O to samo chciałem się zapytać :diabelski_usmiech
Ranking ASO Skoda
Zwiń
X
-
Ranking ASO Skoda
Jako, ze osob na forum jest juz sporo i to z roznych stron Polski, moze by zrobic ranking ASO :?:
Szczegolnie, ze ostatnimi czasy nasililo sie niezadowolenie z obslugi przez rozne ASO, a do tego rozne osoby mialy do czynienia z roznymi serwisami.
Taki ranking pomoglby uzytkownikom w wyborze ASO, a SAP moze cos by pokazal ?
Jakby dobrze taki ranking rozpropagowac, to i moze poszczegolne ASO by sie za siebie wziely. :roll:
Mozna by zrobic kilka punktow i skale ocen od 1 do np. 5. Suche oceny, bez zbednych emocji...
Np:
- Ocena obslugi klienta
- Ocena fachowosci serwisu
- Ocena serwisu gwarancyjnego
- Ocena serwisu pogwarancyjnego
- co jeszcze ?
Plus ogolna opinia w kilku slowach
Co Wy na to ? :twisted:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
-
-
Auto-Wimar Jerozolimskie.
1. przed zakupem jesteś kochany przez sprzedawców, po podjęciu decyzji nie możesz się dopchać do obsługi-wszyscy zajęci :?
2. pierwszy servis olejowy (ok. 3kkm-na własne życzenie) przelany silnik. ASO nie wie ile wchodzi oleum :lol: .
3. druga wizyta-przegląd po 15kkm. Po rozmowie z kierownikiem mogłem wejsc na warsztat i przyglądać się pracy.Wszystko było cacy.
Generalnie mam mieszane uczucia. Myślę że trzeba pilnować auto i patrzeć na ręcę mechaników.Ceny nie są niskie-bo to ASO. Ocena na razie neutralna.Octa ASV 119/261(fabryka) 136/328(Masters)
Komentarz
-
-
Mozna by zrobic kilka punktow i skale ocen od 1 do np. 5. Suche oceny, bez zbednych emocji...
Np:
- Ocena obslugi klienta
- Ocena fachowosci serwisu
- Ocena serwisu gwarancyjnego
- Ocena serwisu pogwarancyjnego
- co jeszcze ?
Plus ogolna opinia w kilku slowach
Co Wy na to ?
Komentarz
-
-
AWARIA!
- ASO Auto-Wimar Jerozolimskie : chętnie "wszystko" wymieniają, jak coś stuka w zawieszeniu to najlepiej od razu całe zawieszenie, a okazało się że to tylko gumki stabilizatora. Chcieli wymieniać : łączniki, silentblocki, końcówki - bez komentarza
- ASO Sinclan ul . Grochowska : tarcze , które mi wstawili na przedniej osi po 2 tyg użytkowania odkształciły się i było bicie, nie uwzględnili reklamacji, musiałem je przetoczyć ale po kilku tyg znów bicie - h...wy materiał.
- ASO Auto- Wimar Modlińska : Diagnostyka silnika - występujący notlauf
2 godziny sie dłubali podłączali pod vag-a, jeździli, wymieniali przepływomierz który okazał się sprawny i nic.....
Powiedzieli, że nie są w stanie zdiagnozować w tak krótkim czasie ( 2 godziny )
i zaproponowali abym pozostawił auto na cały dzień - pierwszy wolny termin za tydzień
SKANDAL!!!!!! :twisted:
P.S Następnego dnia podjechałem do Masters`a - prawidłowa diagnoza wykonana w 15 min k
Reasumując....nawet nie próbuję komentować
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 05 13:09 ]
Wszelkie przeglądy wykonuję teraz u zaprzyjaźnionego mechanika. Dokładnie, fachowo i tanio
Komentarz
-
Prosze jeszcze narazie sie wstrzymac z ocenami i opisami. Tak zebyscie nie pisali dwa razy.
Chcialbym wstepnie ustalic czy pomysl jest godny realizacji i ustalic szczegoly przyznawania punktacji.
Jak wszystko ustalimy, to bedzie odrebny watek na oceny."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
AWARIA!
-
AWARIA!
-
Ja bym dodał jeszcze ogólne pojęcie CZAS - zarówno jeśli chodzi o czas naprawy jak i termin oraz oczywiście wywiązywanie się z umówionych terminów. Coraz popularniejsze staje się : "zadzwonimy do Pana" ( a w podtekście: co byś tu Ch... nie sidział i sie nie kręcił, bo my nie lubimy jak sie nam patrzy na ręce ).Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Pomysł dobry. Ja na razie korzystam z Sinclanu w Zakręcie (prawie 100.000 km) i mam mieszane uczucia. Chyba w każdym ASO są mechanicy i taborety. W Zakręcie też mogę wskazać, z kim nie ma sensu rozmawiać (kosmiczne teorie lub olewka totalna i znudzenie), a kto stara się przynajmniej o dobre wrażenie. Więcej opinii da lepszy obraz. Pzdr.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ja jutro mam 1szy przeglad - jade do Sinclanu na Grochowską bo mam najblizej do pracy potem
Juz wstepnie telefonicznie zgłosiłem swoją obecnośc na przeglądzie - wydano zgodę, ale żebym nie zamęczał mechaników pytaniami i nie przeszkadzał za bardzo :szeroki_usmiech
Moze wezme kamerke i zrobie film poglądowy co i jak powinno być na przeglądzie i upublicznie na Tubowym kanale?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
emida ale ruda sl. 5/5 ( a jak jestes z ocp to 6/5) , wszystko zrobione tak jak sie chce, i tak jak powinni jak masz wlepe to masz 12% rabatu. Wlasnie skonczyla mi sie gwarancja ale bede jezdzil tam dalej(wiedza co to gest handlowy a to sie ceni.. ) , no chyba ze podpadna i np wymienia mi moje turbo na jakie inne ;P:P:P to akurat zarcik
Komentarz
-
Komentarz