Arkeno, może w bramę wjechał, bo się od kogoś/czegoś odbił wcześniej :diabelski_usmiech
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
dokładnie to lecąc już bokiem uderzył prawym przodem w pierwszy słupek bramy, obróciło go i tyłem walnął w tył bramy wyrywając ją i jednocześnie dociskając auto stojące na podjedzie do do elewacji
cóż bywa, nikt nie zginął, brama już -częściowo - usunięta, dostęp do aut z garaży jest
teraz papierologia i przepychanki z ubezpieczycielem
Komentarz
-
-
Wczoraj jechałem dosyć długo za BMW X5. W tym czasie skręt w prawo na światłach, zjazd w prawo na ślimak, kilka zmian pasa ruchu i przy tym ani razu nie użył kierunkowskazu :roll:
Ogólnie zauważyłem taką zależność, że im droższe auto, tym bardziej kierownicy czują się jak święte krowy (parkowanie, jazda po mieście itd.)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosWczoraj jechałem dosyć długo za BMW X5. W tym czasie skręt w prawo na światłach, zjazd w prawo na ślimak, kilka zmian pasa ruchu i przy tym ani razu nie użył kierunkowskazu :roll:
Ogólnie zauważyłem taką zależność, że im droższe auto, tym bardziej kierownicy czują się jak święte krowy (parkowanie, jazda po mieście itd.)superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosWczoraj jechałem dosyć długo za BMW X5. W tym czasie skręt w prawo na światłach, zjazd w prawo na ślimak, kilka zmian pasa ruchu i przy tym ani razu nie użył kierunkowskazu
Zamieszczone przez kabanosOgólnie zauważyłem taką zależność, że im droższe auto, tym bardziej kierownicy czują się jak święte krowy (parkowanie, jazda po mieście itd.)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigDokładnie. Ja już dawno tę zależność zauważyłem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSpiramida, Ty sie nie liczysz bo w X5 gościnnie powozisz :wink:
P.S. ostatnio jej porwałem na chwilę auto to mnie zjebała że mam swoje :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKnagle wpada pod prąd merol AMG na WI, przejeżdża przez przejście dla pieszych w poprzek, chodnikiem wbija się na trawnik i staje tak że połowa auta wystaje na chodnik. :lol:
- Parking pusty a ludzie i tak na ulicy stają...
- Takie rzeczy to tylko w polskiej Kalifronii
- W Kalifornii to zamiast palm samochody przy drogach rosną :lol:
Komentarz
-
-
Aj nie marudźcie. W Krakowie na ten przykład ostatnio stali przy skrzyżowaniu i wyłapywali tumanów blokujących ruch, czyli wjeżdżających bez możliwości opuszczenia owego skrzyżowania. :wink: Jak się chce to można.
A co do samych świateł to macie rację, u nas chyba panuje przekonanie że dzienne to do godziny 22 nieważne jakie warunki i jaka pora roku :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjacały dzisiejszy dzień pada deszcz, a LED'owcom ani się śni włączyć normalne światła!!!
Policja mogła by jakąś akcję zrobić i wypisywać mandaty.Zauwazylem, ze np. w Belgii po miescie nagminnie jezdza autami bez swiatel... w nocy
O luksusach typu kierunkowskaz nie wspominajac
No ale przynajmniej zatrzymywanie sie na przejsciach dla pieszych wychodzi nieco lepiej (ale tez bez szalu, w porownaniu np. do UK).
Wiec moze byc jeszcze gorzej u nas, oj moze
[ Dodano: Wto 05 Lis, 13 21:54 ]
Zamieszczone przez AndjaZamieszczone przez BigZamieszczone przez AndjaPolicja mogła by jakąś akcję zrobić i wypisywać mandaty.Przeciez madaty to parapodatki we wspolczesnym nowoczesnym panstwie
ot co!
Komentarz
-
-
A się przejmujecie :P ja kiedyś czekając na zielone zobaczyłem w lusterku jak na lewy pas podjeżdża chłopak +/- w moim wieku Civiciem VIII bez żadnych świateł, choćby postojówek. Zatrąbiłem co by zwrócić jego uwagę, i po uchyleniu szyb zapytałem czemu nie ma świateł włączonych (było około północy). Koleś z rozbrajającą szczerością stwierdził, że w mieście świecą latarnie, za miasto nie wyjeżdża, to po co mu światła, przecież on drogę widzi. :roll: Dla smaku dodam, że Honda była czarna jak smoła.
Komentarz
-
-
Big, nie trzeba było, bo za koleżką ustawiła się kijanka :wink: 50 metrów za skrzyżowaniem został ściągnięty na zatoczkę :wink: nie ważne skąd wiedziałem, że to miśki za nim stoją :twisted:
[ Dodano: Sro 06 Lis, 13 08:37 ]
MadDriver, a to już zupełnie inna sprawa, ale masz rację
[ Dodano: Sro 06 Lis, 13 15:02 ]
Dzisiaj osłabiło mnie 3 kierowców w ciągu jakichś 10-15 minut.
1. Kierowca białej Pandy (jakaś firmówka) - pada od rana a ten jak gdyby nigdy nic jedzie sobie bez świateł
2. Kierująca niebieską (?) kijanką, która wjechała za mnie po skręcie z podporządkowanej - włączone postojówki
3. Kierowca starego poczciwego Mietka W124 - skrajność w stosunku do nr 1. Tam bez świateł a tu na "długich" :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez tomekb1bezmozgowcy z wyłączonym tylnym przeciwmglowym przy małej mgielce
Oczywiście miałem na myśli światła przeciwmgielne włączone.
Przepraszamops:
ops:
ops: Pisałem na tablecie i nie zauważyłem, ze sam zmienił mi wyraz. Literkay robi w tym przypadku starszną różnicę.
Ja sam tylko raz w życiu jechałem na włączonym świetle przeciwmgłowym z tyłu (przez około 3 minuty w stasznym mleku.
Spróbuję wyedytować mój poprzedni post (co prawda w cytacie eaglemirek błąd zostanie)
Komentarz
-
Komentarz