Zamieszczone przez dawcio
Ranking ASO Skoda
Zwiń
X
-
Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
-
-
1. ASO Kocmyrzowska - uciekłem od nich, jak Pan konsultant przy kolejnym serwisie olejowym (90kkm), w aucie z łańcuszkiem (Fabia), nie słysząc auta, chciał wcisnąć mi.... wymianę kompletnego rozrządu!
2. ASO Zakopiańska, gdzie przeniosłem się z Kocmyrzowskiej. Miałem problemy z wyskakującym zapłonem na pierwszym cylindrze. Wymieniono mi wtrysk paliwa (moja obecna Octavia) - koszt 900zł. Problem powrócił po niecałych 8 tys. km. Zaproponowano mi wymianę wtrysku po raz kolejny! Naturalnie te same pieniądze. Problem leżał w centralce gazu, co usunął niezależny serwis :-D
Kiedy moja skrzynia biegów dziwnie zaczęła pracować, nakazano mi przyjechać autem do ASO, na... wymianę skrzyni biegów (sic!!!). Było już PO gwarancji. Informacja z ASO - "skrzyń nie naprawiamy-wymieniamy w całości, proszę przygotować około 8600zł"!
Skrzynia została naprawiona w polecanym serwisie skoda-pogwarancyjnie za 1/3 tej kwoty (wymiana wałka atakującego i mech. różnicowego).
3. Obecnie korzystam z ASO Autoremo w Nowym Sączu. Usunęli kłopot z włączającym się samoczynnie wiatrakiem chłodnicy, gdy inni rozłożyli ręce (inni wymienili wcześniej termostat, proponowali wymianę CHŁODNICY Z WIATRAKIEM i inne cuda!).
Podejście Kierownika Serwisu (dwojga imion - bez nazwiska :lol: ) jak przed laty w Skodzie na Kocmyrzowskiej, gdy zajeżdżało się tam z przyjemnością, dopóki nie odszedł i nie pozmieniali się konsultanci... (aż mnie korci, żeby napisać jak jeszcze konsultant Kmak próbował wmówić wymiany innych rzeczy oprócz tego nieszczęsnego rozrządu!)
Komentarz
-
-
Czyli Inter-Auto sucks?Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07Czyli Inter-Auto sucks?
Tekst konsultanta z Zakopiańskiej przy awarii skrzyni: "przyjedź Pan na własnych kołach, bo i tak skrzynię wymieniamy" w mojej opinii ZDYSKWALIFIKOWAŁ ICH TOTALNIE.
Gwarancją bezawaryjnej jazdy (czy jak toto się tam nazywało) się można podetrzeć
Pan ze skoda-pogwarancyjnie: (mniej więcej) "Proszę z autem na lawetę. Żadnej jazdy. Albo wezwać asistance jak Pan posiada, albo my załatwimy - bo skoro auto jeszcze jedzie, to może nie być tak źle. Ale nie wolno dopuścić do tego, ze się skrzynia całkiem rozleci!"
Teraz uli07 chwalę sobie ASO Nowy Sącz.
Podkreślam - rozwiązali problemy nierozwiązane w Krakowie w ASO Inter-Auto, niezależnych warsztatach (3) w Krakowie i Bochni.
Niby dopiero za trzecim podejściem, ale... kasę wzięli tylko raz i to ... mniej niż proponowano mi w dwóch innych warsztatach, za dużo mniejszy zakres prac!
Komentarz
-
-
Ok, dzieki za opinie. Mi jeszcze pasowalo ASO w Tarnowie, ale ceny maja jak wszedzie. Nie robilem tam niczego powaznego, choc jesli dobrze pamietam to u nich musialem zrobic sprzeglo, bo sie po drodze docisk rozlecial, ale to bylo poprzednie auto.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiecKtoś ma jakieś opinie o ASO CARSED w Stojadłach k/ Mińska Maz.? Zastanawiam się nad pierwszym przeglądem po 30 kkm u nich.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07ASO w Tarnowie, ale ceny maja jak wszedzie
To muszę im przyznać złoty medal. Za znaczek OCP dostawałem takie rabaty, że płaciłem rachunki... niższe niż za moją poprzednią Fabię! Na TYM polu są bezkonkurencyjni!
Wiem, ze to zasługa małośląskich OCePków - ale ponieważ nie potrafię odgrzebać na forum - nie będę pisał których, żeby się nie pomylić.
Problem z wypadającym zapłonem na 1 cylindrze szczególnie odczułem daleko od domu. W Kaliszu.
W tamtejszym ASO Skoda Ignaszak zaśpiewano mi 999zł. ZA WTRYSK i "do 200zł." za robociznę.
Na Zakopiańskiej (choć koniec końców nie to było problemem!) za to samo zapłaciłem coś około 880zł.!
Komentarz
-
-
cytrynowiec, tak jak pisałem - tylko wymiana oleju, ale wrażenie mam pozytywne co do podejścia doradcy, atmosfery i zwykłej wymiany oleju. Wlali tyle ile trzeba, co kiedys w innym ASO nie było takie oczywiste (nie przelali).
Ale to jest cenna opinia, bo mam do nich najdogodniejszy dojazd po odpadnięciu ASO Zakręt
Zamieszczone przez -Piotr-Zawsze wszystkie przeglądy gwarancyjne robiłem u nich. Nie mam uwag.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiecKtoś ma jakieś opinie o ASO CARSED w Stojadłach k/ Mińska Maz.? Zastanawiam się nad pierwszym przeglądem po 30 kkm u nich.
Przegląd przy 30 i 60kkm.
Zrobili co trzeba i jak trzeba. Jako, że auto w leasingu - doradzili co wymienić a na co może się zgodzić usługodawca.
Od roku do nich jeżdżę (bo Sinclan w Zakręcie odpadł) i nie narzekam.
Obsługa, informowanie, doradztwo - OK. Jak dojadę prywatną do przeglądu i odłożę kasę, też pewnie u nich się zjawię.
Komentarz
-
-
Zresztą w Mińsku mają świadomość, że OCP u nich serwisuje swoje auta. Zawsze zalewam ich różnymi pytaniami. Ciekawostką jest to, że od trudnych przypadków-problemów gwarancyjnych jest tam tylko jedna osoba, która pracuje w serwisie u nich od 10 lat.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Zresztą w Mińsku mają świadomość, że OCP u nich serwisuje swoje auta. Zawsze zalewam ich różnymi pytaniami. Ciekawostką jest to, że od trudnych przypadków-problemów gwarancyjnych jest tam tylko jedna osoba, która pracuje w serwisie u nich od 10 lat.
To że Sinclan Zakręt stracił autoryzację na serwis, to już wiadomo, był tylko salon. Ale teraz na stronie Skody Polska wcale nie ma Sinclanu, ani salonu Zakręt, ani serwisu na Grochowskiej :shock: Wiecie coś o tym? Całkiem padli?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ja ostatnio serwisowałem się w Auto Blak Farbiarska (W-wa).
Zdziwiłem się, bo wczoraj pojechałem na przegląd i zapłaciłem ponad 100zł więcej niż w październiku.
Okazało się, że stawka za roboczogodzinę wzrosła z 176 zł brutto (październik 2015) na 243 zł brutto (czerwiec 2016)! To prawie 40% podwyżki... Trochę się wkurzyłem. :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez -Piotr-Zresztą w Mińsku mają świadomość, że OCP u nich serwisuje swoje auta. Zawsze zalewam ich różnymi pytaniami. Ciekawostką jest to, że od trudnych przypadków-problemów gwarancyjnych jest tam tylko jedna osoba, która pracuje w serwisie u nich od 10 lat.
To że Sinclan Zakręt stracił autoryzację na serwis, to już wiadomo, był tylko salon. Ale teraz na stronie Skody Polska wcale nie ma Sinclanu, ani salonu Zakręt, ani serwisu na Grochowskiej :shock: Wiecie coś o tym? Całkiem padli?
Komentarz
-
-
Każde ASO to będzie porażka. Ja serwisowałem na Połczyńskiej w okresie gwarancji i "pies ich drapał". Nigdy więcej. Teraz jeżdżę do jednego z kolegów z forum i to jest dopiero profesjonalne podejście do roboty. Ale jak masz gwarancję, to współczuję przepychanek z ASO.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz