Octavia II FL 1.6 MPi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotr_z1
    Classic
    • 2020
    • 0

Octavia II FL 1.6 MPi

crazyclaus, góra to klimatyzacja automatyczna dwustrefowa (Climatronik) a dół manualna (Climatic).
  • piotr_z1
    Classic
    • 2015
    • 9

Octavia II FL 1.6 MPi

Słuchajcie mam do Was pytanie. Posiadam Octavię II FL z 2012 roku z silnikiem 1.6 MPi (102 km).

Czy możliwe aby w takim aucie niesprawny siłownik sprzęgła lub niesprawna pompa sprzęgła doprowadziły do uszkodzenia samej tarczy sprzęgła. Efekt jest taki jakby sprzęgło zostało spalone, a auto ma dopiero 29 tyś przebiegu?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Komentarz

• uzio1
      Classic
      • 2012
      • 38

Czy po wrzuceniu 2ki i wypuszczaniu sprzęgła czujesz pod stopą drganie pedału.Pytam z ciekawości bo ja tak mam od nowości i nauczyłem się z tym żyć.Teraz to mi nawet nie przeszkadza.Pozdrawiam

Komentarz

• piotr_z1
        Classic
        • 2015
        • 9

Przy żadnym biegu nie czułem drgań. Obecnie auto jest w serwisie z tym nieszczęsnym sprzęgłem. Do momentu awarii nie zaobserwowałem niepokojących objawów jakiejkolwiek niesprawności

Komentarz

• Mefiu5
          Classic
          • 2012
          • 11

Może ruszałeś pod górkę z obciążeniem albo piłowałeś ostrzej gdzieś? Raczej to nie pompa jest winna.

Komentarz

• pedros
            RS
            • 2009
            • 1958
            • Volkswagen
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

A nie masz zaolejonej tarczy? czasami puści olejem i masz poślizg jak w automacie z USA z roku .'56
            Koleżanka kiedy zmieniała tarczę sprzęgła co roku bo miała manierę trzymania nóżki na sprzegle.

Komentarz

Pracuję...