego nowego właściciela) np. w stacjach szybkiej obsługi Norauto, Kwik-Fit lub innych. Może przeglądy w tych stacjach będą lepiej wykonywane od ASO.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
pedros, wiem jedno, że od ASO Skody oprócz, tak jak piszesz - odessania i wymiany filtrów, trzeba sie wszystkiego domagać. Pamiętam jak ASO Daewoo sama smarowała zamki drzwiowe - byłem wtedy zszokowany. Skoda ma to w niestety. może klient nie zauważy
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 21:37 ]
Zamieszczone przez szkodaale jak extra, nie sądzę, powinni robić wszystko wg. punktów dla danego przeglądupozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadopedros, wiem jedno, że od ASO Skody oprócz, tak jak piszesz - odessania i wymiany filtrów, trzeba sie wszystkiego domagać. Pamiętam jak ASO Daewoo sama smarowała zamki drzwiowe - byłem wtedy zszokowany. Skoda ma to w niestety. może klient nie zauważy
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 21:37 ]
Zamieszczone przez szkodaale jak extra, nie sądzę, powinni robić wszystko wg. punktów dla danego przeglądu
Zeby byla jasnosc: Sa rowniez bardzo porzadni pracownicy, ktorzy ratuja cala opinie - niestety ich jest b. Malo. I to jest loteria gdzie sa....
Wierzcie mi - jakbym mial sprawdzonego czlowieka w ASO to w ciemno!!!!!!!! Ale tak nie jest i nie mam niesty
Komentarz
-
-
z tym odchaczaniem checklisty to tez bym tak na pół dzielił
gdzies juz tu chyba na forum czytalem jak to jednemu sprawdzili cisnienie w kole zapasowym (wg checklisty) i tylko szkopuł w tym ze kola zapasowego w samochodzie nie bylo bo wlasicieiel wczesniej "po coś tam" wyjął...
niechby przynajmniej olej i filtr porzadnie wymienili i przy okazji czegos nie spierd#@lili lub upaprali...
PS. tak jak przedmowca napisal, pewnie sa i porzadni mechanicy w ASO, niemniej jednak, skądś taka ujowa opinia o serwisach ASO sie bierze. Jak Pan "Kazimierz" spieprzy wymiane oleju to jest zgrzyt ale kosztuje to stówe, jak ASO spierniczy to kosztuj 700... cena wyzsza to i wyzsza jest oczekiwana szeroko rozumiana kultura pracy...
PS2. Pan "Kazimierz" nie spieprzy bo z reguly oznacza to utrate klienta a i zła opinia w swiat idzie...
Komentarz
-
Komentarz