PAOLO ESCO, dzięki......muszę się nauczyć :P
Octavia II RS 2,0 TFSI (200KM) czy ten silnik przyjmie GAZ
Zwiń
X
-
Octavia II RS 2,0 TFSI (200KM) czy ten silnik przyjmie GAZ
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Octavia II RS 2,0 TFSI (200KM) i zastanawiam się nad założeniem GAZU. I potrzebuje porady, bo słyszałem ze te silniki nie bardzo chcą współpracować z instalacją Gazowa ,czy to prawda ??/potrzebuje jakiś porad.
Pozdrawiam Pawel
-
-
można założyć gaz w zależności od typu(modelu) silnika
koszt instalacji- ok 6-8000pln, jest to nieodwracalna instalacja
poza tym biorąc pod uwagę specyfikę silnika taka instalacja NIE działa TYLKO na gazie ale zużywa zarówno paliwo jak i gaz podczas pracy
poza tym - poczytaj forum lpg
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Re: Octavia II RS 2,0 TFSI (200KM) czy ten silnik przyjmie G
Zamieszczone przez pawelsi2Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Octavia II RS 2,0 TFSI (200KM) i zastanawiam się nad założeniem GAZU. I potrzebuje porady, bo słyszałem ze te silniki nie bardzo chcą współpracować z instalacją Gazowa ,czy to prawda ??/potrzebuje jakiś porad.
Pozdrawiam Pawel
tylko faza ciekla to rozsadne rozwiązanie.
na chwilę obecna 1 firma ogarnia: BRC / direct....
Vialle jeszcze śpi.
mowa o 200 KM plus i Vag.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftpedros, A Vialle LPDi to co ??
Jest jeszce ICOM JTG i wspomniany BRC LDI, ale jakos nie slychac, zeby ktos to zamontowal, biorac pod uwage takie same ceny na poziomie 8tys zl.
Bedzie AGIS Direct, ma byc tanszy niz konkurencja. AGIS jak wejdzie to na bank ogarnie takiego RS-a, bo w końcu na targach był zamonowany w mocniejszej Insignii. No i ma się pojawić lada dzień.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja mam aktualny cennik instalacji LPG (faza ciekła) firmy ICOM z podkrakowskiej firmy http://www.autogazholandia.pl - koszt do TSI jedynie 13 000,- zł (wcześniej było 11 000,- zł) : auto odpalasz na LPG, jeździsz na LPG, gasisz na LPG, w ogóle nie zużywa jednocześnie Pb (inaczej niż Vialle że co któryś cykl jest podawana benzyna aby schłodzić wtryskiwacze), lecz wskazana jest "ilość" Pb na wszelki wypadek. Całość montuje się dość długo (6 tyg.) pocieszeniem jest fakt, że w Niemczech strojenie końcowe trwa 3 miesiące.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusecinaczej niż Vialle że co któryś cykl jest podawana benzyna aby schłodzić wtryskiwaczePozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Tylko jest jeden szczegół jak szukałem informacji szczegółowych o ICOM (i ewentualna usterkowość) to system jest dużo lepszy jakościowo, mniej usterkowy i przede wszystkim bardziej przyjazdy dla użytkownika. Może słabo znam niemiecki ale ten Vialle założony w Kielcach a ICOM w DE (na jakimś Forum znalazłem info) to dwie różne szkoły eksploatacji, w DE facet nawet nie odwiedzał tak często serwisu jak Nasz polski forumowicz. Ale powiedzmy sobie szczerze obecnie cena takiej instalacji jest poza zasięgiem Kowalskiego, przypomina Mi się rok 2001 r. wtedy instalacja mieszalnikowa II generacji ELPIGAZ kosztowała 2 500,- zł a sekwencja chyba 6 500,- zł (wtedy zamontowałem II gen.) a dziś jakie są ceny ... duuużo niższe.
Komentarz
-
-
Pewnie o montażu ICOM i BRC nic praktycznie nie słychać, bo jedno i drugie to koszt ok 10 tys zeta,Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Przejechanie 100km srednio 1.8TSI to 8lx5,4zl=43,2zl
Spalanie gazu to bedzie spalanie Pb+25% = 10l= 26zl
Roznica = 17,2zl.
Roznica cen obu paliw waha na sie na tyle w ciagu roku, ze beda miesiace kiedy zwrot jest szybciej, a beda takie ze trwac to bedzie dluzej.
Tak wiec w okolicach 60tys jestesmy juz do przodu.
Koszty serwisowania w obu wypadkach sa, dochodzi kwestia serwisu gazu, ale to przez te 60kkm wiecej jak 1000zl kosztowac nie bedzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusecw DE facet nawet nie odwiedzał tak często serwisu jak Nasz polski forumowicz.. Sens montażu instalacji za 13 tys tutaj jest najważniejszy. Nasz forumowicz z tego co pisze jest obecnie zadowolony, przejechał kilkadziesiąt tys km i instalację poleca. Tak samo Vialle jest polecane przez kilku użytkowników 1.4TSI (CAXA) z Golfów. Co ciekawe, Niemcy mając u siebie tak doskonały produkt jednak często decydują się na montaż Vialle w serwisach LPG w zachodniej Polsce. Pomimo wszelkich i wiadomych niedogodności.
Zamieszczone przez micrusecprzypomina Mi się rok 2001 r. wtedy instalacja mieszalnikowa II generacji ELPIGAZ kosztowała 2 500,- zł a sekwencja chyba 6 500,- zł (wtedy zamontowałem II gen.).
ICOM jest zdecydowanie świetnym produktem, ale dla nas o wieeeele za drogim. Skoro nie ma wysypu instalacji Vialle, która jest znacznie tańsza, to na wzrost popularności ICOM-a na pewno nie ma co liczyć.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
Komentarz