crazyclaus, góra to klimatyzacja automatyczna dwustrefowa (Climatronik) a dół manualna (Climatic).
Octavia II FL 1.6 MPi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Octavia II FL 1.6 MPi
Słuchajcie mam do Was pytanie. Posiadam Octavię II FL z 2012 roku z silnikiem 1.6 MPi (102 km).
Czy możliwe aby w takim aucie niesprawny siłownik sprzęgła lub niesprawna pompa sprzęgła doprowadziły do uszkodzenia samej tarczy sprzęgła. Efekt jest taki jakby sprzęgło zostało spalone, a auto ma dopiero 29 tyś przebiegu?
Z góry dzięki za odpowiedzi
-
Czy po wrzuceniu 2ki i wypuszczaniu sprzęgła czujesz pod stopą drganie pedału.Pytam z ciekawości bo ja tak mam od nowości i nauczyłem się z tym żyć.Teraz to mi nawet nie przeszkadza.Pozdrawiam
Komentarz
-
Przy żadnym biegu nie czułem drgań. Obecnie auto jest w serwisie z tym nieszczęsnym sprzęgłem. Do momentu awarii nie zaobserwowałem niepokojących objawów jakiejkolwiek niesprawności
Komentarz
-
Może ruszałeś pod górkę z obciążeniem albo piłowałeś ostrzej gdzieś? Raczej to nie pompa jest winna.
Komentarz
-
A nie masz zaolejonej tarczy? czasami puści olejem i masz poślizg jak w automacie z USA z roku .'56
Koleżanka kiedy zmieniała tarczę sprzęgła co roku bo miała manierę trzymania nóżki na sprzegle.
Komentarz
Komentarz