Na początek spróbuj go "zaklepać". Bierzesz coś a'la płaski śrubokręt i w 3 punktach na całości obwodu równo zaklep. Potem.... mocy przybywaj :twisted: :diabelski_usmiech
Spalanie ropy na mrozie
Zwiń
X
-
Spalanie ropy na mrozie
Czesc, nie wiem do jakiego dzialu to wsadzic, wiec daje tu. Nie znalazlem nic w szukajce. Chodzi o Octavke II 2005.
Czy przy mrozie -1 do -3 spalanie ropy powinno wzrosnac o ok 1 litr w stosunku do temp. chocby +4? Wzroslo zarowno przy jeździe po miescie, na wolnej i na szybkiej trasie. Oczywiscie samochod byl dobrze rozgrzany. Przy jezdzie typu 115 km/h skoczylo z 4,9 do 5,8 na 100. Liczylem wg. wskazan kompa, ale nie chodzi mi o same liczby, tylko ich stosunek względek siebie. Az prawie litr przy roznicy 5-7 stopni?
Dzieki, pozdrowienia.
-
-
1. uzupełnij profil o silnik i inne....
2. może nagrzewnica działa dodtakowa, a za tym alternator
3. te wskazania to według kompa?
4. zimno jest energii więcej idzie...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Raczej norma - na dojazdach do pracy ta sama trasa, te same warunki najmniej mi auto pali kiedy jest około 15-18 st (nie działa klima wtedy) około 6,8/100 a w chwili obecnej około 10.
Trasa jest dość ekstremalna bo przejazd 7 kilometrów trwa około 20 minut.
Mam też wrażenie że TDI ma stosunkowo duży wzrost spalania spowodowany ujemnymi temperaturami - silnik długo się rozgrzewa i działa nagrzewnica.
pozdrawiamsotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol1. uzupełnij profil o silnik i inne....
2. może nagrzewnica działa dodtakowa, a za tym alternator
3. te wskazania to według kompa?
4. zimno jest energii więcej idzie...
2. Ciezko powiedziec. W kazdym razie na jakis czas zupelnie wylaczylem climatronic i wiele sie nie zmienilo.
3. Wg. kompa.
4. No tak, ale az tyle?
Dzieki za pomoc poki co.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macintosh1. Nie wiem, ktory to model silnika. Po prostu 105 koni dla mnie.
Zamieszczone przez macintosh4. No tak, ale az tyle?
jakie tam masz spalanie średnie?
3,9l/100?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz