Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filipT
    Rider
    • 2010
    • 554

o buractwie za kółkiem w tym kraju można by niejedną książkę napisać.
    od niechlujnego parkowania na 2 miejscach, przez totalny brak uprzejmości, po przyklejenie się do lewego pasa kończąc :cry:
    Mój Szkodnik

Komentarz

• vince123
      Elegance
      • 2009
      • 923

temat troche umarl ..dzis go lekko odgrzeje .. (mnie jeszcze trzyma cisnienie)...
      zostawilem auto przy uczelni,poszedlem na zajecia...wracam z zajec,wsiadam i jade do domu... a tu mi cos stuka,szumi w kole.. przystalem obszedlem auto dookola ,spojrzalem w miedzy czasie na klocki ( myslalem ze sie skonczyly i dlatego puka/szumi)...wsiadlem ponownie do auta i jechalem z predkoscia + - 60 .. a tu nagle wielki huk... szpilki wylecialy z kola i felga zatrzymala sie na tarczy... cale szczescie ze jechalem wolno ,oraz ze felga zatrzymala sie na tarczy (a nie poleciala w 2strone) ... 2szpilki znalazlem...ale pozostalych 3nie :evil: nie wierze ze same sie odkrecily (az 5sztuk :?: :!: ) chyba ktos zyczliwy maczal w tym raczki :evil: :evil:
      dam na msze w niedziele zeby go szlak trafil...
      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
      nadkole nowe LP
      kontakt PW

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez vince123
        nie wierze ze same sie odkrecily
        a sam zmieniałeś koła?
        bo może "fachowcy", to się jednak stosunkowo często zdarza...
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• vince123
          Elegance
          • 2009
          • 923

szkoda, sam zmieniam kola... zawsze dokrece tak sruby ze trzeba naprawde sie napocic zeby je ruszyc...inne felgi sprawdzilem i szpilki siedzialy 'mocno' ...
          rano przejechalem 30km i bylo ok,wszystko zaczelo sie po zostawieniu auta na parkingu...potem jak wyjezdzalem z niego to slyszalem ze cos jest nie tak,i probowalem zlokalizowac problem...
          sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
          nadkole nowe LP
          kontakt PW

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

zawsze dokrece tak sruby ze trzeba naprawde sie napocic zeby je ruszyc
            a wiesz, że to wcale nie jest dobrze :?: :idea:
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• vince123
              Elegance
              • 2009
              • 923

Zamieszczone przez szkoda
              a wiesz, że to wcale nie jest dobrze :?: :idea:
              bo... :?: jezeli chodzi o ukrecenie gwintu ,to jestem tego swiadomy...dlatego 'dokrecam je na czuja' ...zeby nie ukrecic szpilki...
              sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
              nadkole nowe LP
              kontakt PW

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

bo... :?:
                bo na "nieźle napocić" to jest IMO za mocno, przynajmniej sądząc po sobie :wink: :szeroki_usmiech
                ale "na czuja" brzmi OK, tylko co to wszystko znaczy
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• pstryczek
                  RS
                  • 2009
                  • 10778
                  • Superb III (3V3)

mnie tak kiedyś załatwili fachowcy z oponiarskiego warsztatu, jeszcze w Lanim. Jechałem sobie spokojnie a tu jak nie zacznie huczeć narywać kierownicą :shock:
                  Zatrzymałem się jak najszybciej na poboczu , sprawdzam a tu koło ledwo trzyma się na szpilkach, jeszcze troche i koło by poleciało :evil: Na reszcie kół też śruby już były lekko luźne. Patafiany jedne. Teraz pilnuje jak dokręcają i sam sprawdzam po przejechaniu z 5 kilometrów
                  Marek

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Ja mam swoj jeden jedyny warsztat gumiarzy - gum u nich nie trzymam, ale na wymiane zawsze jezdze - poinformuja ze klocki cienkie, daja znac ze cos sie urwalo, dokreca itd

I nigdy od 5 lat nie bylo problemow z dokreceniem kol. No i cenki takie, ze scenka opada

17" kpl - 60 pln, 70 pln przy pompowaniu azotem i kolorowych zatyczkach na wentyle
                    wymiana opon w sensie felg z zalozonymi oponami - 20 pln - 50 pln przy opcji, ze opony garazuja u nich

Ponadto - latanie opony - 25 pln.

Jesli chodzi o Wroclaw i faktury, to taniej nie znalazlem :twisted:
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• westwi78
                      RS
                      • 2008
                      • 2940

A mnie zaczynają osłabiać ludzie, którzy wraz z końcem zimy odkurzyli swoje bolidy i wyjechali radośnie na drogi. Jadą 40 km/h, środkiem, nie zauważają (albo nie wiedzą do czego służy) strzałki warunkowej, blokują skrzyżowania, na rondach dają lewy kierunek etc.
                      W ostatnim tygodniu zaobserwowałem takich kilkudziesięciu. A potem mnie żona opier... że wyprzedzam po 4 auta na raz (na naszej wiejskiej drodze ).

Komentarz

• Flame
                        Elegance
                        • 2010
                        • 898

Mój faworyt, to wczoraj na autostradzie A4 w Katowicach ,na wysokości Węzła Murckowskiego , Fiat Punto maksymalnie lewy pas i prędkość patrolowa 40 km/h , a tego że wszyscy go wyprzedzali prawym pasem, a Passat prawie w niego wjechał to już Pan kierowca nie zauważył, ciekaw jestem czy tak do Wrocławia dojechał.
                        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez westwi78
                          na rondach dają lewy kierunek etc.
                          Akurat wg przepisow ten lewy kierunek na rondzie tez do czegos sluzy, no chyba ze znow cos zmienili. Dokladnie przed dojazdem do ronda z zamiarem wykonania na nim jakby lewo skretu mial on to sygnalizowac i potem przy zjezdzie jak to w kazdym wypadku bywa prawy kierunek.

Flame, A potem taki strzala zaliczy i lezy do gory kolami jak wczoraj po poludniu przy Castoramie
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• filipT
                            Rider
                            • 2010
                            • 554

na rondach dają lewy kierunek etc.
                            ja daje na rondzie lewy kierunek jeśli skręcam w lewo, żeby ten co jedzie z naprzeciwka widział że nie jade prosto lub skręcam w prawo i nie pakował mi się na rondo, to samo ze zjeżdżaniem, przed właściwym zjazdem prawy kierunek i ten co czeka lub dojeżdża może startować.
                            Mój Szkodnik

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

Akurat wg przepisow ten lewy kierunek na rondzie tez do czegos sluzy, no chyba ze znow cos zmienili. Dokladnie przed dojazdem do ronda z zamiarem wykonania na nim jakby lewo skretu mial on to sygnalizowac i potem przy zjezdzie jak to w kazdym wypadku bywa prawy kierunek.
                              Maicroft, litości, gdzieś to wyczytał

Komentarz

• suchy
                                Rider
                                • 2009
                                • 682

Ja ostatnio omal nie miałem bliskiego spotkania z jegomościem na rondzie.. dojechałem sobie spokojnie do ronda i zatrzymałem się aby przepuścić tych co byli na rondzie, był spory ruch więc sobie spokojnie czekałem. W końcu widzę, że do ronda zbliża się ostatni samochód, włączył prawy kierunek przed wjazdem na rondo, widząc to zacząłem powoli wjeżdzać na rondo skoro typ sygnalizuje mi zjazd najbliższym zjazdem. Całe szczęście że się nie spieszyłem ponieważ koleś spokojnie przejechał rondo na wprost z cały czas włączonym prawym kierunkiem...jak go strąbiłem to spojrzał na mnie jak na idiotę...szkoda że akurat prawy bok mam do zrobienia a nie lewy:/
                                Było, minęło:
                                RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Maicroft, litości, gdzieś to wyczytał
                                  Kurs prawa jazdy, moze za ostatnie kilka lat cos sie zmienilo znow, bo kiedys tego nie bylo - i tu masz racje :idea:

Poszukam wykladni, bo te co znalazlem sa z 2006 roku, a wiec dobre kilka lat po tym jak ja robilem PR.

Cos takiego, ale tez stare.

Generalnie nie ma bledu jak ten kierunkowskaz jest i nie ma bledu jak go nie ma, za to wlaczenie prawego przy zjezdzie a nie objezdzaniu ronda jak niektorzy czynia

BTW. A przy zielonej strzalce zatrzymujesz sie ??
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• filipT
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 554

najlepsze jest to że nie ma jednej wykładni jak należy używać migaczy na rondzie :twisted:
                                    oto Polska właśnie
                                    Mój Szkodnik

Komentarz

• yarecki
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 130

Generalnie - kierunek przy przejezdzaniu przez linie ;-)

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Ja sie zatrzymuje, ale ostatnio jeden WI XXXXX mnie za to obtrabil - nerwowy rocznik jakis

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Zawsze, tak samo jak przed stopem. I też parę razy zostałem obtrąbiony, ale co ja poradzę.

Komentarz

• rkb
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2152
                                            • Rapid Spaceback (NH1)
                                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jak trabia wrzuc wsteczny i zacznij gazowac auto - obserwuj reakcje kierownika w lusterku :lol:

najlepszy efekt jak jest ciemno, widac swiatla od wstecznego
                                            Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Zamieszczone przez rkb
                                              Jak trabia wrzuc wsteczny i zacznij gazowac auto - obserwuj reakcje kierownika w lusterku :lol:
                                              Mam automat, co trochę sprawę utrudnia

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Minus jest taki, ze moga nam zaparkowac w tylek co bardziej wyrywni - ich wina, ale nasz problem, bo nie mamy auta i trzeba sie palowac z TU :twisted:

Komentarz

• pstryczek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 10778
                                                  • Superb III (3V3)

Ci co przed rondem migają lewym kierunkiem mają prawdopodobnie tendencje destrukcyjne przymierzając sie do wjazdu na wysepke ronda :P :wink:
                                                  Marek

Komentarz

• filipT
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 554

pstrykacz, albo chcą po prostu dać znać co mają zamiar zrobić :helm
                                                    Mój Szkodnik

Komentarz

Pracuję...