Arkeno, może w bramę wjechał, bo się od kogoś/czegoś odbił wcześniej :diabelski_usmiech
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
dokładnie to lecąc już bokiem uderzył prawym przodem w pierwszy słupek bramy, obróciło go i tyłem walnął w tył bramy wyrywając ją i jednocześnie dociskając auto stojące na podjedzie do do elewacji
cóż bywa, nikt nie zginął, brama już -częściowo - usunięta, dostęp do aut z garaży jest
teraz papierologia i przepychanki z ubezpieczycielem
Komentarz
-
-
Wczoraj jechałem dosyć długo za BMW X5. W tym czasie skręt w prawo na światłach, zjazd w prawo na ślimak, kilka zmian pasa ruchu i przy tym ani razu nie użył kierunkowskazu :roll:
Ogólnie zauważyłem taką zależność, że im droższe auto, tym bardziej kierownicy czują się jak święte krowy (parkowanie, jazda po mieście itd.)
Komentarz
-
-
Chciałbym zaznaczyć że jak jeżdżę żonki X5 to używam zawsze kierunków, jeżdżę prawym pasem i nawet innym umozliwiam włączanie się do ruchu więc staram się przełamać stereotyp dresiarza :lol:Zamieszczone przez kabanosWczoraj jechałem dosyć długo za BMW X5. W tym czasie skręt w prawo na światłach, zjazd w prawo na ślimak, kilka zmian pasa ruchu i przy tym ani razu nie użył kierunkowskazu :roll:
Ogólnie zauważyłem taką zależność, że im droższe auto, tym bardziej kierownicy czują się jak święte krowy (parkowanie, jazda po mieście itd.)superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Standard i polska norma, niestetyZamieszczone przez kabanosWczoraj jechałem dosyć długo za BMW X5. W tym czasie skręt w prawo na światłach, zjazd w prawo na ślimak, kilka zmian pasa ruchu i przy tym ani razu nie użył kierunkowskazu
Dokładnie. Ja już dawno tę zależność zauważyłem. To samo jest z telefonem przy uchu. Im droższe auto tym większe prawdopodobieństwo zauważenia w nim kierowcy za kierownica gadającego przez tel. trzymany przy uchu (może oni sobie nie radzą z konfiguracja łącza bluetooth).Zamieszczone przez kabanosOgólnie zauważyłem taką zależność, że im droższe auto, tym bardziej kierownicy czują się jak święte krowy (parkowanie, jazda po mieście itd.)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Tjaaaa - dzisiaj pod cmentarzem tłok niesamowity. Ale wszyscy kulturalnie czekają w koreczku i o dziwo parkują tak że nikt nikomu nie przeszkadza. Aż nagle wpada pod prąd merol AMG na WI, przejeżdża przez przejście dla pieszych w poprzek, chodnikiem wbija się na trawnik i staje tak że połowa auta wystaje na chodnik. :lol:Zamieszczone przez BigDokładnie. Ja już dawno tę zależność zauważyłem.
Komentarz
-
-
od kiedy jest w domu to więcj ja nią jeżdżę niż żonka :lol:Zamieszczone przez SSpiramida, Ty sie nie liczysz bo w X5 gościnnie powozisz :wink:
P.S. ostatnio jej porwałem na chwilę auto to mnie zjebała że mam swoje :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Z cyklu "Zasłyszane na CB" :diabelski_usmiech jadę ja sobie dzisiaj i wjeżdżając do Kłobucka (alias: Słoneczna Kalifornia, Skręć Koło Lasu, Stłuczki Kolizje Lawety i wiele innych - od tablic SKL) :diabelski_usmiech słyszę na CB:Zamieszczone przez PieTrzaKnagle wpada pod prąd merol AMG na WI, przejeżdża przez przejście dla pieszych w poprzek, chodnikiem wbija się na trawnik i staje tak że połowa auta wystaje na chodnik. :lol:
- Parking pusty a ludzie i tak na ulicy stają...
- Takie rzeczy to tylko w polskiej Kalifronii
- W Kalifornii to zamiast palm samochody przy drogach rosną :lol:
Komentarz
-
-
Aj nie marudźcie. W Krakowie na ten przykład ostatnio stali przy skrzyżowaniu i wyłapywali tumanów blokujących ruch, czyli wjeżdżających bez możliwości opuszczenia owego skrzyżowania. :wink: Jak się chce to można.
A co do samych świateł to macie rację, u nas chyba panuje przekonanie że dzienne to do godziny 22 nieważne jakie warunki i jaka pora roku :lol:
Komentarz
-
-
Chociaz ledy wlaczajaZamieszczone przez Andjacały dzisiejszy dzień pada deszcz, a LED'owcom ani się śni włączyć normalne światła!!!
Policja mogła by jakąś akcję zrobić i wypisywać mandaty.
Zauwazylem, ze np. w Belgii po miescie nagminnie jezdza autami bez swiatel... w nocy
O luksusach typu kierunkowskaz nie wspominajac 
No ale przynajmniej zatrzymywanie sie na przejsciach dla pieszych wychodzi nieco lepiej (ale tez bez szalu, w porownaniu np. do UK).
Wiec moze byc jeszcze gorzej u nas, oj moze
[ Dodano: Wto 05 Lis, 13 21:54 ]
Dobrze wiadomo, ze nie o predkosc chodzi jeno o dziure budzetowaZamieszczone przez Andjano tak, prościej wystawić "suszarkę" i kasować....chory kraj :|Zamieszczone przez BigA po co? Przecież prędkości nie przekraczają, wiec wszystko jest o.k. U nas wszystko co złe to prędkość.Zamieszczone przez AndjaPolicja mogła by jakąś akcję zrobić i wypisywać mandaty.
Przeciez madaty to parapodatki we wspolczesnym nowoczesnym panstwie
ot co!
Komentarz
-
-
A się przejmujecie :P ja kiedyś czekając na zielone zobaczyłem w lusterku jak na lewy pas podjeżdża chłopak +/- w moim wieku Civiciem VIII bez żadnych świateł, choćby postojówek. Zatrąbiłem co by zwrócić jego uwagę, i po uchyleniu szyb zapytałem czemu nie ma świateł włączonych (było około północy). Koleś z rozbrajającą szczerością stwierdził, że w mieście świecą latarnie, za miasto nie wyjeżdża, to po co mu światła, przecież on drogę widzi. :roll: Dla smaku dodam, że Honda była czarna jak smoła.
Komentarz
-
-
Big, nie trzeba było, bo za koleżką ustawiła się kijanka :wink: 50 metrów za skrzyżowaniem został ściągnięty na zatoczkę :wink: nie ważne skąd wiedziałem, że to miśki za nim stoją :twisted:
[ Dodano: Sro 06 Lis, 13 08:37 ]
MadDriver, a to już zupełnie inna sprawa, ale masz rację
[ Dodano: Sro 06 Lis, 13 15:02 ]
Dzisiaj osłabiło mnie 3 kierowców w ciągu jakichś 10-15 minut.
1. Kierowca białej Pandy (jakaś firmówka) - pada od rana a ten jak gdyby nigdy nic jedzie sobie bez świateł
2. Kierująca niebieską (?) kijanką, która wjechała za mnie po skręcie z podporządkowanej - włączone postojówki
3. Kierowca starego poczciwego Mietka W124 - skrajność w stosunku do nr 1. Tam bez świateł a tu na "długich" :roll:
Komentarz
-
-
Ale gafę strzeliłem !!!!!!Zamieszczone przez eaglemirekDla mnie bezmózgowcami w przeciwieństwie do Ciebie są ci co przy słabej mgiełce mają wł. św. p.mgłowe (szczególnie te tylne) :!:Zamieszczone przez tomekb1bezmozgowcy z wyłączonym tylnym przeciwmglowym przy małej mgielce
Oczywiście miałem na myśli światła przeciwmgielne włączone.
Przepraszam
ops:
ops:
ops: Pisałem na tablecie i nie zauważyłem, ze sam zmienił mi wyraz. Literkay robi w tym przypadku starszną różnicę.
Ja sam tylko raz w życiu jechałem na włączonym świetle przeciwmgłowym z tyłu (przez około 3 minuty w stasznym mleku.
Spróbuję wyedytować mój poprzedni post (co prawda w cytacie eaglemirek błąd zostanie)
Komentarz
-
Komentarz