Czy za pomocą vaga bedzie się się dało zakodowac rado pod zmieniarkę jak to zrobić ?
[O1] Uszczelki drzwi
Zwiń
X
-
[O1] Uszczelki drzwi
Witajcie,
Czy zna ktoś jakiś cudowny sposób aby przywrócić sprężystość uszczelkom drzwi? Auto mam z 2002 roku i uszczelki już na tyle się ubiły i nie dociskają mocno do karoserii, że na zakrętach słychać przy pracującym nadwoziu jak trą drzwi o budę auta.
Może znacie jakiś skuteczny preparat albo wskazać gdzie można stosunkowo tanio kupić nowe, oryginalne uszczelki? W sklepie jedna uszczelka kosztuje sto kilkanaście złotych, a więc komplet drzwi bez klapy kosztuje prawie 500 zł a tu już spory wydatek do tak wiekowego auta...
-
-
Re: [O1] Uszczelki drzwi
Zamieszczone przez shadosWitajcie,
Czy zna ktoś jakiś cudowny sposób aby przywrócić sprężystość uszczelkom drzwi? Auto mam z 2002 roku i uszczelki już na tyle się ubiły i nie dociskają mocno do karoserii, że na zakrętach słychać przy pracującym nadwoziu jak trą drzwi o budę auta.
Może znacie jakiś skuteczny preparat albo wskazać gdzie można stosunkowo tanio kupić nowe, oryginalne uszczelki? W sklepie jedna uszczelka kosztuje sto kilkanaście złotych, a więc komplet drzwi bez klapy kosztuje prawie 500 zł a tu już spory wydatek do tak wiekowego auta...
na pewno nie zaszkodzi a jest ogromna szansa na poprawę.
Do brze jest to robić od nowosci wtedy mawet w 20 letnim aucie będzie guma jak marzenie :diabelski_usmiech bo to bardziej zapobiega niz leczy
Komentarz
-
-
Wymyc dobrze wodą z mydłem (najlepiej sciagac do mycia uszczelki), spsikac silikonem, zalozyc, mozesz troszke docisnac drzwi do karoserii (przesuniecie zamka). Jak nie pomoze, to nowe uszcelki (140zl sztuka :P)Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
Komentarz