Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14889
    • Octavia IV (NX3)

pawel934, wyrazy..... na takiego barana trafiłeś i teraz się męcz człowieku.

4x4BKF,
    Zamieszczone przez 4x4BKF
    Przed przekazaniem kluczy poinformowałem panią Joannę, że wspomniana pani ze srającym pieskiem jest ich nową sąsiadką z naprzeciwka
    no to zataiłeś wadę prawną Ale... teraz sie pewnie polubią, bo ryża nie będzie obsrywać trawnika pani Joanny :wink:

Takie mamy k..wa elyty.

Ostatnio na parkingu przy Mc Tusku w Warszawie stoi sobie Volvo (terenowe, wypasione), w środku siedzi elyta i... sru. Papierek po jakimś - pewnie wieś!!!czymśtam na glebę przez otwarte okno. Pełna kultura.
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Luki80a
      Rider
      • 2010
      • 341
      • Octavia III combi (5E5)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
      • CJZA 1.2 TSI 105 KM

W środę jechałem z kumplem po 22giej. W sumie trzy auta. My jako trzeci.
      Pierwszy składał się do skrętu w lewo, już się chyba nawet zatrzymał.
      Ten drugi ostre hamowanie i... bum. Dupa to mu ładnie podskoczyła.

Zaś w czwartek z rana jade sobie główną, dojeżdżam do krzyżówki ze światłami i pasami.
      Mamy zielone światło a kierowniczka kijanką stoi przed sygnalizatorem, przed nią pusta droga, z naprzeciwka też nic nie jechało. Po kilku sekundach zmieniło się na czerwone, baba wrzuciła lewy kierunek i pojechała :shock:
      Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

Zamieszczone przez Luki80a
        Zaś w czwartek z rana jade sobie główną, dojeżdżam do krzyżówki ze światłami i pasami.
        Mamy zielone światło a kierowniczka kijanką stoi przed sygnalizatorem, przed nią pusta droga, z naprzeciwka też nic nie jechało. Po kilku sekundach zmieniło się na czerwone, baba wrzuciła lewy kierunek i pojechała
        W Sarnowie na światłach (Będzińskie), kiedyś była zielona strzałka, ale ją zlikwidowali jakiś czas temu (1,5 roku). Kierowcy nadal na czerwonym skręcają na trasę ... zresztą na tym skrzyżowaniu nie trudno o wypadek. Kiedyś wyjeżdżam na zielonym a z lewej TIR przeciął mi drogę, bo nie zatrzymał się na czerwonym.
        Masakra jakaś...
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• mrrudzin
          Rider
          • 2009
          • 403

Ja miałem ostatnio kilka przygód

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8LIpHILhxjM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IVuVIpYJPAk[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XOzB70EKxWg[/youtube]

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Osłabił mnie dziś kierowca ciężarówki z asfaltem. Jadę sobie na uczelnie Żwirkami w stronę Pomnika Lotnika i na wysokości Banach wbija się w tym samym kierunku koleś z asfaltem. Ruszam i kurde co mnie się od opon obija i wali w karoserie i co się okazało? Koleś w naczepie na 1/5 miał otwartą furtkę i się sypał świeży asfalt na całą jego drogę. Później jak już skręcił w miejsce dostawy na Wawelską to do samej Politechniki mi się te kawałki z kół odrywały.
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• QBA
              RS
              • 2004
              • 2646

Osłabiające jest to, jak właściciel Astona Rapida narzeka na głos do ekspedientki (co z 1500 brutto zarabia), jakie to paliwo w dzisiejszych czasach drogie :diabelski_usmiech

Komentarz

• soszek81
                L&K
                • 2010
                • 1245

QBA - tak to jest jak się raz na rok tankuje za własne pieniądze :lol:

Ostatnie dwa dni jakoś mnie za nadto nie drażnią trzymający się lewego pasa (może dlatego że więcej na 2oo się przemieszczam :diabelski_usmiech), ale wytłumaczcie mi bo nie mogę połapać:
                skręcając z drogi jednojezdniowej, dwukierunkowej, nie ważne czy w lewo czy w prawo, koniecznie autami gabarytów Matiz, Kia Picanto, Corsa (bo to przecież całą drogę zajmuje), koniecznym jest skręcając w lewo, najpierw dojechać do prawej krawędzi i następnie stanąć tak w poprzek pasa czekając na możliwość skrętu, bo auta z przeciwka (oczywiście stanie tak pod kątem 30-45st na całym pasie), oczywiście podobnie przy skręcie w prawo (tyle że już bez stania ale z prędkościami ok 1-2km/h)? O co chodzi z tak dużymi autami że się nie mieszczą na drodze? Wybaczcie, bo zwykle najmniejsze auto jakie ogarniam to Pug206SW, przeważnie Occię, Puga405, Passka czy Sprintery Maxy i jakoś pojąć nie mogę jak można czymś tak wielkim jak Matiz się na drodze nie mieścić :shock:
                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• str33t
                  Rider
                  • 2010
                  • 625

Zamieszczone przez Mihau
                  Osłabił mnie dziś kierowca ciężarówki z asfaltem. Jadę sobie na uczelnie Żwirkami w stronę Pomnika Lotnika i na wysokości Banach wbija się w tym samym kierunku koleś z asfaltem. Ruszam i kurde co mnie się od opon obija i wali w karoserie i co się okazało? Koleś w naczepie na 1/5 miał otwartą furtkę i się sypał świeży asfalt na całą jego drogę. Później jak już skręcił w miejsce dostawy na Wawelską to do samej Politechniki mi się te kawałki z kół odrywały.
                  Kiedyś miałem podobną sytuację ze Starem ze zbożem (czy czymś innym sypkim). Wyjechał z bocznej uliczki na DK8 tak, że musiałem hamować i jak osiągnął magiczne 60 km, to tak zaczął pylic towarem, że wyprzedzanie trzeba było zacząć z 50 m wcześniej.

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

Zamieszczone przez QBA
                    Osłabiające jest to, jak właściciel Astona Rapida narzeka na głos do ekspedientki (co z 1500 brutto zarabia), jakie to paliwo w dzisiejszych czasach drogie :diabelski_usmiech
                    Dobry pretekst na przerobienie auta na gaz !
                    Radio: C90r+XDP210EQ
                    Kable:Opt,Skyline,50 mm
                    Wzm:XES M1+FP 1.800
                    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Kilku mistrzów kat B :evil:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1od-B3TNIdc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AF88knxn2H4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L37VA8LQKDg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZGGQYzDfcDM[/youtube]
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• Rok z Bagien
                        L&K
                        • 2010
                        • 1172

bzyq_74

Normalka, widzę to codziennie.

Ale to bez znaczenia, tych wykroczeń nie ma, nie istnieją, ważne by rozstawić kolejnych 1500-2900 radarów i videorejestratorów.
                        Potem usłyszysz, że najczęstszą przyczyną wypadków i najczęściej popełnianym wykroczeniem jest przekroczenie dozwolonej prędkości.
                        No pewnie, innych nikt nie zauważa, a jeszcze trzeba udowodnić. Po co ? Kłopot i zawracanie głowy. Najlepiej zmierzyć komuś prędkość.

Przykre to i prawdziwe, ale Policja w tym kraju, pilnuje tylko własnego nosa, własnego spokoju i nic poza pomiarem prędkości nie umie.

pzdr

Komentarz

• ary
                          Rider
                          • 2011
                          • 634

Nie ma jak zostawić miejsce dla Smarta
                          Załączone pliki
                          O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• paulina_88
                            Classic
                            • 2010
                            • 19

Zamieszczone przez ary
                            Nie ma jak zostawić miejsce dla Smarta
                            Echh klasyk... pod moją pracą zdarza się to nieustannie. Nie chcę być niemiła, ale zauważyłam że robią tak najczęściej kobiety i kierowcy wielgachnych BMW...

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

bzyq_74, a ja mam do Ciebie pytanie, po co podajesz numery rejestracyjne na tych filmikach na youtubie?
                              Kolego czy Ty przypadkiem z powołaniem się nie minąłeś i nie chciałeś być policjantem? Ja nie bronie imbecyli za kółkiem - bo to ewidentne wykroczenia i z tym się z Tobą zgodzę, ale:
                              1. błędy każdemu się zdarzają za kółkiem, Tobie zapewne również, wątpie w Twój drogowy "idealizm".
                              2. Nie zdziwie się, jak ktoś Ci rozp....auto ze złości za te filmiki na Youtubie....pewnego pięknego dnia.
                              3. Pamiętaj, że kiedyś możesz trafić na kozaka, który coś może z tym właśnie zrobić, bo łatwo dość po nicku kto to robi.
                              4. Jeśli już chcesz robić użytek z tego, to podawaj ich od razu do policji i dawaj materiał źródłowy w postaci tego filmu, a nie jak dzieciak wrzucasz na youtuba.
                              Pozdrawiam

Komentarz

• natash
                                RS
                                • 2011
                                • 2599

Zamieszczone przez sew1981
                                bzyq_74
                                1. błędy każdemu się zdarzają za kółkiem, Tobie zapewne również, wątpie w Twój drogowy "idealizm".
                                Nikt nie jest idealny, ale proszę nie mówcie mi, że 5 sekund po czerwonym to z nieuwagi

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

natash, nie bronie tych ludzi, to ewidentne wykroczenia, ale obawiam się, że trochę niewłaściwie nasz kolega używa tych filmików, to mam na myśli bardziej i że kogoś może "szlag" w końcu trafić, np niech nagra osiłków w bmw "7" i poda numery rejestracyjne w youtubie, zobaczymy jak się kapną co zrobią :P
                                  A jak chce ich właściwie używać, to niech je wysyła do policji, a nie wstawia na tuba.
                                  A swoją drogą nie lubię jak ktoś wchodzi w nie swoje kompetencje i jest "nadgorliwy" poprostu :wink:
                                  p.s. bo wiesz w większośći tych filmów występują na moje oko drogowe sieroty, które mają problemy z koordynacją za kierownicą - pytanie czemu mają prawo jazdy w ogóle, od tego trzeba zacząć. Czekam na film z autem z rozwścieczonymi "karkami" na pokładzie bmw x5 czy jakiegoś tam audi a8 i numerem rejestracyjnym, to byłby hit, a efekt jeszcze większą sensacją :szeroki_usmiech

Komentarz

• ary
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 634

Żeby nie było, że był to przypadek jednostkowy :lol:
                                    Załączone pliki
                                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2009
                                      • 10918
                                      • Fiat

ary, widać machę Twojego wypucowanego Scoucika na dwóch fotach

Komentarz

• bzyq_74
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3467
                                        • Volkswagen
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

1. błędy każdemu się zdarzają za kółkiem.
                                        :haha: :szeroki_usmiech - to są błędy!? To przykłady ewidentnego łamania przepisów
                                        np 50-ką przez przejazd gdzie jest stop. Szkoda że tam nie było pociągu ubolewam nad tym
                                        Tobie zapewne również, wątpie w Twój drogowy "idealizm".
                                        Czekam na film z moim udziałem w roli głównej
                                        2. Nie zdziwie się, jak ktoś Ci rozp....auto ze złości za te filmiki na Youtubie....pewnego pięknego dnia.
                                        Jest ubezpieczone
                                        3. Pamiętaj, że kiedyś możesz trafić na kozaka, który coś może z tym właśnie zrobić, bo łatwo dość po nicku kto to robi.
                                        Wszytko można
                                        Jeśli już chcesz robić użytek z tego, to podawaj ich od razu do policji i dawaj materiał źródłowy w postaci tego filmu, a nie jak dzieciak wrzucasz na youtuba.
                                        Pozdrawiam
                                        Poinformuję Cię o tym.
                                        MARCIN
                                        Mój szkodnik

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

bzyq_74, Czy wszystkie takie akcje zapodajesz na youtobe? Nie lepiej od razu przejść sie na policję z tymi filmikami zamiast zapodawać w necie?
                                          :roll:
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2009
                                            • 10918
                                            • Fiat

bzyq_74, nie komentuje tych pierdół. Jakbyś jechał za mną z tym gównem włączonym, a ja jechałbym fiatem, który ma blaszany zderzak i hak holowniczy "przez przypadek" użyłbym poprostu za mocno hamulca, i mógłbyś sobie ten filmik w d.....wsadzić wtedy Poprostu chcę Ci uświadomić, że możesz spotkać kogoś równie "złośliwego" jak Ty,albo bardziej i wtedy odechce Ci się zabaw w texasrangera na drodze
                                            piramida, dokładnie od tego jest policja, a jak ktoś jest tak "gorliwy" to niech idzie z tym na policje, a nie wrzuca na youtuba :P
                                            "Szkoda że tam nie było pociągu ubolewam nad tym" - a do tego sadysta widać.....pkp dosłownie

Komentarz

• PieTrzaK
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1323
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

który ma blaszany zderzak i hak holowniczy "przez przypadek" użyłbym poprostu za mocno hamulca
                                              I byś się mógł zdziwić jakby dzięki temu filmikowi wyszło, że to Twoja wina :wink:

Ja tam jestem za wrzucaniem na YT. Może ktoś obejrzy i zacznie się bardziej pilnować.

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

PieTrzaK, nic by nie wyszło kolego, byłem świadkiem takiej sytuacji. Policja wezwana - koleś z tyłu winny, policjant argumentował cytuje dosłownie - "a gdyby kotek przechodził przez jezdnie? Pan miał prawo zahamować, a Ty musisz trzymać bezpieczną odległość". Dodam tylko, że to było centrum miasta i o kotku nie ma mowy....
                                                A co do wrzucania na YT, to jak już musi ktoś to robić, to nie powinien podawać numerów rejestracyjnych auta. Nawet się zastanawiam czy to legalne takie coś. Czemu np. w "ukrytych kamerach, tvnach turbo" i innych pierdołach zakryte są blachy?hm?
                                                Nie jestem znawcą prawa w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że publicznie nie można pokazywać numerów rejestracyjnych w portalach typu YT, bez wiedzy tego, którego nakręcamy. Co innego jak do policji do wyślesz oczywiście, oni muszą zidentyfikować sprawcę.

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

Nie jestem znawcą prawa w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że publicznie nie można pokazywać numerów rejestracyjnych w portalach typu YT, bez wiedzy tego, którego nakręcamy.
                                                  nic tego nie zabrania

.
                                                  PieTrzaK, nic by nie wyszło kolego, byłem świadkiem takiej sytuacji
                                                  wierz mi, że mogło by wyjść.

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10918
                                                    • Fiat

westwi78, mogłoby by...tylko mogłoby. Uważam jednak, że dużo by musiał się starać człowiek, żeby przyjęli ten film pod uwagę bezsprzecznie w takiej sytuacji, bo to wymaga wysiłku i dodatkowych analiz ze strony leniwej policji, sprawy w sądzie i srania się i pewności nigdy nie ma, że na podstawie tego filmu wygra sprawę. Poprostu jestem przeciwnikiem texasrangerów i nie jest to do końca ok. Policja tak, ale YT z podawaniem numerów rejestracyjnych to paranoja jakaś :wink:

Komentarz

Pracuję...