U mnie w pracy jest jakiś wielki hejt ogólnie na skody. Co trochę słyszę porównywanie O2 FL czy ogólnie Octavii do np Mondeo, Focusa czy Golfa. Jakie te inne są zajebiaszcze a skoda to siet. Moja O2 FL jest 4 Octavią w rodzinie i następna też będzie skoda. :wink: :twisted:
Wykorzystanie Turbiny w TSI
Zwiń
X
-
W 1.4 TSI CAXA 80% maksymalnego momentu obrotowego dostepne jest od 1250 obr/min. Od 1500 obr/min ma byc juz 100% max. momentu obrotowego - przynajmniej tak mowia instrukcje/foldery do tego silnika. To oznacza, ze od niskich obrotów ten silnik nieźle ciagnie, az do okolo 4000 obr/min gdzie moment zaczyna opadac. Turbina jest mala i nie ma "zmiennej geometrii".
Czy ktos ma podobne dane dla 1.4 TSI montowanego w O III?
To nie znaczy, ze jezdze w zakresie obrotow 1200-1800. Raczej utrzymuje min. 2000 obr/min.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26I jazda przy tych obrotach spowoduje rozciągnięcie łańcucha i szybkie zużycie panewek.
Fotom trzymaj się 2000obr jak chcesz jechać ecoJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Fotom trzymaj się 2000obr jak chcesz jechać eco
I jazda przy tych obrotach spowoduje rozciągnięcie łańcucha i szybkie zużycie panewek.
W kazdym razie, nie korzystaj zbyt gorliwie z podpowiadacza biegow
Komentarz
-
Komentarz