Mam dokładnie ten sam mod wykonany jak u Ciebie - warte to było! zobaczysz sam jaki będziesz zadowolony z kierownicy oraz nowej gałki :-)
Pomocy ASR
Zwiń
X
-
Pomocy ASR
Witam mam problem.Po przekręceniu zapłonu zaświecia mi się ASR OFF i niedasię go wyłaczyć.Podpiłem pod vaga i pisze ze :
18020 Elektroniczny Moduł sterujący nieprawidłowo zakodowany
zwarcie do innego wyjścia
17698 Czujnik temperatury silnika - sygnał za mały
stała wartość na wyjściu lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY
16555 System zbyt ubogi (strona 1)
stała wartość na wyjściu lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY
Wspomnie ze powrot z wakcji mialem sarenke pod kolami ,po 7 dniach akumulator padł wymienilem na nowy.Podpielem Vaga i te błedy mi sie pokazały.Jak odpale klime to przy ruszaniu silnik zdycha musze dosc depnac ,a i obroty tak na luzie depne to wolno spadaja.
prOSZE O POMOC
-
-
Posprawdzaj kable bo może po spotkaniu z sarenką coś się uszkodziło i zrobiło się zwarcie, co mogło spowodować padniecie akumulatora.
Co do błędu 18020 to odyłam to tematu:
Jeśli 17698 i 16555 się nie powtarzają to na razie możesz je sobie darować nic się jeszcze nie popsuło , możliwe że to przez padnięty akumulator.
Co do klimy to może masz za dużo czynnika nabite i sprężarka powoduję za duże obciążenie silnika, taki sam efekt może powodować zacierająca się sprężarka.
Komentarz
-
-
Heh no i d..a dzis zatarła mi sie sprezarka ops: 750 zeta w plecy ale co sie gazu nawdychalem z ukladu to moje :twisted:
a ASR dalej swieci :evil:
[ Dodano: Czw 19 Wrz, 13 20:27 ]
kurde czym różnią sie te kompresory tego mialem 1KO 820 803N a mam wsadzic tego 1K0 820 859F .Koleś z warsztatu mowił ze niczym sie nieróżnią??? PROszę o pomoc
Komentarz
-
Komentarz