Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • no_fear
    Rider
    • 2010
    • 502
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez piramida
    no_fear, to co, skodziarz miał na siłę zjeżdżać na prawy ostro hamując bo pan i władca zapierdala na szlifierce? To jest twój tok rozumowania?
    dokładnie tak
    lewy jest dla NAJSZYBSZYCH
    www.SPAmobile.pl

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

no_fear, jak jest wolny a gdy zajęty to sorry taki mamy klimat, trzeba czekać :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• no_fear
        Rider
        • 2010
        • 502
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

no dobra trochę mnie poniosło :wink: ale tylko trochę :wink:
        nie jeżdżę na moto, ale zawsze na ile jestem w stanie, staram się ułatwiać (a już na pewno nie utrudniać) życie motocyklistom :wink:
        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• 4tech
          RS
          • 2008
          • 4199
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jak zdawałem prawko, to pierwszy raz egzqaminator oblał mnie właśnie z powodu "zbyt długiej" jazdy lewym pasem :wink:
          Zasada jest prosta - jedź tak, żeby było dobrze i kulturalnie, a na siłę i tak innych nie nauczysz jak mają zachowywać się na drodze.
          Nie jeden "kapelusz" i nie jedna "paniusia" zapitala non stop lewym i jeszcze potrafią ci nawrzucać, kiedy wyprzedzasz ich z prawej, bo oni jadą z przepisową prędkością :diabelski_usmiech

Szkoda nerwów i czasu na takich
          O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
          Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
          Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• __atomek__
            RS
            • 2007
            • 3193
            • Superb III (3V3)

czy to wszystko w tym temacie, bo Panowie kierowcy - osłabiacie mnie....
            Pozdrawiam
            Tomek

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bishop
              Aż dziwne że Ty jeździsz na moto :shock:
              jeżdże!!! ale nie tak jak ten typ... ludzie! na szerokość kłaka od pojazdu i barierki z pasażerem na plecach i grubo ponad 150km/h...
              Nie mam sieczki między uszami...
              Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
              http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

Jadę dzisiaj na spotkanie na S6, prawy pas 120 na zegarze, z tyłu na lewym zbliża się L, paniusia jechała około 140 a na fotelu pasażera śpiący instruktor :shock:

Komentarz

• buldoggg
                  Rider
                  • 2014
                  • 347
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

to dobry instruktor szkoda że egzaminatorzy nie śpią ponieważ wtedy zdawali by 99% ludzi,ciesze się że instruktor jest surowy,ponieważ nie wypuści na drogi idioty który ciśnie lewym pasem na autostradzie 60 km

Ostatnio ja miałem tak,2 pasy pani zapierdziela lewym pasem 70 km a na prawym pasie tir jedzie spokojnie około 68-69 km wyprzedzanie trwało spory kawałek czasu,tfu jak można nazwać to wyprzedzaniem jak ta pani nie zjechała na prawy (dodatkowo rozmawiając przez telefon-widać że auto brała na kredyt i na zestaw głośnomówiący nie starczyło 60-300 zł)

Komentarz

• hubert78
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1576

Bo to wszystko przez dobrą droge jak by jechał jeszcze po starej niemieckiej betonówce to by za cholere nie zasnął

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez dominik9420
                      Jest taki przepis, który zaleca jazdę jak najdłużej jednym i tym samym pasem,
                      a gdzieś ty kolega takie rewelacje wyczytał :shock:
                      a czy asfalt się psuje, jeżeli jadę cały czas lewym nikomu nie wadząc
                      Łamiesz dyspozycje art 16 p.o.r.d Za permanentną jazdę lewym pasem grodzi ci mandat w wys. do 500 zł i 4 pkt. Jest obowiązek zajmowania prawego pasa ruchu i poruszania się nim. Prędkość jazdy nie ma tu nic do rzeczy.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• sebastian7905
                        RS
                        • 2009
                        • 3488
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Big
                        Za permanentą jazdę lewym pasem grodzi ci mandat w wys. do 500 zł i 4 pkt.
                        mówiłem że grozi mandat ,ale nie myślałem że aż tak wysoki ,ale najlepsze że policjant daje wedle uznania jak go mocno wkurzysz tym lewym to będzie grubo , jak pisałem ja też dużo lewym, ale raczej wyprzedzam i często w lusterko (wchodzi w krew) nigdy nikomu nie utrudniajcie wyprzedzania ,bo i po co jak się komuś spieszy to jego sprawa może ma powód
                        Sebastian
                        Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                        Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                        Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• dominik9420
                          L&K
                          • 2012
                          • 1136

Zamieszczone przez Big
                          a gdzieś ty kolega takie rewelacje wyczytał
                          Chociażby tutaj:

Oczywiście zaraz powiesz, że pytania z egzaminu na PJ są złe.

dominik9420 napisał/a:
                          a czy asfalt się psuje, jeżeli jadę cały czas lewym nikomu nie wadząc

Łamiesz dyspozycje art 16 p.o.r.d Za permanentną jazdę lewym pasem grodzi ci mandat w wys. do 500 zł i 4 pkt. Jest obowiązek zajmowania prawego pasa ruchu i poruszania się nim. Prędkość jazdy nie ma tu nic do rzeczy.
                          Pozdrawiam i Szerokości!
                          Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                          http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

dominik9420, wiadomo, że jak są 2 lub więcej pasów i chcesz wyprzedzić np. 3 auta z odstępami po 20 metrów między każdym, to nie będziesz za każdym zjeżdżał, ale wyprzedź tych 3 i zjedź na ten prawy
                            رافال
                            Spoty
                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sebastian7905
                              RS
                              • 2009
                              • 3488
                              • Volkswagen

Dominik proszę cię nie załamuj ,jeżeli nie jesteś leniwy to idź do twojego instruktora i sie zapytaj .
                              A tu mała zazada ruch u prawostronnego:
                              4. Zasada ruchu prawostronnego
                              Zasada ta zobowiązuje kierującego do ruchu prawostronnego, przy czym jeżeli porusza
                              się po jezdni to powinien:
                              * jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni,
                              * nie zajmować więcej niż jednego pasa, jeżeli pasy na jezdni są wyznaczone.
                              Zgodnie z tymi wytycznymi jazda innym pasem ruchu jest możliwa wtedy, gdy zajęty jest pas
                              przy prawej krawędzi jezdni oraz gdy kierujący wykonuje jakiś manewr np. wyprzedzanie.
                              Według tej zasady ruch prawostronny obowiązuje nie tylko na drogach, ale także na parkingach,
                              targowiskach, placach magazynowych itp.

A jeżeli odnosisz się do autocentrum , to proszę poczytaj ,ale ze zreozumieniem
                              Sebastian
                              Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Chociażby tutaj:
                                http://www.autocentrum.pl...1080017__8.html
                                Kolego poczytaj akt prawny który reguluje stan prawny w ruchu drogowym, a szczególnie art 16 tegoż aktu prawnego i naprawdę nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.
                                Zasada jest prosta - masz poruszać się prawym pasem i tyle. Jeśli tego nie robisz popełniasz wykroczenie za które możesz otrzymać mandat karny w wys. do 500 zł i 4 pkt karne.
                                Na lewy pas możesz zjechać tylko w celu wykonania manewru wyprzedzania, po jego zakończeniu masz obowiązek, najszybciej jak to tylko możliwe, zjechać na prawy pas.
                                Chyba jest to dość jasne i nie wymaga tłumaczenia.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• dominik9420
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1136

rafiki, W dupie to mam, jak tak chcą mnie "zmusić" do jazdy prawym pasem, to za każdym pieprzonym samochodem będę wracał na prawy, żeby po 2 sekundach znowu wrócić na lewy. Jak człowiek jeździ kulturalnie- to źle. może pora w dupie mieć kulture i jeździć przepisowo.
                                  Poza tym. KRD Przewertowałem cały kilka razy i nigdzie nie widziałem zapisu o tym, że zabroniona jest jazda lewym pasem
                                  Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                  Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                  Pozdrawiam i Szerokości!
                                  Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Big
                                    a gdzieś ty kolega takie rewelacje wyczytał
                                    Chociażby tutaj:

Akurat to pytanie jest źle sprecyzowane ponieważ wynika z niego że można jechać cały czas lewym pasem co z kolei zaprzecza innym przepisom ruchu drogowego, więc jak widać nie do końca pytania egzaminacyjne są ok :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sebastian7905
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 3488
                                      • Volkswagen

Dominik nie jest zabroniona ,ale nakazana jest jazda prawym ,chłopie gdzieś Ty to prawo jazdy robił na Ukrainie
                                      Sebastian
                                      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• PieTrzaK
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1323
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ale się zrobiła jazda (lewym pasem) :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

dominik9420, http://www.infor.pl/prawo/wykroczeni...wym-pasem.html

Dominik, jesteś jeszcze młody, kuśka ci jeszcze nie wstaje, dorośniesz do jazdy po drogach i za 10-15lat zrozumiesz co nie co :wink:

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Przewertowałem cały kilka razy i nigdzie nie widziałem zapisu o tym, że zabroniona jest jazda lewym pasem
                                            Ty tak naprawdę, czy tylko jaja sobie robisz ???
                                            dominik9420, proszę cię nie pogrążaj się, bo w tym momencie mówisz ze czarne jest ... białe.
                                            A art 16 ust 3 prawa o ruchu drogowym to co ???
                                            Jeśli nakazuje się zajmowanie prawego pasa to a contrario NIE możesz zajmować pasa lewego bo jest to sprzeczne z dyspozycją art 16 ust 3 p.o.r.d.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• sebastian7905
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 3488
                                              • Volkswagen

piramida, to chyba i tak nic nie da ,najlepiej odnieść sie do mojego cytatu tam na dole ,ale zaraz pewnie bym owocka dostał (znowu) za głupotę ,albo "inteligencję"jak to miało miejsce
                                              Sebastian
                                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Big, pozwole sobie wkleić link do tej ustawy:

:wink:

[ Dodano: Czw 29 Maj, 14 22:03 ]
                                                sebastian7905, jak się Jaś nie nauczy to Jan nie będzie umieć :szeroki_usmiech

Komentarz

• dominik9420
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1136

piramida, Big, Ja skończyłem ten temat.
                                                  Już swoje powiedziałem, zamiast wyprzedzić 3 samochody za jednym razem, żeby nie robić cyrku na drodze skacząc z pasa na pas co 2 sekundy będę za każdym wyprzedzonym pojazdem wracał na prawy żeby z powrotem na lewy wskoczyć.
                                                  Jak dla mnie IHMO jeżeli mam wyprzedzić 3 pojazdy i po nich sobie wbić na prawy na dłuższą chwilę jest bezpieczniejsze niż skakanie z pasa na pas za każdym samochodem.
                                                  :shock:
                                                  Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                                  Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                                  Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• sebastian7905
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 3488
                                                    • Volkswagen

oj ,my tu mówimy nie o wyprzedzaniu kolumny pojazdów tylko ciągłej jeździe lewym ,gubisz się już
                                                    Sebastian
                                                    Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

Pracuję...