Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Rudd, jakis dziwne do uderzenie bokiem.....
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• blind_walker
      RS
      • 2010
      • 4533
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
      jakis dziwne do uderzenie bokiem.....
      W A3 zadziałało ESP. Prawe przednie koło zostało dohamowane, żeby przód wrócił na swój tor, ale zabrakło prędkości i samochód sunął już bokiem, a wtedy żaden system nie zadziała, bo koła praktycznie stoją w miejscu.
      mkII 20VT (600h worked)
      Roooooomster

Komentarz

• zepter00
        RS
        • 2008
        • 2304

Głupoty opowiadasz, żeby przód wrócił na swój tor jazdy (poślizg podsterowny) ESP przyhamowuje odpowiednie tylne koła.
        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• blind_walker
          RS
          • 2010
          • 4533
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

zepter00, masz rację, przy nadsterowności przednie koła są przyhamowywane.
          mkII 20VT (600h worked)
          Roooooomster

Komentarz

• loponez
            Ambiente
            • 2011
            • 196

Auto jedzie z prawej. Już pojawiając się w polu kamery jest w rotacji. Po prostu w chwili uderzenia ustawiony był bokiem.
            Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
            nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

Rudd, stara corsa B bidna, pewnie cały bok mu "porysował" tym walnięciem...co za osioł w tym A3....no comment

Komentarz

• Rudd
                Ambiente
                • 2009
                • 151

Dla ciekawskich: sytuacja miała miejsce tutaj, więc gość od dawna już miał z górki. http://goo.gl/maps/jrhcC
                Zobaczymy jak filmik się po sieci rozejdzie, może do jakiegoś "fail compilation" trafi to kierowcy siebie zobaczą
                B,C 1.8T

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Dziś miałem piekną sytuację, Pan zajechał mi drogę z podporządkowanej i nie dość że zajechał, to po wjezdzie na mój pas jechał 10km/h czekając aż ja zapakuje mu się w tyłek - nadmienię tylko że ja jechałem licznikowe 55 - więc zgodnie z prawem koło 49.5km/h. Co zrobił by Kowalski ? Hamulec i czekamy. Co zrobiłem ja? Szybki zjazd na śnieg z ubitej warstwy śniegu i lodu na puch, szybkie hamowanie, plus wrzuciłem 2ke i wyhamowałem silnikiem. Do całości dorzuciłem rękaw. Gdy już byłem na wysokości przystanku ( bo debil oczywiście dalej jechal 10-20 km/h ) to szybko zjechałem na przysyanek, pełen gaz i idiotę wyminąłem. Cała sytuacja w pełni kontrola - idiota zachował kufer auta w całości, ja swój przód również. Akcja trwała jakieś 5-7 sekund. Po całości dostałem długimi po oczach, a na światłach pan wyszedł mi coś wytłumaczyć, ale do auta wracał już wyraźnie podłamany gdy doszło do niego co "odjebał".
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• yogi_at_pozen
                    Rider
                    • 2011
                    • 418

Zamieszczone przez Rudd
                    Dla ciekawskich: sytuacja miała miejsce tutaj, więc gość od dawna już miał z górki. http://goo.gl/maps/jrhcC
                    Zobaczymy jak filmik się po sieci rozejdzie, może do jakiegoś "fail compilation" trafi to kierowcy siebie zobaczą
                    Poznań, przy Winogradach, zdjecie tego nie oddaje ale ta gorka jest dosyc pochyla, wiec jesli wjechal zbyt szybko to raczej nie mial szansy zahamowac

Komentarz

• piori
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 116

misiek^wro, w takiej sytuacji dobrze byłoby mieć w aucie kamerkę z nagraniem zdarzenia i zaproponować kolesiowi wspólny seans w towarzystwie panów spod 997.
                      Sam po podobnych akcjach w weekend właśnie zacząłem się poważniej zastanawiać nad zakupem takiego gadżetu...

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

Mnie od kilku tygodni strasznie denerwuje przedziwna postawa kierowców jadących "trasą radzymińską" pomiędzy Markami a Radzyminem (szczególnie w stronę Radzymina). Otóż często tworzą się tam kolumny wolniej jadących aut na prawym pasie i jednocześnie kolumna aut, która te auta wyprzedza po pasie lewym. Różnica prędkości obu tych kolumn jest stosunkowo niewielka. No i dość często jestem w takiej sytuacji, że jadę jako ostatni w tej lewej (wyprzedzającej) kolumnie i nagle dochodzi do mnie z tyłu jakiś kierowca, któremu wyraźnie się śpieszy. No i kierowca ten próbuje zmusić mnie (a często jestem -nasty z kolei w tej równo-jadącej kolumnie) do zjechania w kilkunastometrową lukę na prawym pasie (gdybym to zrobił "straciłbym" na jego rzecz i pewnie kilku kolejnych kierowców swoją pozycję w lewej kolumnie i jednocześnie musiałbym wyhamować do prędkości prawej kolumny).
                        Co jest grane?
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Enriquez
                          RS
                          • 2009
                          • 7685
                          • Superb III (3V3)

Agamek12,

włączasz tylne przeciwmgielne i masz go z głowy
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Komentarz

• yogi_at_pozen
                            Rider
                            • 2011
                            • 418

Zamieszczone przez Enriquez
                            Agamek12,

albo delikatnie lewa noga naciskasz hamulec, tak by tylko lampa sie swiecila

Komentarz

• eaglemirek
                              RS
                              • 2010
                              • 14109
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak taki śpieszący kiedyś się za mną ustawił i walił mi drogowymi i kierunkowskazami to uskoczyłem na prawy pas i zaraz za nim wskoczyłem ponownie na lewy i robiłem dokładnie to samo co on wcześniej.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• maymer
                                Elegance
                                • 2010
                                • 839

Agamek12, istotnie, ostatnio też zauważyłem coraz więcej takich zachowań. Dla przykładu tir wyprzedza tira jeden jedzie 90 km/h drugi 92 km/h a facet za mną siedzi mi na zderzaku i wali długimi jakbym to ja jechał 92 km/h. W takiej sytuacji trzeba poczekać i pośmiać się z gościa bo co innego zrobisz...

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                  Agamek12,

Taaa, kiedyś tak zrobiłem i niemal stanąłem dęba :shock: Nie mam wyczycia w lewej nodze i tego staram się nie czynić...
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• endryu
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3773
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez maymer
                                    W takiej sytuacji trzeba poczekać i pośmiać się z gościa bo co innego zrobisz...
                                    oraz ustawić sobie w radyjku muzyczkę, do której sobie pogwizdujemy pod nosem :diabelski_usmiech
                                    A ten z tyłu jest i tak na razie z tyłu i musi uważać aby mu z napięcia żyłka pierdząca nie pękła :diabelski_usmiech
                                    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                    =================================================

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Agamek12, bo ten z tyłu to po prostu burak a na buraka nie ma cwaniaka, mi rzadko ale tez się zdarza taki pacjent to czesto puszczam noge z gazu i hamuję silnikiem a wtedy tego z tyłu szlag trafia, następnie jak się robi wolne miejsce na lewym to pedał gazu w podłogę i zazwyczaj tyle gościa widziałem :szeroki_usmiech
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xtremesystems
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2254
                                        • Hyundai

Zamieszczone przez Rudd
                                        A mnie dzisiaj osłabił pan, któy po godzinie opadów śniegu nie domyślił się że boczna stroma ulica może być śliska i pojechał sobie jak gdyby droga była idealnie czarna. Niestety o tym że popełnił błąd zorientował się zdecydowanie za późno

Mam nawet film

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PAnWnf5_rfk&feature=youtu.be[/youtube]
                                        moze kolo chcial zrobic Aaltonena.

ja dzisiaj chyba osłabilem kierowce bo w droge skrecajaca pod garaż wjechalem na recznym. musial sie kolo troche zdziwic ze auto jedzie prosto a nagle bokiem o 90st.( choc sygnalizowalem wczesniej zeby sie nie wjebal we mnie)

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 418

Zamieszczone przez Agamek12
                                          Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                          Agamek12,

Taaa, kiedyś tak zrobiłem i niemal stanąłem dęba :shock: Nie mam wyczycia w lewej nodze i tego staram się nie czynić...
                                          proba hamowania lewa noga za pierwszym razem u mnie tez prawie skonczyla sie kalectwem
                                          w stosunkowo nowych autach, gdzie hamulca nie trzeba pompowac jak w żuku, wystarczy polozyc noge na hamulcu i ruszajac stope o milimetr zlikwidowac "luz" pod pedałem, samochód nie hamuje a swiatla sie palą

Komentarz

• McGan
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 3573
                                            • Superb III (3V3)

Ku*wa no nie...
                                            ....no po prostu ku*wa no nie!
                                            Boże, czy ty to widzisz?

...Panowie, a nie możecie po prostu zjechać na chwilkę na prawy pas? Bez przesady...
                                            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Tobi77
                                              Rider
                                              • 2012
                                              • 509
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ale po co mają zjeżdżać? Żeby ten za nimi mógł się wlec na ich miejscu? Niech czeka grzecznie aż się rozładuje kolumna "wyprzedzająca" bo przecież ten na końcu nie przeskoczy nagle wszystkich, on też czeka i też może mrugać poprzedzającemu - tylko po co?
                                              Moja Octavia

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 418

Zamieszczone przez Tobi77
                                                Ale po co mają zjeżdżać? Żeby ten za nimi mógł się wlec na ich miejscu? Niech czeka grzecznie aż się rozładuje kolumna "wyprzedzająca" bo przecież ten na końcu nie przeskoczy nagle wszystkich, on też czeka i też może mrugać poprzedzającemu - tylko po co?
                                                "o to to tato" cytując klasyka, nic wiecej dodawac nie trzeba

Komentarz

• dato
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1431

Czasem na pierwszego w takiej kolumnie po prostu trzeba użyć delikatnej perswazji, po to... Może być tak, że ten buc co się tak spieszy faktycznie się spieszy, mrugnie pajacowi z przodu, najedzie bardziej zdecydowanie i przyspieszy sprawę...

Ja rozumiem, że toto akurat bardzo dyskusyjna sytuacja, ale osobiście jak widzę takiego desperata to często zjeżdżam... I w 90% przypadków za chwilę go mijam, ale nie zawsze :shock:

Komentarz

• bzyq_74
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3467
                                                    • Volkswagen
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Osobiście takim ustępuję jak taki ma radyjko, aby wyszydzić go publicznie, że następni przed nim już są mniej ustępliwi.
                                                    Po kilku minutach powtórka, bo przeskoczył 3 auta w kolumnie i pytanie czy jeszcze całe żyłki w zwojach mózgowych :diabelski_usmiech
                                                    MARCIN
                                                    Mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...