Mam dokładnie ten sam mod wykonany jak u Ciebie - warte to było! zobaczysz sam jaki będziesz zadowolony z kierownicy oraz nowej gałki :-)
Pomocy ASR
Zwiń
X
-
Pomocy ASR
Witam mam problem.Po przekręceniu zapłonu zaświecia mi się ASR OFF i niedasię go wyłaczyć.Podpiłem pod vaga i pisze ze :
18020 Elektroniczny Moduł sterujący nieprawidłowo zakodowany
zwarcie do innego wyjścia
17698 Czujnik temperatury silnika - sygnał za mały
stała wartość na wyjściu lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY
16555 System zbyt ubogi (strona 1)
stała wartość na wyjściu lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY
Wspomnie ze powrot z wakcji mialem sarenke pod kolami ,po 7 dniach akumulator padł wymienilem na nowy.Podpielem Vaga i te błedy mi sie pokazały.Jak odpale klime to przy ruszaniu silnik zdycha musze dosc depnac ,a i obroty tak na luzie depne to wolno spadaja.
prOSZE O POMOC
-
-
Posprawdzaj kable bo może po spotkaniu z sarenką coś się uszkodziło i zrobiło się zwarcie, co mogło spowodować padniecie akumulatora.
Co do błędu 18020 to odyłam to tematu:
Jeśli 17698 i 16555 się nie powtarzają to na razie możesz je sobie darować nic się jeszcze nie popsuło, możliwe że to przez padnięty akumulator.
Co do klimy to może masz za dużo czynnika nabite i sprężarka powoduję za duże obciążenie silnika, taki sam efekt może powodować zacierająca się sprężarka.
Komentarz
-
-
Heh no i d..a dzis zatarła mi sie sprezarkaops: 750 zeta w plecy ale co sie gazu nawdychalem z ukladu to moje :twisted:
a ASR dalej swieci :evil:
[ Dodano: Czw 19 Wrz, 13 20:27 ]
kurde czym różnią sie te kompresory tego mialem 1KO 820 803N a mam wsadzic tego 1K0 820 859F .Koleś z warsztatu mowił ze niczym sie nieróżnią??? PROszę o pomoc
Komentarz
-
Komentarz